Connect with us

Eveniment

Program special de Sărbători la casieriile Nova Apaserv Botoșani

Publicat

Publicitate

Nova Apaserv Botoșani a anunțat PROGRAM SPECIAL la CASIERIILE instituției în perioada 25 decembrie 2023– 8 ianuarie 2024.

 

Casieria

Luni,

25.12.2023

 

Marți,

26.12. 2023

Publicitate

 

Miercuri,

27.12.2023

 

Joi,

28 12.2023

 

Vineri

29.12.2023

Sambata

30.dec.2023

 Bulevard Botosani Inchis Inchis 8-12 Program normal Program normal 8.12
PrimaveriiBotosani Inchis Inchis   Inchis Program normal Program normal   Inchis
Uvertura Mall Inchis Inchis 10-14 Program normal Program normal   Inchis
Savenilor Botosani Inchis Inchis Inchis Program normal Program normal   Inchis
A.I.Cuza Dorohoi Inchis Inchis Inchis Program normal Program normal   Inchis
Casieria Darabani Inchis Inchis Inchis Program normal Program normal   Inchis
Casieria Saveni Inchis Inchis Inchis Program normal Program normal Inchis
Casieria Bucecea Inchis Inchis Inchis Program normal Program normal Inchis

 

25-26 decembrie 2023- Sărbătoarea Crăciunului şi 1-2 ianuarie 2023 – Anul Nou– toate casieriile vor fi închise.

În perioada 03-8 ianuarie 2023 toate casieriile vor fi închise pentru inventarierea anuală a soldurilor

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Noi obligații pentru operatorii de transport: Afișarea tarifelor în sistem Braille pentru nevăzători

Publicat

Publicitate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis joi, spre publicare în Monitorul Oficial, un Ordin conform căruia operatorii economici din domeniul transportului public trebuie să se asigure că în interiorul mijloacelor de transport există plăcuțe cu afișarea prețului per călătorie, mesajul fiind transmis în sistem braille, precum și un Ordin privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun sau substanțe asociate, relatează agerpres.ro.

Conform unui comunicat al ANPC, Ordinul vizează informarea consumatorilor ce se încadrează în categoria persoanelor cu dizabilități, de către operatorii economici, în legătură cu accesul la servicii de transport public de persoane și respectiv în clădirile deținute de către aceștia.

‘Acest ordin asigură o mai bună informare cu privire la aspectul referitor la costurile aferente călătoriilor efectuate cu mijloacele de transport urbane. Operatorii economici sunt obligați a menționa, în mod clar, precis și neechivoc, pentru fiecare dintre beneficiarii transportului în comun, aspectele esențiale referitoare la costurile aferente, astfel încât aceștia să poată fi corect informați cu privire la bugetul personal pe care trebuie să îl aloce cheltuielilor cu transportul. Prin urmare, operatorii economici din domeniul transportului public trebuie să se asigure că în interiorul mijloacelor de transport există plăcuțe cu afișarea prețului per călătorie, mesajul fiind transmis în sistem braille’, se menționează în comunicat.

De asemenea, tot joi, ANPC a trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun sau substanțe asociate.

Acesta asigură o mai bună informare a consumatorilor din România cu privire la drepturile pe care le au la momentul achiziționării din interiorul magazinelor, dar și a chioșcurilor a produselor care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, a (pouch-urilor) pliculețelor cu nicotină pentru uz oral și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, așa cum sunt acestea definite în cuprinsul Legii nr. 349/2002.

‘Conform Legii nr. 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, este strict interzisă vânzarea produselor din tutun persoanelor sub 18 ani. Această reglementare urmărește protejarea sănătății publice și, în special, a tinerilor, care sunt vulnerabili la efectele negative ale consumului de tutun. Studiile arată că expunerea timpurie la produsele din tutun crește riscul de dependență și afecțiuni grave pe termen lung, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul pulmonar și alte afecțiuni respiratorii. Comerțul trebuie să asigure respectarea cadrului legal și să contribuie activ la prevenirea accesului tinerilor la produse nocive, asumând un rol important în protecția generațiilor viitoare. În conformitate cu legislația în vigoare, magazinele pot fi sancționate pentru vânzarea de produse din tutun minorilor. Obligativitatea afișării unui mesaj vizibil reprezintă o măsură de conformare și responsabilitate legală, conform ordinului ce face obiectul publicării. Operatorii economici au obligația să afișeze placheta informativă prevăzută în anexa ordinului’, se precizează în comunicat.

Publicitate

De asemenea, ordinul prevede obligația operatorilor economici de a deține în mod obligatoriu și variante dedicate persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere fie audio, fie prin utilizarea oricăror mijloace fizice ori digitale specifice. Vizibilitatea mesajului poate reduce numărul de tentative de cumpărare a produselor din tutun de către minori, contribuind la un mediu comercial mai responsabil.

Afișarea mesajului de interdicție privind vânzarea produselor din tutun minorilor este o măsură esențială pentru respectarea legii, protejarea sănătății publice și responsabilizarea magazinului.

Ordinul intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

‘Cele două Ordine ale președintelui ANPC au fost adoptate cu respectarea procedurii de notificare prevăzute de Directiva (UE) 2015/1.535 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 septembrie 2015 referitoare la procedura de furnizare de informații în domeniul reglementărilor tehnice și al normelor privind serviciile societății informaționale, transpusă în legislația română prin Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2004 privind măsurile pentru organizarea și realizarea schimbului de informații în domeniul standardelor și reglementărilor tehnice, precum și al regulilor referitoare la serviciile societății informaționale între România și statele membre ale Uniunii Europene, precum și Comisia Europeană, cu modificările și completările ulterioare’, subliniază sursa citată.

Citeste mai mult

Eveniment

Abia ăsta e ca Schumacher: Un tânăr de 24 de ani a fost prins cu 223 km/h pe A1. A fost sancționat drastic de polițiști

Publicat

Publicitate

Un tânăr de 24 de ani a fost surprins de radar în timp ce rula cu nu mai puțin de 223 km/h pe autostrada A1, pe un tronson unde limita de viteză este de 130 km/h, una dintre cele mai mari viteze înregistrate de radar pe șoselele din România.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, incidentul s-a petrecut miercuri, 2 aprilie, pe autostrada A1, la kilometrul 431, sensul de mers dinspre Lugoj către Deva.

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac, aflați în misiune, au oprit autoturismul condus de tânăr după ce acesta a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 223 km/h, cu 93 km/h peste limita legală.

Pentru abaterea comisă, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 3.037 de lei. De asemenea, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, eliberându-i o dovadă fără drept de circulație.

Citeste mai mult

Eveniment

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani.

Tragediile s-au produs în localitățile Băbiceni, Rădeni, Stânca, Mitoc și Albești. Cauzele probabile care au generat aceste evenimente au fost: fumatul, jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire și scurtcircuitul.

Alte zeci de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului, din cauza unor incendii izbucnite în locuințe.

Potrivit datelor statistice, în luna martie, pompierii botoșăneni au fost solicitați să stingă, în medie, trei incendii pe zi. Numărul evenimentelor cu foc aproape s-a dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în a treia lună a anului 2025, s-au întregistrat 90 de incendii ( 37 de vegetație uscată), cu 47,54% mai multe față de perioada de referință.

Pompierii au constatat faptul că cele mai multe incendii, înregistrate luna trecută, s-au produs din cauza coșurilor de fum deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor și a scurtcircuitelor.

Pentru evitarea situațiilor în care poate fi pusă în pericol viața persoanelor, facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a sistemelor de încălzire, a instalațiilor electrice și pe timpul fumatului, astfel:

Publicitate

Ø coșurile de fum:

– verificați coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

– curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– tencuiți şi văruiți părtea din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

– îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului, astfel încât aceasta să nu fie mai mică de 10 cm.

Ø sobe:

– nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– nu puneți hainele la uscat, pe sobă;

– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

– amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

Ø instalația electrică/ surse de încălzire electrice:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de current;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;

– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede;

– nu amplasați aparatele electrice de încălzire în apropierea materialelor combustibile sau a corpurilor de mobilier;

– nu folosiţi aparate electrice de încălzire cu defecțiuni sau improvizații;

– nu adormiți cu aparatele electrice de încălzire în funcțiune;

– nu amplasați materiale combustibile la mai puțin de un metru față de mijloacele de încălzire;

– opriți funcționarea mijloacelor de încălzire atunci când părăsiți locuința.

 

Ø fumat

– nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;

– dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii;

– dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

– dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum și gaze toxice se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

În cazul în care, în locuință, se simte miros caracteristic de gaze trebuie deschise toate uşile şi ferestrele, nu trebuie aprinsă nicio sursă de foc, nu trebuie folosite întrerupătoarele sau aparatele electrice.

Nu lăsați copiii singuri acasă, nesupravegheați sau blocați, cu surse de aprindere, sobe, plite și aparate electrice în funcțiune.

Citeste mai mult

Eveniment

Restructurări la Poșta Română: Reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității

Publicat

Publicitate

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați, scrie alba24.ro.

La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.

Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central

De la începutul anului 2025, numărul angajaților din Administrația Centrală s-a diminuat cu 67 de posturi, reprezentând un procent semnificativ de 20%. Măsurile au generat o economie anuală de aproximativ 10.000.000 lei la bugetul companiei.

Până în prezent, optimizările realizate de management au condus la economii totale de 151,3 milioane de lei, dintre care 122,4 milioane lei reprezintă economii nete, excluzând beneficiile generate de mobilitatea salariaților. Această strategie continuă să producă efecte pozitive pe termen lung asupra costurilor operaționale, anunță Poșta Română.

Compania precizează că solicitările pentru serviciile Poștei Române sunt în creștere. Segmentul de curierat a marcat o redresare importantă în 2024, cu o creștere de 11% a veniturilor, după o perioadă prelungită de declin.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending