Connect with us
Publicitate

Actualitate

Profesorii iau în calcul declanșarea unor noi proteste. Care sunt nemulțumirile

Publicat

Din cauza faptului că legea salarizării nu a fost modificată, unii directori au salarii mai mici decât profesorii, așa că mulți au ajuns să-și dea demisia, potrivit antena3.ro.

Începutul anului școlar evidențiază probleme din sistemul de învățământ. Una dintre acestea este reprezentată de nemulțumirea profesorilor legată de nefinalizarea legii salarizării.

„Există o incertitudine, tocmai pentru că încă nu a apărut draftul proiectului de lege a salarizării.

Nu știm care va fi poziționarea în grila de salarizare față de toate celelalte domenii bugetare, astfel încât să ne asigurăm că profesorii vor beneficia de un salariu decent.

De asemenea, avem provocări legate de condițiile de muncă, de numărul total de posturi, de salarizarea funcțiilor de conducere, care încă nu a fost abordată în discuțiile cu Guvernul, deși noi am atras atenția, încă din 20 iulie, asupra decalajului între funcțiile de conducere și funcțiile de execuție, în sensul în care funcțiile de execuție sunt mai bine plătite decât funcțiile de conducere din învățământ”, a spus Cornelia Stavri, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Sector 4, potrivit sursei citate.

Chiar dacă deocamdată nu iau în calcul o nouă grevă, profesorii nu exclud noi proteste.

„Este greu de crezut că ar putea fi vorba despre o grevă, dar proteste vor fi cu siguranță, dacă nu se vor mișca lucrurile într-un sens pozitiv pentru educație.

Părinții și profesorii au același interes, anume copiii să fie bine pregătiți, într-un mediu securizat, cu tot ce au nevoie pentru un învățământ de calitate.

Dacă nu sunt îndeplinite aceste cerințe, practic vii la școală împovărat de griji. Nu poți să faci calitate cu un profesor încărcat de probleme”, a precizat Stavri.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Valeriu Iftime, pregătit să aducă PREOȚII la vestiar. Omul cu peste 22 de milioane de euro în cont nu mai găsește soluții la FC Botoșani

Publicat

Valeriu Iftime, omul de afaceri și finanțatorul de la Botoșani, care într-un top realizat la finalul anului 2022 era printre cei mai bogați oameni din fotbalul românesc, cu o avere estimată la peste 22 de milioane de euro, nu reușește să găsească o soluție pentru a revigora FC Botoșani.

Valeriu Iftime pare să fi ajuns la concluzia că nu este de ajuns să bagi bani în jucători așa că va aduce preoți la stadion să facă slujbe, cam la fel cum face și bunul său prieten de la FCSB, Gigi Becali.

“Caii” lui Iftime nu mai dau randament în acest an, iar FC Botoșani se zbate în mediocritate de la începutul acestui sezon, așa că echipa de pe municipal a devenit “Lanterna Roșie” a primei ligi a României.

Valeriu Iftime a explicat pentru prosport.ro că a luat în serios această idee după ce a studiat rezultatele unei anchete interne demarată la FC Botoșani și care îl luau în “colimator” pe preparatorul fizic, Stelian Isac. Acesta părea a fi vinovat de faptul că echipa a fost destabilizată de o mulțime de accidentări, iar vestiarul este plin de jucători valoroși dar accidentați și complet inutili la echipă.

Ancheta internă a arătat că nu Stelian Isac ar fi vinovat de starea echipei, așa că singurul vinovat pare a fi ghinionul sau chiar… SATANA.

„V-am spus clar că nu voi lăsa lucrurile așa, deoarece este incredibil prin ce trecem. Doctorii mi-au finalizat ancheta și mi-au comunicat că totuși nu este vina preparatorului fizic.

Dânșii chiar mi-au sugerat să aduc și un preot în vestiar și voi lua în serios această propunere”, a spus finanțatorul echipei la prosort.ro.

Preparatorul fizic Stelian Isac va pleca totuși de la echipă iar FC Botoșani va căuta în cel mai scurt timp un alt preparator, a mai adăugat sursa citată.

Citeste mai mult

Economie

Cum se calculează STAGIUL DE COTIZARE pentru contractul de muncă cu timp parțial. Sunt TREI perioade diferite de calcul

Publicat

Casa Națională de Pensii a făcut o serie de precizări despre calculul stagiului de cotizare pentru contractul de muncă cu timp parțial. 

Ai lucrat pe baza unui contract de muncă cu timp parțial și vrei să știi cum se calculează stagiul de cotizare? Trebuie să știi că există câteva diferențe, în funcție de perioada la care ne raportăm, relatează alba24.ro.

După data de 01.04.2000, calculul stagiului de cotizare se face în mod diferit, în funcție de modificările aduse Codului Muncii, astfel:

În perioada 01.04.2001- 01.03.2003, stagiul de cotizare se calculează corespunzator programului normal de lucru, indiferent de norma de lucru;

În intervalul 01.03.2003-01.07.2005, stagiul de cotizare se calculează proporțional, în funcție de timpul lucrat din programul normal de lucru.

Începând cu 01.07.2005, perioada în care o persoană a desfășurat activitatea în baza unui contract de muncă cu timp parțial se consideră stagiu de cotizare integral.

Citeste mai mult

Eveniment

Crește numărul de INFECȚII cu virusul WEST NILE. Două din cele 53 de cazuri confirmate în România sunt la Botoșani

Publicat

Un număr de 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) şi până joi, a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de agerpres.ro.

Potrivit INSP, au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Distribuţia pe judeţe a cazurilor, în funcţie de unitatea teritorială de expunere, este: Bucureşti (8), urmat de judeţele Bacău (1), Bihor (2), Botoşani (2), Brăila (5), Buzău (1), Dolj (5), Galaţi (6), Ialomiţa (1), Iaşi (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) şi Vaslui (1).

Specialiştii INSP recomandă populaţiei:

* să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

* să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;

* să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin plase de protecţie la ferestre;

* să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;

* să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Citeste mai mult

Eveniment

Vineri, 22 septembrie: Orașul Dorohoi rămâne fără apă din cauza remedierii unei avarii

Publicat

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a anunțat astăzi întreruperea furnizării apei în municipiul Dorohoi pentru mâine 22 septembrie 2023, în intervalul orar 09:00 – 22:00.

Compania a explicat că acest lucru este necesar pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din PEHD Ø400 mm, localizată pe Bulevardul Victoriei.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Dorohoi ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Vasile Lupu, D. Gherea, Traian, Ștefan cel Mare, Hatman Șendrea, M. Kogălniceanu, Liliacului, Zadurovici, Ștefan Airinei, Oborul Nou, Poetului, Caparencu.

“Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm utilizatorii afectați să-şi constituie rezervele de apă necesare. Mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis furnizorul de apă de la Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending