Connect with us

Eveniment

Primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu, a intrat în cursa pentru un nou mandat de primar

Publicat

Publicitate

Primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu, și-a anunțat intrarea în cursa pentru câștigarea unui nou mandat de primar al acestei comune.

Într-o scrisoare deschisă adresată populației, Ioan Bucatariu, a precizat că își dorește să meargă mai departe și în următorii ani alături de echipa cu care a reușit să pună în aplicare mai multe proiecte în comună și cu care dorește să implementeze și mai multe proiecte cu fonduri europene în această unitate teritorial administrativă a județului Botoșani.

“Dragi locuitori ai comunei Avrămeni, trecut-au anii precum cei din poezia marelui Eminescu și iată că mă apropii cu pași repezi de finalul celui de-al treilea mandat de primar al comunității din care dumneavoastră faceți parte, lucru care a devenit posibil în primul rând datorită vouă, celor care m-ați susținut și ați crezut în potențialul meu. A fost o perioadă pozitivă cred eu și sper că sunteți de acord cu ceea ce susțin, încărcată cu planuri mărețe, cu zbucium, cu reușite, cu nereușite dar de fiecare dată cu o implicare maximă din partea mea și a colegilor pe care îi am în subordine, implicare izvorâtă din dorința de a atinge acel nivel la care mi-am dorit dintotdeauna să ajungă comuna noastră și pentru care am hotărât să mă implic într-un mod activ în urmă cu doisprezece ani.

Acum, privind în urmă și văzând câte am realizat dar privind totodată și spre viitor și înțelegând că încă mai sunt destule de făcut pentru ca această comunitate să simtă din plin bunăstarea și modernitatea am hotărât să continui pe acest drum motiv pentru care vă anunț în mod oficial că mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Avrămeni.

Pentru aceasta însă este absolut necesar să fiu sprijinit în continuare de către voi, să menținem legătura puternică creată în timp între mine și dumneavoastră ca membri ai comunității din care facem parte și să funcționăm ca și până acum ca un tot unitar, un tot care-și concentrează toată atenția și resursele în vederea obținerii celor mai bune rezultate pentru administrația noastră. Sunt convins că vor exista și voci care-mi vor fi potrivnice și pe bună dreptate căci sunt convins că nu sunt primarul perfect și că asemenea tuturor celor care au acest statut am și minusuri.

Profit de abordarea acestui aspect și doresc să-mi cer scuze într-un mod cât se poate de serios și sincer față de cei cărora poate le-am greșit sau cărora le-am înșelat într-un mod sau altul așteptările însă tot lor le mărturisesc că am o reală încredere că situația este una reversibilă și că într-o bună zi ne vom putea strânge mâinile privindu-ne în ochi și felicitându-ne reciproc pentru încăpățânarea, la fel de reciprocă, de a ne mai acorda o șansă.

Publicitate

Revenind la ce am lăsat în urmă pe durata celor trei mandate, îmi place să cred și sper că-mi veți da dreptate, că am reușit în mare măsură să redresez corabia cum se spune și că după mai mult de douăzeci de ani post-revoluționari de stagnare în mediocritate comuna noastră a început să simtă gustul dezvoltării și al bunului mers al lucrurilor prin proiectele pe care am reușit să le implementez, prin inițiative îndrăznețe și printr-o altfel de abordare a problemelor cu care fiecare dintre dumneavoastră vă confruntați în fiecare zi.

Mi-am propus multe încă de la bun început, o mare parte din idei reușind să le transform în ceva palpabil într-un timp relativ scurt și mă refer aici la drumurile pe care le-am asfaltat în interiorul satelor din comună, la școlile pe care le-am modernizat, la construirea de grădinițe sau cămine culturale, la aducțiunea de apă pe care am dus-o la bun sfârșit în urmă cu aproximativ un an dar și la alte proiecte mai mult sau mai puțin vizibile. Trebuie să recunoaștem că toate aceste investiții au contribuit din plin la creșterea nivelului de trai și la starea de bine a locuitorilor comunei. Și din nou trebuie să mărturisesc că toate acestea au putut fi realizate și cu aportul fiecăruia dintre dumneavoastră căci este esențial să știi că cineva are încredere în ceea ce faci și că te susține.

De asemenea, un mare aport în aceste realizări le-a avut și echipa PSD Botoșani condusă de către dna Președinte al CJ, Doina Feodorovici, cu ajutorul căreia s-a putut înfăptui și problema stringentă a asfaltului dintre Avrămeni și Mitoc, proiect aflat în derulare încă din primăvara trecută iar cei care au trecut pe acolo măcar o dată știu despre ce vorbesc.

Toate astea însă reprezintă puțin din câte trebuie făcute și din câte sunt necesare comunității noastre și de aceea mă simt obligat dar și onorat să vă aduc la cunoștință că în prezent se lucrează cu ardoare la alte proiecte și inițiative menite să ne facă viața mai ușoară dintre care amintesc:

– Modernizare (asfaltare) drumuri sătești în localitățile Dimitrie Cantemir, Timuș, Tudor Vladimirescu, Aurel Vlaicu, Avrămeni și Panaitoaia, 11km   –   PROIECT AFLAT ÎN DERULARE

– Extindere, reabilitare și modernizare a sistemului de alimentare cu apă în comuna Avrămeni   –   SE AȘTEAPTĂ FINANȚAREA

– Modernizare drumuri, etapa 2, 14 km   –   SE AȘTEAPTĂ FINANȚAREA

– Construire sală de sport, 102 locuri, în loc. Avrămeni   –   SE AȘTEAPTĂ FINANȚAREA

– Înființarea sistemului de supraveghere video în comuna Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN DERULARE

– Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea publică Sediul Primăriei Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN DERULARE

– Dotarea Școlii Generale nr. 1 Avrămeni cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale   –   PROIECT AFLAT ÎN DERULARE

– Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Construire sitem fotovoltaic prosumator pentru autoconsum în comuna Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea publică Școala Generală nr. 2 Panaitoaia   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea publică Școala Generală nr. 1 Timuș   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Achiziția de microbuz electric pentru transportul școlar   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Amenajare teren de sport, loc de joacă și amenajare curte pe terenul aferent Primăriei Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

– Construire garaj, anexa depozitare și împrejmuire proprietate pe terenul aferent Primăriei Avrămeni   –   PROIECT AFLAT ÎN FAZA DE LICITAȚIE

Desigur, pe lângă acestea există multe alte idei și planuri pe care doresc să le implementez la nivelul administrației locale însă vom putea vorbi despre ele atunci când vom avea date concrete pe care să vi le transmit. Așadar, stimați cetățeni, sper că v-am dat suficiente motive să credeți în capacitatea mea de a conduce comuna în continuare, sper că inițiativa mea de a candida pentru un nou mandat de primar va avea impactul scontat asupra fiecăruia dintre dumneavoastră și am convingerea că împreună, cu voia și binecuvântarea lui Dumnezeu, putem continua ceea ce am început la Avrămeni, să ne dezvoltăm, să creștem. Eu mă simt puternic, sunt convins că se poate dar am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Vă mulțumesc tuturor!”, a transmis primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: „Hristos a înviat din morți” au cântat mii de botoșăneni pe străzile din Botoșani, la Procesiunea Învierii. În fruntea credincioșilor a stat ÎPS Teofan

Publicat

Publicitate

Mii de oameni au participat la procesiunea cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul, un eveniment intens așteptat de credincioșii din Botoșani, care a avut loc astăzi, începând cu ora 18.00. Procesiunea Învierii va rămâne cu siguranță în istoria județului prin amploarea sa, la eveniment fiind prezenți preoți numeroși, dar și trei ierarhi. De remarcat numărul mare de tineri, care au mers în fruntea alaiului, îmbrăcați în costumul tradițional.

Sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul municipiului Botoșani, a adus și anul acesta bucurii duhovnicești deosebite pentru credincioșii din oraș, dar și din întreg județul. Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au fost rânduite spre închinare moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul, de la Mănăstirea Văratec, aduse de stavrofora Iosefina Giosanu.

Înalt Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei a săvârșit, începând cu ora 17.00, slujba Vecerniei cu Litie cu un numeros sobor de preoți și diaconi. După un scurt cuvânt de învățătură al ÎPS, a urmat procesiunea cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul pe următorul traseu: Biserica Sf. Gheorghe – Str. Ion Pillat – Calea Naţională – Str. 1 Decembrie Biserica Uspenia- Str. Poştei- Biserica Sf. Gheorghe, la care au participat mii de botoșăneni care au cântat la unison „Hristos a înviat din morți”, ca o mărturisire a credinței vie și lucrătoare în Mântuitorul.

Miercuri, 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, lăcașul de cult din inima orașului va îmbrăca haină de sărbătoare, pregătit pentru o slujbă arhierească cu un sobor de ierarhi. Programul menționează că la ora 9.00 va avea loc primirea ÎPS Teofan și a celorlalți ierarhi invitați, după care va fi săvârșită  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la care se va alătura ierarhilor pentru slujire un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi.

Cu binecuvântarea IPS Teofan, Sfintele Moaște ale Sfântului Gheorghe Pelerinul vor rămâne spre venerare la biserica din municipiul Botoșani până pe 27 aprilie, ora 19:00.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Spunea despre România că este „Grădina Maicii Domnului”. Zi de doliu național sâmbătă, la funeraliile Papei Francisc

Publicat

Publicitate

Guvernul României va declara zi de doliu național sâmbătă, la funeraliile Papei Francisc. Decizia Executivului ar urma să fie oficializată în ședința de joi, printr-o hotărâre de Guvern. În zilele de doliu național instituțiile arborează drapelul în bernă, relatează mediafax.ro. 

Papa Francisc spunea despre România că este „Grădina Maicii Domnului” și a fost extrem de îndrăgit atât în România cât și în celelalte țări cu mari comunități catolice și nu numai.

Zeci de lideri ai lumii vor participa la înmormântare. Printre ei se va numără și Ilie Bolojan, președintele interimar al României. De la ceremonie va lipsi Vladimir Putin, care a transmis, însă, un mesaj de condoleanțe.

Înmormântarea va avea loc la ora 11.00 a României. Trupul Papei se află în prezent în capela Reședinței Sfânta Marta, unde Papa Francisc locuise din 2013. Trupul Papei a fost depus în capela Reședinței luni seara.

Sicriul Papei Francisc va fi transferat în Bazilica Sfântul Petru din Roma miercuri la ora 9.00 (ora 10:00 ora României), într-o procesiune condusă de cardinali, permițând credincioșilor să-și aducă un ultim omagiu primului papă latino-american.

Sursa foto ilustrativ: PressOne.ro

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

10 icoane unice, expuse în această perioadă în premieră la Botoșani, în cadrul expoziției „Sacrul în artă”

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, prin Secția de Artă Plastică, Etnografie și Științele Naturii, a organizat în această perioadă a Sărbătorilor Pascale o amplă expoziție de excepție: „Sacrul în artă”, un eveniment dedicat sărbătorilor pascale, care a adus în prim-plan spiritualitatea, tradiția și creația artistică autentică.

Punctul de atracție al expoziției îl reprezintă cele 10 icoane pe lemn din patrimoniul etnografic al muzeului, expuse în premieră absolută la Botoșani.

Aceste lucrări valoroase, păstrate cu grijă în colecțiile instituției, sunt prezentate publicului pentru prima dată, oferind o ocazie rară de întâlnire cu arta sacră tradițională în forma ei autentică.

Alături de acestea, expoziția reunește și lucrări recente – icoane pe lemn și sticlă, dar și picturi contemporane – semnate de artiști consacrați: Constantin Alexa, Marcel Alexa, Alina și Anca Albătoaie, Elena Arcire, Robert Cobuz, Florin Grosu, Constantin Livadaru, Bebe Hetriuc, Constantin Surugiu, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia.

Vernisajul a avut loc la 13 aprilie 2025, în spațiul Colecției de Artă, dar expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie 2025, iar accesul este gratuit. Curatorul expoziției este Liviu Șoptelea, iar prezentarea lucrărilor a fost realizată de Ana Coșereanu, muzeograf.

În această perioadă a Sărbătorilor Pascale este un nou eveniment rar, o întâlnire cu sacralitatea și frumusețea artistică a icoanei.

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

Premieră la Teatrul „Vasilache”: „Întâmplări din Pădurea Veselă”. Un spectacol plin de emoție și lecții de viață pentru cei mici

Publicat

Publicitate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani anunță o nouă premieră dedicată celor mici: „Întâmplări din Pădurea Veselă”, un spectacol de păpuși regizat de Lenuș Teodora Moraru, după fabule cunoscute și îndrăgite. Reprezentațiile vor avea loc joi, 24 aprilie, de la ora 18:00, și duminică, 27 aprilie, de la orele 11:00 și 12:30.

Spectacolul îi invită pe copii într-o călătorie educativă și plină de aventură, în care personajul principal, Bebe Iepurașul, pornește alături de prietena sa Iza Barza în căutarea părinților pierduți. Pe drum, cei doi vor întâlni personaje simpatice și pline de învățăminte – de la o Vulpe pusă în fața modestiei, la o Broască ce descoperă propriile limite.

Distribuția reunește actori bine cunoscuți ai scenei botoșănene: Renata Voloșcu, Oana-Marilena Asofiei, Anamaria Chelaru, Ioana Buta, Ana Apetrei, Cosmin Tanasă, Pavel Petrași și Andrei Bordianu. Scenografia, construcția păpușilor, afişul și eclerajul sunt semnate de Gelu Rîșca, iar muzica poartă amprenta lui Toma Rîșca.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani, iar prețul unui bilet este de 24 de lei.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând site-urile entertix.ro și teatrulvasilache.ro, secțiunea „Cumpără Bilet”. De asemenea, biletele sunt disponibile și la casieria teatrului, de marți până vineri, între orele 10:30 și 12:30, precum și înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacol se face cu 30 de minute înainte de începere.

Publicitate

Organizatorii promit o experiență de neuitat pentru cei mici, dar și pentru părinți: o combinație de emoție, umor și lecții valoroase despre prietenie, curaj și descoperirea de sine.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending