Connect with us
Publicitate

Eveniment

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, obiectivul unui nou proiect derulat de AJOFM Botoșani

Publicat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Botoșani, în calitate de beneficiar împreună cu partenerul Current Trends Consulting anunță lansarea proiectului ,,ICOPROF-BT-R: Informare,consiliere,orientare profesională-Centru de sprijin pentru cariera ta”, contract  POCU/717/5/1/152023.

Proiectul se implementează pe o perioadă de 16 luni  de la  1 septembrie 2022 până la 31 decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zonele Urbane Marginalizate (ZUM1 si ZUM2) și teritoriul SDL din Municipiul Botoșani, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale,îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.

Proiectul va contribui  la soluționarea problemelor indentificate prin Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) a GAL Botoşani pentru viitor astfel :

-accesul la servicii de ocupare :  informare, consiliere şi mediere pentru 420 de persoane din teritoriul SDL;

– furnizarea de cursuri de calificare şi alte măsuri specifice pentru 210 persoane din teritoriul SDL

– sprijin activ pentru angajarea a 105 persoane din teritoriul SDL;

 

Bugetul total al proiectului este de 2.804.108,00 lei, din care 2.597.946,65 lei sunt cheltuieli nerambursabile .

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Avertismentul ANPC: Pui VOPSIȚI ca să pară mai BUNI, împănați cu SALMONELLA. Un atentat serios la siguranța fiecăruia

Publicat

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat miercuri că unele companii utilizează practici înșelătoare, precum vopsirea cărnii de pui, pentru a-i conferi un aspect mai atrăgător, chiar recurgând la împănarea acesteia cu salmonella.

Uneori, procedura de vopsire are loc în timpul hrănirii păsărilor, astfel încât vopseaua să nu poată fi îndepărtată prin spălare ulterioară. În astfel de condiții, a afirmat Constantinescu, suntem martorii unui “atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”, relatează alba24.ro.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Pui vopsiți ca să pară mai buni

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare <gustos>.

Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, a scris Horia Constantinescu, miercuri, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Horia Constantinescu

Citeste mai mult

Administratie

Dorohoi: 20.000 de puieți plantați pe Dealu’ Polonic. Trupa “Fără Zahăr” l-a făcut celebru ca fiind TOT un munte, dar mai mic

Publicat

Dealul Polonic, făcut celebru în toată România de trupa “Fără Zahăr” în piesa “D’la munte”, a intrat în atenția administrației publice locale de la Dorohoi.

După cum a anunțat Primăria Municipiului Dorohoi, nu mai puțin de 20.000 de puieți din diferite specii vor fi plantați la finele acestei săptămâni în cea mai mare campanie de voluntariat care a avut loc până acum la Dorohoi.

Întreaga acțiune urmează a avea loc la data de 30 martie și se așteaptă ca zeci de voluntari să ajungă la acțiunea care va debuta dimineața la ora 9.

“Primăria Municipiului Dorohoi vă invită să luați parte la acțiunea de plantare care va avea loc în data de 30.03.2024, ora 9.00, pe Dealul Polonic – Iazul Polonic.

La această acțiune de voluntariat sunt așteptați să participe toți cei care iubesc natura și care doresc să-și aducă contribuția la îmbunătățirea factorilor de mediu printr-un gest simplu de mare importantă: plantarea unui pom”, a transmis Primăria Municipiului Dorohoi.

Citeste mai mult

Eveniment

Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie 2024. Propunere de la Ministerul Finanţelor

Publicat

Ministerul Finanțelor a propus extinderea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, având în vedere persistența problemelor nerezolvate în piața asigurărilor auto, care conduc la un dezechilibru între cerere și ofertă. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de agerpres.ro.

“Vă anunţ că am publicat în transparenţă o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024. Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca preţuri de referinţă pentru poliţele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a poliţelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflaţiei). Este o soluţie temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se traduc printr-o piaţa caracterizată de un dezechilibru între cerere şi ofertă”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, problemele din piaţa asigurărilor îşi vor găsi răspunsul odată cu modificările legislaţiei naţionale privind asigurările RCA.

La 31 decembrie 2023, din 10 milioane de vehicule din parcul naţional auto, doar 7 milioane erau asigurate. În acelaşi timp, datele arată că într-un singur an se produc peste 25.000 de accidente în toată ţara, a subliniat Marcel Boloş.

În plus, potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de ordonanţă, în perioada ianuarie – martie 2024 a fost înregistrat un număr de peste 21.000 de solicitări de alocare a asiguraţilor cu risc ridicat, ceea ce înseamnă că fiecare asigurător RCA a preluat un număr de aproximativ 2600 de astfel de asiguraţi.

“O astfel de situaţie are potenţialul de a genera consecinţe negative, în sensul unei presiuni suplimentare asupra preţurilor după data de 31 martie 2024, data la care încetează efectele Hotărârii Guvernului nr. 1326/2023 (privind stabilirea tarifelor de primă maxime, n.r.), situaţie cu impact social şi economic”, subliniază documentul citat.

Citeste mai mult

Eveniment

Biserica Sf. Voievozi Mihail și Gavril din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, și Biserica Nașterea Domnului din Bălți, s-au înfrățit

Publicat

Două biserici, una din România, din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, și una din Republica Moldova, mai exact din municipiul Bălți, și-au dat mâna pentru apărarea valorilor spiritualității ortodoxe românești și s-au înfrățit.

Acest lucru după ce părintele Gelu Costăchescu, paroh al Parohiei “Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, din cadrul protopopiatul Săveni, a cerut Înalt Preasfințitului Teofan arhiereasca binecuvântare pentru înfrățirea cu parohia „Nașterea Domnului” din Municipiul Bălti, Republica Moldova – Mitropolia Basarabiei.

Protocolul de Înfrățire între bisericile de pe cele două maluri ale Prutului consolidează astfel identitatea și apartenența credincioșilor din Republica Moldova la Biserica Ortodoxa Româna.

O delegație formată din mai mulți reprezentanți ai Bisericii Sf. “Voievozi Mihail si Gavril” din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, în frunte cu părintele Gelu Costăchescu, au fost prezenți la această acțiune la Bălți săptămâna trecută, unde a avut loc o Sfântă Liturghie a Darurilor mai înainte, sfințite cu un sobor de preoți condus de Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălti, ocazie cu care a avut loc și Sfințirea vesmintelor preoțești și a cărților de cult – cadouri de înfrățire.

Din delegația de la Biserica Sf. “Voievozi Mihail si Gavril” din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, alături de părintele Gelu Costăchescu, au mai făcut parte Nemitanu Costel, Bahnovei Viorica, Pahon Elena, Bucatariu Necolae, Mariciuc Daniela, Ivănescu Claudia, Avarvarei Corina, oameni sfioși care s-au bucurat de mărturia de vindecare din parohia preotului Petru Botezat și au participat la pricesnele specifice Postului Mare, interpretate de corul parohiei „Sf. Voievozi Mihail si Gavrill”.

Iată și câteva imagini surprinse la Bălți cu această ocazie:

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending