Connect with us

Actualitate

Proba scrisă a examenului de TITULARIZARE 2023 va fi organizată în 12 iulie. Calendarul concursului

Publicat

Publicitate

Calendarul examenelor la proba scrisă a concursului de Titularizare de anul viitorului a fost publicat în Monitorul Oficial iar acesta va fi organizată în 12 iulie. 

Cererile de înscriere se depun în perioada 8-17 mai. Calendarul concursului este integrat în Ordinul nr. 6.128/9 noiembrie 2022, potrivit edupedu.ro.

TITULARIZARE 2023 – calendar

Calendarul ocupării prin concurs naţional a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar:

  • Până în 4 mai 2023: înregistrarea, analizarea şi soluţionarea cererilor de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare
  • Până în 5 mai 2023: verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs
  • 8-17 mai 2023: înregistrarea, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere, a dosarelor de înscriere ale candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2023; pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-mai 2023
  • 9-18 mai 2023: verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului
  • 9-19 mai 2023: validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs
  • 5-7 iulie 2023: pentru absolvenții promoției 2023/absolvenţii 2023 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic/candidaţii cuprinşi în programe recunoscute de Ministerul Educației prin care se recrutează, se selectează, se pregătește și se sprijină personalul didactic de predare pentru a desfăşura activităţi didactice în unităţi de învăţământ preuniversitar situate în medii dezavantajate, în anul şcolar 2023-2024; în mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2023 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 12 iulie 2023, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2023 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.
  • 23 mai 2023: afișarea, la avizierele inspectoratelor şcolare, a: listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; listei cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei înscrise la concursul naţional care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care sunt angajate şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice.
  • 24 mai-30 iunie: organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe; pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-mai 2023; stabilirea centrelor de concurs şi comunicarea acestora la Ministerul Educaţiei, Direcţia Generală Management Resurse Umane şi Reţea Şcolară
  • 24 mai – 6 iunie 2023: cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale
  • 4 iulie: afişarea rezultatelor la probele practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă
  • 12 iulie: desfășurarea probei scrise
  • 18 iulie: comunicarea rezultatelor iniţiale
  • 18-19 iulie: înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 20-25 iulie: soluţionarea contestațiilor
  • 26 iulie: comunicarea rezultatelor finale
  • 27 iulie: repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 28 iulie: ședință de repartizare, în ordine, a: cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie; cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz; repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 31 iulie: reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate
  • 28 iulie – 25 august: emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Programul RABLA pentru tractoare noi, amânat

Publicat

Publicitate

Lansarea sesiunii din cadrul programului RABLA pentru achiziționarea de tractoare noi va avea loc anul viitor, imediat după aprobarea bugetului, a anunțat Adrian Corbu, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Aceasta va fi derulată simultan cu programele RABLA Clasic și RABLA Plus, scrie alba24.ro.

În prezent, AFM finalizează procesul de validare a dealerilor, fiind în desfășurare ultimele două zile de clarificări. După această etapă, lista dealerilor validați va fi publicată pe site-ul instituției. Adrian Corbu a subliniat că persoanele interesate nu ar trebui să plătească avansul pentru tractoare până la publicarea acestor liste oficiale.

Programul Rabla pentru tractoare: Detalii despre program și finanțare

Orice tip de autoturism poate fi casat pentru achiziționarea unui tractor nou.

Valoarea ajutorului financiar variază în funcție de vârsta solicitantului:

  • 80% pentru cei sub 40 de ani.
  • 65% pentru cei peste 40 de ani.

Valoarea maximă a tractorului, inclusiv accesoriile, nu trebuie să depășească 55.000 de euro cu TVA.

Publicitate

În 2024, bugetul alocat pentru programul RABLA destinat tractoarelor a fost de 600 de milioane de lei, iar trei mii de fermieri sunt deja eligibili pentru a primi tractoare aproape gratis. Monitorizări stricte vor fi aplicate pentru a preveni înstrăinarea echipamentelor achiziționate prin program.

Valoarea alocărilor bugetare și condițiile de finanțare vor fi ajustate

În funcție de cererea înregistrată în 2025, valoarea alocărilor bugetare și condițiile de finanțare vor fi ajustate, a mai precizat Adrian Corbu. Fermierii interesați sunt încurajați să urmărească anunțurile oficiale de pe site-ul AFM pentru informații suplimentare și actualizări.

Se poate casa orice tip de autoturism” în cadrul programului RABLA pentru achiziționarea unui tractor nou, precizează vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Corbu.

Vicepreședintele AFM a lămurit că procedura este exact ca în programul pentru panourile fotovoltaice. În acest moment, mai sunt două zile de clarificări pentru dealerii validați. Peste două zile, urmează să fie publicate pe site-ul AFM lista cu dealerii validați, iar persoanele fizice interesate se vor putea înscrie la aceștia. ”Până nu publicăm listele cu dealerii validați, oamenii n-ar trebui să dea avansul pentru tractoare” a atenționat Adrian Corbu.

”Lansarea sesiunii va avea loc anul viitor, imediat după aprobarea bugetului, odată cu RABLA Clasic și RABLA Plus” a anunțat Adrian Corbu la DCNews. Anul acesta, bugetul pentru tractoare a fost 600 de milioane de lei.

”Avem o diferențiere în funcție de vârsta solicitantului: pentru cei care au mai mult de 40 de ani, valoarea ajutorului este de 65%, iar pentru cei sub 40 de ani, 80%” a precizat vicepreședintele AFM. Solicitantul trebuie să aibă în vedere un tractor a cărui valoare să nu depășească 55.000 de euro cu tot cu TVA, bani în care pot fi incluse și accesoriile. Adrian Corbu a precizat că există monitorizări în program pentru a nu fi înstrăinat tractorul.

În acest moment, trei mii de fermieri sunt pe punctul de a primi tractoare aproape gratis. În funcție de cerere, în 2025, se va ajusta valoarea, a anunțat vicepreședintele Corbu.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Dămideni. Doi soți au ajuns la spital cu arsuri, după ce au vrut să aprindă focul cu benzină

Publicat

Publicitate

Două persoane, soț și soție, de 76, respectiv 80 de ani, au ajuns la spital cu arsuri în urma unui incendiu produs în locuință. S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea Dămideni. Cei doi au fost scoși din casa cuprinsă de flăcări de copiii acestora, care locuiesc în apropiere. Tot ei au sunat la 112, după ajutor.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială de stinge și o ambulanță SMURD, ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD și două ambulanțe SAJ. Cele două victime au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Acestea prezentau arsuri și intoxicație cu fum.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, care a cuprins bunurile din două încăperi.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce una dintre persoane a încercat să aprindă focul cu benzină.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente vă recomandăm să nu aprindeți focul cu benzină, gaz sau motorină! Vă puneți viața în pericol, dar și lucrurile pentru care ați muncit de-a lungul timpului.

Benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite niciodată pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase și pot produce incendii.

Publicitate

Aveți grijă să nu folosiți alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

Citeste mai mult

Eveniment

Ceața persistă în județul Botoșani. Meteorologii au prelungit avertizarea de COD GALBEN

Publicat

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un nou Cod galben de ceață și polei, valabil până la ora 11:00, pentru o parte din județul Botoșani.

Din această cauză, pe drumurile din Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Avrămeni, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Știubieni, Darabani, Mihăileni, Drăgușeni, Corlăteni, Cândești, Cordăreni, Viișoara, Concești, Văculești, Lozna, Mitoc, Dimăcheni și Adășeni se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

În funcție și de condițiile locale, fenomenul va favoriza formarea ghețușului.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, vă recomandăm:
▪️conduceți prudent;
▪️reduceți viteza;
▪️măriți distanța dintre autovehicule;
▪️evitați orice manevră riscantă;
▪️dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca!

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 1️⃣1️⃣2️⃣!

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Publicitate

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident! Un tânăr de 21 de ani s-a dat peste cap cu mașina, la Mănăstireni

Publicat

Publicitate

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu autoturismul, pe un drum din localitatea Mănăstireni. S-a întâmplat noaptea trecută. Alarma a fost dată puțin după miezul nopții. În momentul producerii evenimentului, în mașină se aflau, în total, trei persoane.

 

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat faptul că mașina era răsturnată pe o parte și că toate persoanele erau ieșite din interior. Tânărul rănit a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

 

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriei.

 

Publicitate

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending