Connect with us
Publicitate

Eveniment

Programul complet al optimilor de finală ale Campionatului European de fotbal. Când și de la ce oră va juca România

Publicat

Publicitate

Tabloul optimilor de finală de la Euro 2024 este de acum complet, după jucarea, miercuri, a ultimelor meciuri din Grupele E şi F. România s-a calificat de pe prima poziţie a clasamentului Grupei E şi va întâlni Olanda, marţi, 2 iulie, de la ora 19, relatează mediafax.ro.

Iată programul complet al optimilor de finală.

Programul complet al optimilor de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania:

29 iunie, ora 19:00 Elveţia – Italia, Olympiastadion, Berlin

29 iunie, ora 22:00 Germania – Danemarca, BVB Stadion Dortmund

30 iunie, ora 19:00 Anglia – Slovacia, Arena AufSchalke, Gelsenkirchen

Publicitate

30 iunie, ora 22:00 Spania – Georgia, Cologne Stadium, Koln

01 iulie, ora 19:00 Franţa – Belgia, Düsseldorf Arena, Düsseldorf

01 iulie, ora 22:00 Portugalia – Slovenia, Frankfurt Arena, Frankfurt

Publicitate

02 iulie, ora 19:00 România – Olanda, Munich Football Arena, Munchen

02 iulie, ora 22:00 Austria – Turcia, Leipzig Stadium, Leipzig

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: Matei este unul dintre viitorii luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Botoșani. Polițiștii i-au făcut o surpriză

Publicat

Publicitate

Matei este unul dintre viitorii luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Botoșani.

Un copil din municipiul Botoșani își va aminti toată viața de emoția care l-a încercat în ziua când a împlinit 7 ani. Polițiștii i-au făcut o surpriză de neegalat, după ce au aflat despre pasiunea micuțului pentru această meserie.

„Pasiunea pentru colegii noștri ne-a convins să-i facem o surpriză chiar de ziua lui. Astăzi, ne-am prezentat la petrecerea organizată cu ocazia zilei sale de naștere pentru a-l încuraja să-și urmeze visele și  să creadă în ele, până vor deveni realitate. La mulți ani, Matei!”, au transmis polițiștii.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Aproximativ 10 hectare de vegetație uscată au ars, în această după-amiază, pe un câmp de la marginea localității Răuseni

Publicat

Publicitate

Aproximativ 10 hectare de vegetație uscată au ars, în această după-amiază, pe un câmp de la marginea localității Răuseni.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Răuseni. Aceștia au acționat rapid și au reușit să salveze culturile de grâu, floarea-soarelui, porumb și viță de vie din apropiere. Degajările mari de fum, suprafața mare incendiată, temperaturile ridicate, dar și faptul că terenul era accidentat și nu s-a putut ajunge cu autospeciala au îngreunat misiunea pompierilor. Aceștia au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.
Mai bine de o oră a durat întreaga intervenție.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Precizăm faptul că, după fiecare incendiu de vegetaţie uscată sau miriște de pe terenurile arabile, ISU înaintează Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.

Publicitate

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot devenin și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șase pompieri din Botoșani, detașați pe litoral, alături de salvatori din 21 de județe. Sunt pregătiți să intervină pentru a-i ajuta pe turiști

Publicat

Publicitate

Șase pompieri de la Detașamentele de Pompieri Botoșani, Dorohoi și Stația de Pompieri Săveni, își vor desfășura activitatea următoarele două săptămâni pe litoral. Aceștia sunt pregătiți să intervină pentru a-i ajuta pe turiști, în cazul unor probleme medicale.

Alături de paramedici din cadrul ISU Constanța, pompierii botoșăneni au în responsabilitate plaja din Mamaia Nord, unde vor desfășura misiuni în cadrul punctului de prim ajutor.

Ei fac parte din prima din cele cinci serii de pompieri botoșăneni care, vara aceasta, vor desfășura misiuni în cadrul punctelor de prim ajutor de pe litoral.

Potrivit IGSU, pompieri salvatori din 22 județe și municipiul București sunt detașați pe litoral.

Pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 22 de județe ale țării și municipiul București vor suplimenta efectivele de salvatori pregătiți să deruleze acțiuni pe litoralul românesc.

Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate).

Publicitate

Pentru evitarea evenimentelor deosebite și menținerea gradului de siguranță a celor care tranzitează litoralul românesc, un aspect important avut în vedere este reprezentat de prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața sau bunurile turiștilor. În acest sens, începând cu data de 22 iunie, prima serie de specialiști din unitățile subordonate IGSU a fost detașată pe litoral pentru susținerea activităților de prevenire, în cadrul echipelor mixte, constituite cu personal al ISU Constanța. Echipajele operative vor fi schimbate la fiecare două săptămâni și își vor desfășura activitatea în perioada iunie – august.

Controalele de prevenire se vor efectua la unități de turism și de agrement, cu prioritate la cele unde se înregistrează un număr mare de turiști sau la care au fost constatate, pe timpul verificărilor anterioare, deficiențe privind securitatea la incendiu. De asemenea, se vor avea în vedere și construcțiile sau amenajările destinate organizării concertelor, festivalurilor sau spectacolelor, târgurile tematice, precum și campingurile, taberele școlare sau alte spații cu caracter sezonier.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Trei bărbați din Vrancea au snopit în bătaie trei persoane în municipiul Botoșani. Polițiștii i-au reținut

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a trei persoane, cu vârstele cuprinse între 32 și 49 de ani, din județul Vrancea, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări, a reieșit faptul că, la data de 24 iunie 2024, în timp ce persoanele bănuite de comiterea faptelor se aflau în fața unui local public, din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict spontan, au agresat un bărbat, de 45 de ani, provocându-i leziuni fizice, precum si alte două persoane, care au intervenit în sprijinul victimei.

Cei trei au fost identificați pe raza municipiului Botoșani, fiind conduși la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.
Ulterior, au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă I.P.J BOTOȘANI.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending