Connect with us
Publicitate

Educație

Puștii de la Avrămeni, CAMPIONII “Cupei Satelor” 2024. Vor reprezenta județul Botoșani la faza zonală a competiției

Publicat

Elevii școlii din Avrămeni au devenit campionii Cupei Satelor 2024 și vor reprezenta județul Botoșani la faza zonală a competiției în urma rezultatelor obținute ieri la turneul final al “Cupei Satelor “ care a avut loc la Hudești.

Echipa U13 a comunei Avrămeni a câștigat Cupa Satelor 2024 după 3 victorii din 3 meciuri, în fața copiilor de la Curtești, Hudești și Șendriceni.

“Comuna Avrameni, (profesori: Sorin Ignătescu și Tudor Gradinaru) câștigă “ en fanfare” ediția 2024 a “Cupei Satelor “ , și va reprezenta județul Botoșani la faza zonala a competiției!

Felicitări și celorlalte echipe participante la turneul final, Comuna Curtești (profesori: Adelin Arăpașu și Radu Bogdan Tănasă), Comuna Hudești (profesori: Dimitrie Zlei și Mihai Ibanisteanu) și Comuna Șendriceni (profesor Mitrita Cohal) pentru evoluție și aportul adus la frumosul spectacolul fotbalistic!

Cel mai bun jucător al turneului: David Cobuz (Comuna Avrămeni )

Mulțumim Primăriei Hudești, personal domnului Primar Viorel Atomei pentru sprijinul acordat si felul în care a tratat toți acești copii minunați ! “Împreuna suntem fotbal “, a transmis Asociația Județeană de Fotbal Botoșani.

Momentele de final ale meciurilor au adus o explozie de bucurie pe banca puștilor de la Avrămeni, antrenați de profesorii de sport ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Avrămeni, Sorin Ignătescu și Tudor Gradinaru.

“Cupa Satelor 2024. Echipa U13 a comunei Avrămeni a câștigat Cupa Satelor 2024 după 3 victorii din 3 meciuri. Bravo copii!!! Suntem mândri de voi! Ați obținut cea mai importantă performanță de până acum! Vom reprezenta județul Botoșani la faza următoare a competiției!!!”, au transmis antrenorii Ignătescu Sorin și Grădinaru Tudor.

Pentru că nu există nimic mai frumos decât bucuria acestor copii vă lăsăm să priviți și câteva din imaginile victoriei puștilor de la Avrămeni:

     

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.
Claudiu Ilaș a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar în această comună și a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni prin PNRR, prin Programul Național „Anghel Saligny” , cele cu fonduri de la Compania Națională de Investii, dar și AFM sau chiar cele din PNDL2, despre finalizarea Drumul Strategic, despre extinderea rețelei cu apă și chiar despre proiectele sale de viitor. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni vor sta cu ochii pe pescarii ,,amatori” în perioada de prohibiție

Publicat

Jandarmii botoșăneni vor verifica respectarea prohibiției la pescuit

În Monitorul Oficial nr. 42/ 2024 a fost publicat Ordinul comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) nr. 561/ 2023/ 11/ 2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.
Prin acest ordin se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie—7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie— 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.
Conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, alături de reprezentanții altor instituții cu atribuții pe această linie, au competențe legale de sancționare contravențională și de întocmire a actelor de sesizare a organelor de urmărire penală pentru faptele ce constituie infracțiuni la regimul piscicol.
Până la încheierea perioadei de prohibiție, jandarmii vor executa acțiuni specifice în habitatele piscicole naturale, în vederea protejării unui fond piscicol bogat şi variat şi a biodiversităţii.
Aducem la cunoștința cetățenilor că pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și a altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz.

Citeste mai mult

Eveniment

Guvernul alocă bani pentru modernizarea grupurilor sanitare ale școlilor din mediul rural

Publicat

Educația este un drept fundamental al fiecărui copil și joacă un rol esențial în dezvoltarea personală și profesională. O educație de calitate însă, nu se poate face decât asigurând copiilor și cele mai bune condiții în școli și grădinițe. Pornind de la aceste axiome, Guvernul condus de liderul PSD Marcel Ciolacu a alocat, în ultima ședință, sumele necesare pentru continuarea îmbunătățirii condițiilor din unitățile de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. Astfel, în județul Botoșani vor ajunge aproximativ 2 milioane de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora.

„Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a alocat în ședința de joi seară bani pentru modernizarea grupurilor sanitare din 22 de grădinițe și școli din 15 comune botoșănene, dar și pentru continuarea lucrărilor demarate anul trecut la Liceul Tehnologic Plopenii Mari. Este un mare pas înainte pentru dezvoltarea bazei materiale a unităților de învățământ. Obiectivul pe care ni l-am asumat este să modernizăm cât mai multe grădinițe și școli din județ”, a declarat deputatul PSD, Alexandra Huțu.

Vor primi bani pentru modernizarea grupurilor sanitare ale unităților de învățământ următoarele comune: Blândești (Corpul 1 și 2 ale Școlii nr. 1), Cândești (grădinițele din Talpa și Vițcani), Copălău (Corpul B al Școlii nr. 1), Corni (Corpul B al Școlii „Octav Băncilă” și Școala nr. 1 Balta Arsă), Frumușica (Grădinița nr. 6 Boscoteni și Școala nr. 2 Frumușica), George Enescu (Grădinița Popeni și Școala nr. 3 Stânca), Hudești (Școala nr. 3 Alba și Școala nr. 4 Baranca), Mihăileni (Grădinița nr. 2 Mihăileni și Grădinița nr. 4 Rogojești), Păltiniș (Școala „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” Horodiștea), Răuseni (Școala nr. 1 – Corp B Răuseni), Românești (Școala nr. 1 – Corp E Românești), Tudora (Școala „Tiberiu Crudu” – Corp B), Ungureni (Grădinița nr. 4 Plopenii Mari), Viișoara (Școala „Dimitrie Brândză” și Școala nr. 2 Cuza-Vodă) și Vorona (Grădinița nr. 3 Joldești).

„Copiii sunt viitorul nostru și de aceea nici un efort nu este prea mare pentru a le asigura cele mai bune condiții pentru a învăța. Sunt convinsă că domnii primari vor face tot ceea ce le stă în puteri, pentru ca până la începutul anului școlar viitor, școlile să ofere condiții minime copiilor”, a conchis deputatul PSD Alexandra Huțu.

Citeste mai mult

Educație

Elevii din Darabani și Viișoara au aflat de la polițiști care sunt consecințele portului și utilizării ilegale a obiectelor periculoase

Publicat

Miercuri, 10 aprilie 2024, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani și la Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani – Biroul de Siguranță Școlară, s-au desfășurat activități care s-au concentrat pe sensibilizarea elevilor cu privire la aspecte juridice legate de portul și utilizarea ilegală a obiectelor periculoase, precum și asupra conștientizării consecințelor faptelor ilegale.

La activitate au participat 381 de elevi din învățământul gimnazial și 20 cadre didactice.

„Inspectoratul Școlar Județean Botoșani sprijină orice inițiativă a unităților de învățământ și a instituțiilor abilitate, menită să promoveze un mediu școlar sigur în vederea desfășurării unui act educațional performant.” a declarat inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending