Connect with us
Publicitate

Actualitate

Premierul: Vor fi anulate dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat, dacă plătesc aceste restanţe până pe 25 noiembrie

Publicat

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că luni va fi pus în transparenţă publică actul normativ în baza căruia vor fi anulate dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat, dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie.

De asemenea, contribuabilii care îşi achită la zi taxele vor primi de luna următoare o bonificaţie de 3%.

 

 

Azi va fi pus în transparenţă publică şi actul normativ prin care luăm o serie de măsuri pentru a aduce venituri în plus la buget. Anulăm dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie. Luăm însă şi o măsură în premieră după Revoluţie: răsplătim şi contribuabilii corecţi, cu taxele la zi. Astfel, de luna următoare ei primesc o bonificaţie de 3%, deci plătesc mai puţin către stat. Considerăm că este o formă cât mai firească prin care arătăm un semn de apreciere pentru toţi contribuabilii oneşti din această ţară”, a spus premierul, în debutul şedinţei de guvern. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

APIA Botoșani: Sute de fermieri vor primi renta viageră agricolă pe anul 2024

Publicat

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Botosani a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de  707 rentieri agricoli cu suma totală de 702,084.73  lei.

Conform prevederilor art.6 alin.1 şi alin.2, din Legea 247/2005 Titlul XI, plata rentei viagere agricole, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie 2024, prin mandat poştal sau virament bancar.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri, sunt returnate în contul agenției din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie a fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moștenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Precizăm că data limită până la care moștenitorii pot solicita să încaseze renta datorată rentierului până la data decesului, este 15 octombrie 2024, cu condiţia respectării prevederilor art.8 din Legea 247/2005 Titlu XI, și a depunerii, la oricare Centru APIA,  a cererii de moștenitor însoțită de următoarele documente justificative:

  • carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu în original);
  • copie a certificatului de deces;
  • copie a actului doveditor privind calitatea de moștenitor (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune învestită cu formula „definitivă”);
  • copie după B.I/C.I./paşaport al moştenitorului;
  • împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original);
  • extras de cont pe numele moștenitorului.

 

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Parcarea principală a Spitalului de Urgență „Mavromati” va fi închisă. Nu mai intră decât ambulanțele și pacienții nedeplasabili

Publicat

Publicitate

Conducerea Spitalului de Urgență „Mavromati” a informat că de luni, 16 septembrie,  va fi închisă parcarea principala din sediul central str. Marchian nr.11, ca urmare a  începerii lucrărilor de construire a Ambulatorului de specialitate și spitalizare de zi.

Accesul va fi restricționat pentru toate autovehiculele cu excepția Ambulanțelor și a pacienților nedeplasabili.
Conducerea spitalului a dispus reorganizarea circuitelor din parcarea principala după cum urmează:
1. Vor avea acces în parcarea principala doar pacienții nedeplasabili/ imobilizați pentru consulturile de specialitate sau Urgențe medicale,
2. Aparținători vor avea acces doar pietonal prin intrarea secundară a spitalului Județean dinspre Casa de Asigurări Botoșani respectiv și Bulevardul Mihai Eminescu. Va fi permis accesul autovehiculelor doar pentru a prelua pacienții externați nedeplasabili, fără a permite staționarea autovehiculelor în parcarea din spatele spitalului.
3. Perioada de închidere a parcării principale este estimată la 12 luni.
4. Conducerea spitalului va înainta adrese oficiale către Poliția Locală respectiv Serviciul Poliției Rutiere a municipiului Botoșani pentru fluidizarea traficului din zona spitalului judetean și pentru a permite parcarea autovehiculelor pe prima bandă a străzii Marchian.
5. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze disconfortul creat.

Citeste mai mult

Eveniment

Bonuri de masă 2024-2025: Ce valoare maximă vor avea tichetele de masă, de la 1 octombrie. Majorarea pentru următoarele luni

Publicat

Publicitate

Valoarea tichetelor este stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018. Valoarea maximă a unui tichet de masă se va majora începând cu 1 octombrie 2024, de la 40 de lei la 40,04 lei, scrie alba24.ro.

Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 40,04 lei.

Valoarea nominală stabilită se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2025, respectiv februarie 2025 și martie 2025.

Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Muncii, din 9 septembrie.

Angajatorii nu sunt obligați să acorde angajaților valoarea maximă a tichetelor. Aceștia pot acorda bonuri de masă care au o valoare nominală sub nivelul stabilit prin ordonanța citată.

Publicitate

Tichetul de masă este valabil în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepția tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor.

Salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate, iar acest număr nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Botoșani în cadrul Campaniei naţionale SafeRailway

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Botoşani au desfășurat o activitate preventivă destinată reducerii riscurilor asociate consumului de alcool sau a altor substanţe în sectorul transporturilor feroviare din Romania în cadrul Campaniei naţionale SafeRailway.

Activitatea s-a derulat la şcoala de personal organizată la Staţia Căi Ferate Truşeşti, la care au participat angajaţi cu atribuţii privind circulaţia feroviară.
Campania presupune susţinerea unor prezentări în cadrul şedinţelor de siguranţa circulaţiei din cadrul companiilor feroviare, prilej cu care să fie explicate şi prezentate riscurile la care se expun angajaţii cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei pe calea ferată.
Activitatea a inclus o prezentare concretă a situaţiilor de risc cu care se pot confrunta angajaţii CFR, o descriere a principalelor substanţe interzise, precum şi tipuri de comportamente care trebuie să fie semnalate poliţiştilor.

Activităţi similare vor fi derulate pe tot parcursul derulării campanie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending