Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prietenie periculoasă: Doi botoșăneni și un sucevean, prinși cu substanțe dopante la intrarea în România

Publicat

Publicitate

Doi botoșăneni și un sucevean au fost prinși cu substanțe dopante la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Cei doi tineri din Botoșani aveau 21 și respectiv 19 ani, în timp ce suceveanul are vârstă de 22 de ani.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, angajații de la Punctul de Trecere a Frontierei Petea au descoperit, în bagajele personale ale celor trei, aproximativ 30 de fiole cu diferite substanțe, mai multe sticluțe și recipiente din sticlă și plastic, seringi, capsule și pastile, având diferite gramaje, toate fiind susceptibile a se încadra în categoria substanțelor dopante.

Toate bunurile descoperite în bagajele celor trei tineri au fost ridicate, sigilate și predate lucrătorilor din cadrul SCCO Satu Mare, în vederea expertizării.

Publicitate

“În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante de mare risc, așa cum este definită de dispozițiile art. 2, alin (3) din Legea 104/2008 privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante”, a transmis Poliția de Frontieră.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Programul casieriilor Modern Calor în perioada sărbătorilor de Paște

Publicat

Publicitate

S.C. Modern Calor S.A. Botoșani aduce la cunoștința clienților săi, programul casieriilor pentru perioada 01– 08 mai 2024:

 

  Str. Vârnav

Publicitate

(lângă Școala nr. 7)

Direcția de Taxe și Impozite Locale Uvertura Mall
01 mai ÎNCHIS ÎNCHIS ÎNCHIS
02 mai 07:00 – 13:00 ÎNCHIS 10:00 – 13:00
03 – 07 mai ÎNCHIS ÎNCHIS ÎNCHIS
08 mai 07:00 – 17:00 8:30 – 16:30 10:00 – 17:00

 

Biroul Relații cu Publicul din Str. Vârnav (lângă Școala nr. 7) va fi închis în perioada 01 – 07 mai 2024, urmând ca acesta să-și reia activitatea de miercuri 08 mai.

Eventualele sesizări pot fi comunicate pe email la adresele: office@moderncalor.ro, relatii.clienti@moderncalor.ro .

Publicitate

În această perioadă facturile pentru energia termică pot fi plătite la bănci (în funcție de programul propriu al acestora), on-line, prin accesarea site-ului www.moderncalor.ro, secțiunea Clienți, PayPoint sau aplicația un-doi Centru de plăți.

Pentru urgențe de ordin tehnic, ce țin de funcționarea sistemului de furnizare a apei calde sunt disponibile numerele de telefon: 0231.537.100 – tasta 1 sau 0231.515.959 – tasta 1.

Sectoarele de producție și distribuție ale S.C. Modern Calor S.A., inclusiv formațiile de intervenție, vor funcționa însă, în toată perioada, cu program continuu.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii de la Liceul „Dimitrie Negreanu” – „Turiști în verdele capitalei”

Publicat

Publicitate

În “Săptămâna Verde”, elevii clasei a X-a A de la Liceul „Dimitrie Negreanu”, coordonați de profesorul diriginte Anca Toma, au vizitat capitala țării, în cadrul Proiectului “Turiști în verdele capitalei”. Proiectul a venit în întâmpinarea solicitărilor elevilor și părinților vizând aprofundarea, într-o manieră mult mai prietenoasă, a cunoștințelor acumulate la disciplinele de specialitate. Totodată, proiectul și-a propus să scoată în evidență aspecte particulare legate de protejarea mediului și eforturile pe care Bucureștiul le face pentru a fi capitală verde.

Între prioritățile pentru “Săptămâna Verde” din anul școlar 2023 – 2024, stabilite de Ministerul Educației, se află și investigarea realității înconjurătoare, formarea de obiceiuri sănătoase în ceea ce privește conservarea și consumul resurselor existente, conștientizarea asupra schimbărilor climatice și a poluării.

Această excursie a avut drept scop cunoașterea, înțelegerea și aprecierea valorilor culturale, istorice și naturale ale țării, implicarea elevilor în activități extracurriculare care să le stimuleze creativitatea în domeniul științelor naturii, mediului, arhitecturii și fotografiei.

Publicitate

Proiectul a avut drept obiective generale documentarea, descoperirea și evaluarea monumentelor naturii și monumentelor istorice din patrimonial național și UNESCO, respectiv cultivarea atitudinii de respect față de natură, resursele naturale, monumentele istorice și culturale, tradițiile poporului român.

Elevii clasei a X-a A se pregătesc în domeniul Științe ale naturii și  pentru ei excursia a fost o activitate bazată pe interdisciplinaritate și muncă în echipă. Ei au avut posibilitatea să relaționeze altfel decât în cadrul școlii și și-au îmbunătățit modul în care comunică și se comportă. Interdisciplinaritatea este promovată de învățământul actual prin utilizarea informațiilor din cadrul mai multor discipline, facilitând înțelegerea acestora și perceperea lor ca un întreg”, a declarat profesorul Anca Toma.

Elevii au vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Parcul Herăstrău, Parcul “Carol I” și Palatul Parlamentului. “Excursia a reprezentat o experiență deosebită pentru elevi. Ei au fost încântați că au avut posibilitatea să viziteze obiective importante din capitala țării. Le mulțumesc parlamentarilor PSD Botoșani pentru că ne-au oferit oportunitatea de a vizita Palatul Parlamentului, unul dintre cele mai importante obiective turistice din București”, a mai precizat profesorul Anca Toma.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii botoșăneni au primit ajutoare. 22 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina au primit astăzi posturile

Publicat

Publicitate

Astăzi, la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, 22 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și ai Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj, promoţia aprilie 2024, au avut o zi plină de emoţii, odată cu parcurgerea procedurii de repartizare pe funcţii.

Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcţiile vacante existente, avându-se în vedere situaţia operativă înregistrată, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Cei 22 de agenți de poliție au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine publică, din mediul urban și rural.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Femeie din Suceava, amendată și lăsată fără transportul de lemne la Dersca

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 291B, în comuna Dersca, un autoturism condus de o femeie, de 35 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta nu deținea documente legale pentru materialul lemnos pe care îl transporta, în cantitate de aproximativ 2 metri cubi.

Publicitate

 

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending