Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primarul orașului Săveni trece prin momente grele. Mesajul președintelui Consiliului Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Cu sufletul împietrit am aflat de greaua încercare prin care trece primarul orașului Săveni, domnul Relu Tîrzioru. În această dimineață, fratele domniei sale, LIVIU TÎRZIORU, a trecut în rândul celor drepți, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Este greu atunci când pierzi pe cineva drag, însă moartea unui membru al familiei provoacă o durere imensă, împotriva căreia nu există niciun medicament. Din păcate, nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. În astfel de momente contează doar amintirea pe care a lăsat-o în urmă, iar el a fost un OM deosebit. Domnul să-l răsplătească pentru faptele sale! Gândurile de mângâiere și rugăciunile noastre, a celor din conducerea Consiliului Județean, se îndreaptă acum spre familia greu încercată. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina Sa! Sincere condoleanțe familiei!

Doina-Elena Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Când se dau PENSIILE în luna MAI, prin poștă sau pe card. Anunț pentru pensionari

Publicat

Publicitate

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024. Practic, Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise
  • 2 mai 2024, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru
  • 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.

Începând de marți, 7 mai 2024, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Publicitate

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Potrivit acestora, Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.

Anunțul pentru pensionari

Poşta Română mai anunță că ”distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe cu data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”.

Potrivit calendarului oficial, achitarea pensiilor prin poștă se face în intervalul 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Publicitate

Conform Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), achitarea pensiilor pe carduri se face în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Verginel Gireadă și echipa PSD din comuna Mihai Eminescu și-au înregistrat candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripție

Publicat

Publicitate

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, și echipa PSD de la Mihai Eminescu și-au înregistrat astăzi candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripție din Botoșani.

La Biroul Electoral de Circumscripție Botoșani s-a prezentat întreaga echipă de candidați ai acestei formațiuni politice după ce peste 3000 de locuitori ai acestei comune au acordat semnătura de susținere în această perioadă preelectorală.

Astăzi, echipa noastră a depus la Biroul Electoral de Circumscripție dosarele de candidatură pentru funcțiile de Primar și Consilieri Locali ai comunei Mihai Eminescu, din partea Partidului Social Democrat.

Publicitate

Mulțumim celor aproximativ 3000 de locuitori ai comunei care ne-au acordat semnătura de susținere și vă garantăm că vom rămâne la fel de implicați în rezolvarea tuturor nevoilor comunității”, a transmis cu această ocazie primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Se dau 2.000 de lei de la stat pentru cei care cresc această rasă de animal. Cererea se depune până la data de 30 iunie 2024

Publicat

Publicitate

Guvernul României a anunțat, recent, o măsură de sprijin pentru agricultura locală, oferind o subvenție substanțială de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodărie pentru crescătorii acestui tip de animal. Această inițiativă are ca scop promovarea și conservarea raselor autohtone, recunoscute pentru calitatea lor superioară.

Într-un efort de a susține agricultura locală și de a promova rasele autohtone, Guvernul României a lansat recent o inițiativă prin care acordă o subvenție consistentă crescătorilor de porci Mangalița și Bazna.

Această subvenție se ridică la suma de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodărie și este destinată să sprijine fermierii în creșterea și întreținerea acestor rase speciale de porci.

Publicitate

Comparativ cu anul precedent, când subvenția era de numai 1.200 de lei, această măsură reprezintă o creștere semnificativă, de peste 60%, potrivit specialiștilor. Termenul limită pentru solicitarea subvenției este până la finalul lunii iunie, iar procedura este simplă și accesibilă, fermierii trebuie doar să completeze o cerere standard.

Cât a ajuns să coste carnea de miel în piețe și magazine. Puțini români și-o mai permit

Dar ce anume face carnea de porc Mangalița și Bazna atât de specială? Ei bine, în primul rând, acești porci sunt crescuți în condiții naturale, în fermele din România, fără a fi supuși unui tratament intensiv sau hrăniți cu aditivi chimici. Acest lucru contribuie la dezvoltarea unei carne sănătoase și gustoase, fără a compromite calitatea și autenticitatea produsului final.

Publicitate

Desigur, calitatea superioară vine la un preț, iar prețurile produselor din carne de Mangalița și Bazna pot fi considerate mai ridicate în comparație cu alte tipuri de carne de porc.

Un kilogram de cârnați din carne de Mangalița poate ajunge până la 120 de lei, în timp ce un kilogram de șuncă se poate achiziționa în jurul sumei de 80 până la 90 de lei. Totuși, mulți consumatori consideră că această investiție merită din plin, având în vedere calitatea și beneficiile produsului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending