Connect with us

Eveniment

Primăria Mihai Eminescu: Finalizarea proiectului „Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației”

Publicat

Publicitate

Finalizarea proiectului Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informatiei de tipul tabletelor scolare precum si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfasurarii activitatii didactice in mediu on-line, in comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani”

Comuna Mihai Eminescu, în calitate de beneficair al Contractului de finanțare nr. 460/233t/01.10.2021 anunță finalizarea proiectului „Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informatiei de tipul tabletelor scolare precum si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfasurarii activitatii didactice in mediu on-line, in comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani”, COD SMIS 145537, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU prin PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritara 4: Sprijinirea ameliorarii efectelor provocate de criza in contextul pandemiei de COVID-19 si a consecintelor sale sociale si pregatirea unei redresari verzi, digitale si reziliente a economiei, Actiunea 4.2.1 Sprijin pentru procesul educational on-line.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat desfasurarea in bune conditii a procesului educational atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o crestere rapida a infectiei cu coronavirus, dar si pentru a crea conditiile necesare desfasurarii activitatilor didactice.

Rezultatele finale in urma implementarii proiectelor au fost urmatoarele:

  • Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 423 buc;
  • Laptop: 32 buc;
  • Cameră web videoconferință: 23 buc;
  • Proiector: 23 buc;
  • Ecran proiecție – cu suport perete: 23 buc;
  • Tablă interactivă: 23 buc;
  • Router Wireless: 23 buc;

 

Valoarea totală a proiectului este de 1.155.216,51 lei din care:

– valoarea total eligibilă este de 1.106.426,51 lei;

Publicitate

– valoare neeligibilă estimată inclusiv TVA este de 48.790,00 lei;

 

Perioada de implementare a proiectului: 01.10.2021 – 04.08.2022

Cod SMIS 145537

Proiect  cofinanțat  din  Fondul  European  pentru  Dezvoltare  Regională  –  REACT-EU  prin PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020.

 

Competitivi împreună!

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sesiune de examene Cambridge English, susținută astăzi la Cambridge Star Botoșani

Publicat

Publicitate

Sesiune de examene Cambridge English, susținută astăzi la Cambridge Star Botoșani

73 de copii cu vârste între 7 și 12 ani au susținut astăzi, la Cambridge Star Botoșani, examenele Cambridge English din seria Young Learners English (YLE), corespunzătoare nivelurilor Pre A1 Starters, A1 Movers și A2 Flyers. Este ultima sesiune de examene Cambridge organizată în acest an școlar de centrul botoșănean, care și-a încheiat astfel calendarul de examinări 2024–2025.

Examenele YLE sunt concepute pentru a evalua progresul în limba engleză într-un mod pozitiv și motivant, fiind structurate astfel încât să reducă presiunea testărilor tradiționale. Candidații primesc un raport individualizat de performanță, fără note sau calificative de tip „admis” sau „respins”, ceea ce le permite să înțeleagă clar nivelul actual și pașii următori în dezvoltarea competențelor lingvistice.

Această sesiune încheie un an în care 789 de copii și adolescenți au susținut examene Cambridge la Botoșani, la toate nivelurile – de la YLE până la C1 Advanced și C2 Proficiency. Examinările au inclus atât cursanți ai centrului Cambridge Star, cât și candidați din afara instituției, provenind din școli publice și private din județ. În paralel, profesorii centrului au susținut examenele internaționale TKT (Teaching Knowledge Test), consolidându-și competențele de predare a limbii engleze și menținând un standard ridicat de profesionalism în activitatea educațională.

„Ne bucură numărul mare de copii și adolescenți care au ales să-și evalueze nivelul de engleză printr-un examen internațional. Este un semn clar că familiile și profesorii din Botoșani apreciază învățarea temeinică și orientată spre rezultate reale. Pentru copii, aceste examene sunt și o sursă importantă de motivație și încredere în sine”, a declarat Elisabeta Maxim, director general Cambridge Star.

Certificările Cambridge English pot facilita accesul în clase cu predare intensivă sau bilingvă și pot înlocui proba de competențe la bacalaureat pentru nivelurile B1–C2. În cazul copiilor de vârstă mică, evaluările Cambridge contribuie la dezvoltarea unei atitudini pozitive față de limba engleză și oferă un cadru clar și obiectiv pentru urmărirea progresului.

Publicitate

Toți candidații care au susținut un examen Cambridge English în anul școlar 2024–2025 la Cambridge Star Botoșani sunt invitați să sărbătorească rezultatele obținute în cadrul Festivității de Premiere Cambridge English, care va avea loc în data de 5 septembrie, la Sala Eminescu a Hotelului Rapsodia. Evenimentul va reuni elevii, părinții și profesorii care i-au pregătit, într-un moment festiv dedicat efortului și reușitei fiecărui participant.

Activitate continuă, chiar și în vacanță

Deși majoritatea instituțiilor de învățământ sunt în vacanță, Cambridge Star Botoșani își continuă activitatea educațională într-un ritm susținut. Centrul derulează în această perioadă:

activități interactive și tematice în cadrul școlii de vară de limba engleză,

cursuri de consolidare și recuperare pentru elevii care doresc să înceapă noul an școlar cu mai multă încredere,

module dedicate educatorilor și învățătorilor din sistemul public care vizează participarea în proiecte Erasmus sau alte programe internaționale,

precum și testări inițiale pentru viitorii cursanți, adresate familiilor care caută un cadru educațional structurat și cu rezultate demonstrate în pregătirea pentru examene Cambridge.

În paralel, echipa Cambridge Star desfășoară activități de planificare academică și logistică pentru anul școlar 2025–2026: revizuirea materialelor didactice, reamenajarea sălilor de curs, actualizarea programelor și calendarului de activități.

Cu un program care continuă și în vacanță, o rată ridicată de participare la examene internaționale și o ofertă educațională diversificată, Cambridge Star Botoșani rămâne unul dintre cele mai active centre lingvistice din nord-estul țării.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni, în misiuni speciale de weekend: Zilele comunei Frumușica, meciul F.C. Botoșani – Unirea Slobozia și Ziua Imnului Național

Publicat

Publicitate

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la Zilele comunei Frumușica și la evenimentul recreativ desfășurat în satul Tudor Vladimirescu din comuna Albești.

Jandarmii botoșăneni vor acționa în cooperare cu efective de poliție pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor manifestări publice și vor lua măsurile necesare în cazul producerii unor eventuale fapte antisociale de natură penală și contravențională.

Luni, 28 iunie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul meciului de fotbal de Liga I dintre echipele F.C. Botoșani și Unirea Slobozia, iar marți, 29 iulie, vor fi alături de participanții la sărbătorirea Zilei Imnului Național, în Piață 1 Decembrie din municipiul Botoșani, atât în dispozitivul de ordine publică, cât și cu un pluton de jandarmi în cadrul Detașamentului de defilare constituit cu această ocazie.

În afara acestor misiuni, jandarmii vor acționa proactiv pentru menținerea ordinii și liniștii publice în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni, în special în zonele aglomerate și vor interveni la solicitările făcute de cetățeni prin apel la numărul unic de urgență 112.

Recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și să aibă grijă de bunurile personale de valoare, iar în cazul sesizării unor fapte antisociale să solicite în cel mai scurt timp sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivul de misiune.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică, la Botoșani. Localitățile vizate. Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis o avertizare tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru mai multe localități din județul Botoșani valabilă de astăzi, până la ora 20:00.

Localitățile vizate sunt: Botoșani, Mihai Eminescu, Bălușeni, Vlădeni, Cristești, Curtești, Răchiți, Gorbănești, Stăuceni, Blândești, Brăești, Dorohoi, Ungureni, Hudești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Răchiți, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni, Dersca, George Enescu, Gorbănești, Manoleasa, Hilișeu-Horia, Vlăsinești, Broscăuți, Mileanca, Dângeni, Pomârla, Roma, Unțeni, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Durnești, Nicșeni, Dobârceni, Corlăteni, Mihălășeni, Cordăreni, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Lozna, Dimăcheni și Adășeni.

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, vijelie cu rafale de 50…70 km/h, grindină (2…3 cm), descărcări electrice.

Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al ISU Botoșani.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Publicitate

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt;

– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

– nu atingeți firele căzute la pământ;

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

https://fiipregatit.ro/ghiduri/inundatii-despre-8-9#despre-33

https://fiipregatit.ro/ghiduri/furtuna-despre-8-6#siguranta-in-caz-de-furtuna-23

Citeste mai mult

Educație

„Tradiții și credință pentru viitor”: Proiect al Liceului „Demostene Botez” Trușești și Parohiei Drislea pentru păstrarea identității naționale

Publicat

Publicitate

Liceul „Demostene Botez” Trușești în parteneriat cu Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Drislea implementează proiectul interinstituțional „Păstrarea identității naționale prin tradiții și credință!”.

Proiectul urmărește menținerea și transmiterea valorilor, obiceiurilor și credințelor românești de-a lungul generațiilor. Acest lucru implică conștientizarea și aprecierea moștenirii culturale, precum și practicarea tradițiilor și a credințelor care definesc identitatea națională. Păstrarea identității naționale prin tradiții și credință este esențială pentru consolidarea coeziunii sociale, promovarea valorilor, rezistența la globalizare, precum și educația generațiilor viitoare.

Ideea acestui proiect aparține unor oameni care știu să ofere dragoste, valoare și respect copiilor și anume: director Grădinaru Vranciu Cristina, preot paroh Burdulea Toma și profesorii Gania Cătălina și Ionescu Ana Claudia. Păstrarea identității naționale prin tradiții și credință este o responsabilitate comună pentru ȘCOALĂ și BISERICĂ care ne ajută să ne cunoaștem, să ne afirmăm și să construim un viitor în care valorile noastre să fie respectate și apreciate. Tradițiile și credințele comune pot uni oamenii și pot crea un sentiment de apartenență.

Identitatea națională românească trebuie păstrată în sufletul fiecărui român, oriunde s-ar afla, de aceea mecanismele și instrumentele pentru păstrarea identității naționale trebuie să pună accent pe generația tânără care poate duce mai departe credința noastră ortodoxă și tradițiile specifice poporului român. Biserica a fost dintotdeauna un stâlp al culturii și spiritualității românești. Liturghia, săvârșită neîntrerupt în limba română a consolidat dintotdeauna legăturile dintre credință, cultură și neam.

Preotul paroh Toma Burdulea a precizat că trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne binecuvânteze viitorul prin unitate, să ne dea putere să rămânem statornici în credință și în dragostea de neam. Deși trăim în epoca globalizării, o epocă în care culturile se amestecă, apărarea identității este o datorie sacră a fiecăruia, iar derularea proiectului încearcă să facă tocmai acest lucru.

Comunicat de presă

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending