Connect with us

Administratie

Primăria Hilișeu Horia a reluat licitația pentru construirea grădiniței din satul Hilișeu Crișan

Publicat

Publicitate

Primăria Hilișeu Horia nu se lasă și a reluat licitația pentru construirea grădiniței din satul Hilișeu Crișan. Este a doua oară când este organizată această licitație în valoare de 1.478.956,48 de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional.

Anunțul de organizare a licitației pentru desemnarea unui constructor a fost plasat pe platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, SEAP, iar după cum a explicat primarul comunei Hilișeu Horia, Ioan Butnaru, investiția prevede demolarea clădirii vechi și construirea unei grădinițe noi pe o suprafață de 358,15 mp.

Acesta ar urma să fie construită și dotată specific funcționării, dar prevede și amenajarea unui număr de 3 locuri de parcare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități si acces carosabil în incintă pentru mașinile de intervenții.

“În 2014 am organizat această licitație pentru prima dată dar constructorii nu au reușit să facă corect actele pentru a participa la licitație. Școlile sunt modernizate toate, creșa o vom scoate la licitație în cel mai scurt timp, doar aici avem o mare problemă. Este o mare nemulțumire pentru noi care avem banii și vrem să facem această investiție, pentru că lipsa de profesionalism a constructorilor face ca acei copii care aveau atunci 3 ani să ajungă la 11 ani până e gata grădinița. Practic merg la școală și nu mai prind grădiniță nouă și modernă. Este o lucrare care trebuie făcut cu atât mai mult cu cât comuna noastră poate asigura patru grupe de copii, spre deosebire de altele. Deci este o necesitate și sperăm ca maxim în o lună și jumătate să avem un câștigător”,  ne-a spus primarul comunei Hilișeu Horia, Ioan Butnaru.

În prezent administrația locală susține că toate condițiile în care se desfășoară activitățile educaționale sunt precare, iar realizarea proiectului va duce la modernizarea infrastructurii educaționale din comună, care sunt necesare în vederea asigurării unor condiții superioare in sistemul educațional din localitate și asigurării condițiilor necesare desfășurării orelor.

Durata contractului de execuție pentru constructor este de 18 luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un erou al badmintonului din Botoșani a plecat dintre noi: Rămas bun, „Profu” Daniel Hrițcu

Publicat

Publicitate

Badmintonul din Botoșani și din întreaga țară își ia astăzi rămas bun de la cel mai mare antrenor pe care aceste meleaguri l-au dat vreodată. Daniel Hrițcu, un Maestru Emerit al Sportului, a lăsat o moștenire de neprețuit în lumea sportului, fiind un mentor deosebit pentru zeci de generații de copii.

Timp de aproape trei decenii, Daniel Hrițcu a fost sufletul secției de badminton a Clubului Sportiv Botoșani. Prin mâinile sale au trecut sute de sportivi care au obținut rezultate excepționale atât pe plan național, cât și internațional.

„Profu”, așa cum era cunoscut și respectat de toți cei care l-au avut ca antrenor, a reușit să modeleze și să șlefuiască talente care au dus numele Botoșaniului și al României pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor.

Fost handbalist, Daniel Hrițcu a ales să își dedice viața badmintonului după încheierea carierei sportive. Chiar dacă drumul său s-a schimbat, pasiunea și devotamentul față de sport au rămas aceleași. A „dat ora exactă” în nenumărate rânduri, prin rezultatele extraordinare obținute de sportivii pe care i-a îndrumat.

„Astăzi, când veștile triste ne aduc în față dispariția sa, întreaga comunitate de badminton din Botoșani și din România este în doliu. Rămas bun, „Profu”! Moștenirea ta va trăi mereu în fiecare sportiv care a avut privilegiul de a te cunoaște și de a învăța de la tine”, au transmis cei care l-au cunoscut și l-au prețuit ăe marele antrenor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de duminică, 23 februarie 2025

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, duminică, 23 februarie 2025, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 23 februarie 2025:

Loto 6/49: 23, 43, 21, 32, 1, 49

Loto 5/40: 19, 18, 31, 16, 1, 17

Joker: 42, 14, 6, 44, 40 +9

Noroc: 5 1 9 6 5 0 3

Publicitate

Noroc Plus: 1 2 5 6 6 8

Super Noroc: 1 0 9 8 2 6

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: Transport agabaritic de 788 de tone pe șoselele din România. Este cel mai mare care a traversat țara

Publicat

Publicitate

Transport agabaritic RECORD pentru centrala de la Mintia, adus duminică pe șoselele din România. Ministrul Energiei a declarat că la Mintia prinde contur cea mai mare centrală pe gaz din UE, relatează alba24.ro.

În aceste zile, la Mintia este adusă o turbină de mari dimensiuni, cu un convoi agabaritic record pentru România.

Centrala ar urma să fie pusă în funcţiune în totalitate în anul 2026.

Imagini cu transportul turbinei de mari dimensiuni, au fost postate duminică de DRPD Timișoara.

Potrivit reprezentanților DRDP Timișoara, duminică dimineață, la ora 9, de la Nădlac DN 7, a pornit cel mai mare transport agabaritic care parcurge vestul țării, un transport lung cât un teren de fotbal.

Publicitate

Utilajul are o greutate de 788 de tone și convoiul care îl transportă are o lungime de 120 de metri.

Destinația finală a acestuia este Termocentrala Mintia.

Citeste mai mult

Eveniment

Liga Profesionistă de Fotbal a modificat ora la care se joacă sâmbătă Universitatea Cluj – FC Botoşani în etapa a 29-a

Publicat

Publicitate

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că vor avea loc trei modificări în programul etapei a 29-a din Superliga, respectiv la orele de disputare ale meciurile de sâmbătă şi a primului programat duminică, relatează mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, programul modificat este următorul:

Vineri, 28 februarie

Ora 17.00 Unirea Slobozia – Oţelul Galaţi

Ora 20.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR 1907 Cluj

Sâmbătă, 1 martie

Publicitate

Ora 16.00 Universitatea Cluj – FC Botoşani

Ora 19.00 Universitatea Craiova – Farul Constanţa

Duminică, 2 martie

Ora 15.00 Politehnica Iaşi – Petrolul Ploieşti

Ora 20.00 FC Rapid 1923 – FCSB

Luni, 3 martie

Ora 17.00 Gloria Buzău – UTA Arad

Ora 20.00 Dinamo Bucureşti – FC Hermannstadt

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending