Connect with us
Publicitate

Eveniment

Rapid – FC Botoșani: 1 – 1. Egal după un meci de luptă și un gol al lui Tîrcoveanu venit în minutul 52

Publicat

Egal, 1-1, după o luptă crâncenă în meciul dintre Rapid și FC Botoșani, care s-a jucat în această seară pe Arena Națională din București, în cadrul etapei cu numărul 21 din Liga 1.

Înaintea acestei confruntări, FC Botoșani ocupa locul 4 în clasamentul Ligii 1, cu 33 de puncte, în timp ce Rapid era pe locul 6, cu 31 de puncte, și venise hotărâtă pe Arena Națională să-i învingă pe botoșăneni.

FC Botoșani începea meciul cu Pap, Braun, Dawa, Racovițan, Țigănașu, Edjouma, E. Papa, Tîrcoveanu, Ongenda, Silva și Mihai Roman I, în timp ce Rapid a aliniat echipa la start în frunte cu Moldovan, Belu, Albu, Dandea, Goge, Sefer, Pănoiu, Crepulja, Stahl, Marzouk, și Ad. Bălan.

După o primă repriză dominată de giuleșteni, care s-a concretizat cu gol în minutul 34, după ce Marzouk șutează puternic din afara careului și marchează norocos, dar cu un gloazzo bară-gol de zile mari în poarta lui Pap, în repriza a doua botoșănenii revin și echilibrează meciul, arătând mai multă forță și pregătire fizică.

Minutul 52 avea să aducă și golul pentru echipa lui Marius Crotoru. Jaja centrează foarte bine cu stângul, iar Tîrcoveanu reia cu capul direct în poarta Rapidului și restabilește egalitatea.

După un meci frumos, niciuna dintre echipe nu reușește să de impună, dar FC Botoșani reușește să obțină un punct care îi permite lupte pentru PlayOff, după CFR Cluj, FCSB și FC Voluntari.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Meșterii Ileana Țîrliman, Ibănești și Constantin Ciubotărița, Joldești, printre cele 12 TEZAURE UMANE VII premiate la Baia Mare

Publicat

Meșterii botoșăneni Ileana Țîrliman, din Ibănești și Constantin Ciubotărița, din Joldești, au fost premiați de Ministerul Culturii, joi, pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, pentru întreaga activitate dedicată culturii tradiționale.
Delegația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituția deponentă a dosarelor câștigătoare, i-a însoțit și susținut pe cei doi meșteri populari din Botoșani care au obținut anul acesta cele două titluri onorifice.
Într-o gală elegantă, deosebită și emoționantă, au fost premiate cele 12 Tezaure Umane Vii ale României din anul 2023 – 12 oameni remarcabili din întreaga țară care au subdomenii ale folclorului ca stil de viață.
Badea Costică de la Joldești a animat întreaga sală cu spiritul său jovial, iar tanti Ileana a fost încă o dată pildă de trăire cu modestie și rânduială.
„Ne bucurăm pentru cele trei titluri de Tezaur Uman Viu obținute de județul Botoșani în ultimii doi ani! Sunt rezultate care pun în lumină activitatea culturală desfășurată cu entuziasm și consecvență în județul nostru. Sperăm să mai reușim astfel de recunoașteri publice ale meșterilor autentici din Botoșani cât îi avem încă în viață și, de asemenea, ne dorim ca aceste meșteșuguri tradiționale să aibă continuitate și îi îndemnăm pe cei din generațiile mai tinere să îmbrăţişeze astfel de activități!
Mulțumiri Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patriomoniului Cultural Imaterial, Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Centrului Universitar Nord din Baia Mare și Consiliului Județean Maramureș pentru aceste zile frumoase petrecute în Maramureș”, a spus pe pagina de socializare managerul Centrului de Creație Botoșani, Iustina Irimia – Cenușă, care a făcut parte din delegația care i-a susținut pe meșteri

Citeste mai mult

Eveniment

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei

Publicat

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant vineri seara de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei. Conform procurorilor, suma impresionantă de bani era primită în schimbul acordării unui contract.

La această oră procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Vaslui pe listele partidului PDSR. În legislatura 1996-2000 și în legislatura 2000-2004, Dumitru Buzatu a fost ales a fost ales pe listele PDSR dar, în iunie 2001, în urma fuziunii cu PSDR a devenit PSD.

Dumitru Buzatu a demisionat din Camera Deputaților pe data de 30 iunie 2004. În legislatura 1996-2000 Dumitru Buzatu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Portugheză și Republica Cuba iar în legislatura 2000-2004, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Cuba și Republica Chile.

Din 2012 este președintele Consiliului Județean Vaslui.

În 2 februarie 2017, Dumitru Buzatu a declarat în legătură cu protestatarii contra modificării legislației penaleː ”Ideea de a dezbate câteva aspecte legate de situația actuală este una foarte bună. Spre deosebire de președintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibană a PSD și nu mă interesează nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva. Mi-a fost foarte ușor să-i recunosc după răgetele pe care le scot și am înțeles că este o facțiune ultrareacționară care habar nu are de comportamentul democratic și de valorile umanitare. Sunt indivizi care se ascund în dosul anonimatului rețelelor de comunicare și, după părea mea, și câțiva «antrenori» din instituțiile de represiune caracteristice statului capitalist”.

Buzatu mai este cunoscut opiniei publice pentru că criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea. De asemenea, în 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui, și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2023: Zămislirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

Publicat

Nu degeaba Iisus, Fecioara Maria și Sfântul Ioan Botezătorul sunt alăturați pe iconostasele bisericilor. Toți trei au fost vestiți de Sfântul Arhanghel Gavril, apoi zămisliți și născuți prin minuni. La fel ca Ioachim și Ana, părinții lui Ioan, Zaharia și Elisabeta, erau înaintați în vârstă. Elisabeta se știa stearpă și nu mai spera la odrasla mult dorită. Într-o zi, pe când Zaharia slujea la templu, Arhanghelul Gavril i s-a arătat.

Acesta i-a vestit îndeplinirea rugilor sale și ale Elisabetei, care avea să nască un fiu cu numele Ioan și menire divină. Cumplit s-a speriat Zaharia de vedenie și necrezând-o, a rămas mut până când Ioan s-a născut. Elisabeta a ținut ascunsă sarcina timp de cinci luni. În acea vreme, s-a întâlnit cu Fecioara Maria, care a făcut una dintre multele ei minuni. Văitându-se Mariei, rudă cu ea, de o boală care nu îi dădea pace, Fecioara a mers în grădină a luat o plantă oarecare și i-a dat-o de leac Elisabetei. În mod miraculos, aceasta s-a vindecat și, observând că floarea seamănă cu o mână, a numit-o Mâna Maicii Domnului.

La șase luni după nașterea lui Ioan, Fecioara Maria îl naște pe Hristos. Când crește, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul pleacă în pustnicie, unde se hrănește doar cu rădăcini de plantă și se îmbracă în piei de animal. După ani întregi de pustnicie, când simte că vine momentul proorocirilor sale, se întoarce și Îl botează pe Iisus, vestind tuturor că el este Mesia. În una din predicile sale, Mitropolitul Antonie de Suroj mărturisea despre Sfântul Ioan Botezătorul: “Și iată că Ioan a locuit mai bine de treizeci de ani în locuri pustii, s-a luptat cu inima sa, s-a luptat pentru viața sa și a ieșit să propovăduiască, mărturisit fiind de Dumnezeu ca cel mai mare, și nu doar atât. Evanghelia nu ni-l numește proroc, ci glas. El s-a îngemănat atât de mult cu voia lui Dumnezeu, încât a devenit una cu acel cuvânt de viață dătător pe care trebuia să-l rostească spre mântuirea oamenilor, spre trezirea lor, pentru ca să strălucească viața și bucuria în inimile celor care aud glasul.

Nu era doar un om care vorbea, ci era Însuși Dumnezeu, Care vorbea prin glasul lui. Așa spuneau sfinții. Un ascet din muntele Athos, trecut de curând la Domnul, spunea că sfinții nu vorbesc cu de la sine putere, ci doar de la Dumnezeu. Ioan a refuzat tot ceea ce este pământesc pentru a-I aparține lui Dumnezeu și Domnul S-a întors spre cei care locuiau pământul, nu l-a lăsat în pustie. Atunci când Dumnezeu a devenit nedespărțit de Ioan, l-a trimis pe acesta la oameni, ca și ei să cunoască acea viață pe care a cunoscut-o Ioan”.

Citeste mai mult

Eveniment

Rafila, la Adunarea Generală a ONU: Oamenii au nevoie, când sunt bolnavi, de empatie! Profesioniştii din sănătate fac diferenţa

Publicat

Accesul universal la servicii de sănătate, eliminarea tuberculozei până în anul 2030 şi pregătirea statelor membre în caz de criză sanitară sunt temele plenarelor şi panelurilor din cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, de la New York, la care participă şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, vineri, AGERPRES, Alexandru Rafila a fost desemnat să conducă panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei.

“Asigurarea accesului universal la servicii de sănătate e o datorie a guvernelor pe care trebuie sa o îndeplinim până în anul 2030! Dezvoltarea medicinei primare şi a serviciilor specializate ambulatorii reprezintă cheia pentru a reuşi! Investiţiile în sănătate nu sunt doar cele în infrastructură, ci şi în asigurarea resurselor umane calificate, care nu vor putea fi înlocuite niciodată de tehnologii sau inteligenţa artificială! Oamenii au nevoie, atunci când sunt bolnavi, de grijă, compasiune şi empatie! Profesioniştii din sănătate fac diferenţa! Să încurajăm tinerii sa îmbrăţişeze profesiunile medicale, să îi ajutăm să profeseze şi în zone mai puţin atractive, dar în care oamenii au nevoie de îngrijire medicală”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Tot în cadrul vizitei din Statele Unite, cei doi demnitari vor continua discuţiile cu reprezentanţii Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii şi cei ai FBI pentru semnarea unui Memorandum de colaborare cu Ministerul Sănătăţii pentru reducerea practicilor de corupţie în proiectele gestionate cu fonduri internaţionale.

În urmă cu câteva săptămâni, la Timişoara a avut loc primul eveniment despre practici anticorupţie în achiziţiile publice din domeniul sănătăţii, dintr-o serie de şase, la care au participat reprezentanţi ai FBI şi ai Departamentului de Justiţie din Statele Unitate ale Americii. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending