Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pregătiți să ajungă la PENSIONARI: Banii pentru plata PENSIILOR majorate, virați în conturile Casei Naționale de Pensii Publice

Publicat

Publicitate

Banii pentru plata pensiilor majorate au fost virați în conturile Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat Ministerul Finanţelor, care a realizat cel mai mare transfer de fonduri din istoria recentă: plata pentru ca seniorii României să primească pensiile majorate, relatează alba24.ro.

Cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor calculate şi majorate vor ajunge joi în conturile Casei Naţionale de Pensii Publice, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Ministerul Finanţelor a realizat cel mai mare transfer de fonduri din istoria recentă: Am făcut plata pentru ca seniorii României să primească pensiile majorate. Mereu am îndemnat la prudenţă şi am susţinut că toate categoriile de cheltuieli publice trebuie să se bazeze pe sustenabilitate, în termeni de gestionare echilibrată a bugetului general consolidat.

Tocmai de aceea le mulţumesc colegilor din ANAF care atrag resursele necesare, departamentului de buget pentru gestionarea deschiderilor de credite bugetare şi colegiilor din Trezoreria Statului, pentru gestionarea fluxurilor şi plăţilor la nivelul statului.

Banii pentru plata pensiilor majorate, virați în conturile Casei Naționale de Pensii Publice

Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de către conducerea Trezoreriei Statului că cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor calculate şi majorate vor ajunge astăzi în conturile Casei Naţionale de Pensii Publice.

Publicitate

Diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială”, a scris ministrul Marcel Boloș, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că pasul următor este ca şi reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii să ducă la Trezoreria Municipiului Bucureşti dispoziţiile de repartizare către teritoriu, iar românii să înceapă să primească banii de la 1 septembrie.

„Le urez mult spor celor implicaţi de la Casa Naţională de Pensii, precum şi reprezentanţilor Poştei, astfel încât cei 3,8 milioane de pensionari care au aşteptat atâţia ani corectarea inechităţilor să primească drepturile cuvenite”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: A început împodobirea cu flori a baldachinului în care vor fi așezate spre închinare Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat

Publicitate

A început împodobirea cu flori a baldachinului pe care vor fi așezate spre închinare Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Aceasta este o tradiție deosebită și încărcată de semnificații spirituale, pregătind momentul mult așteptat de credincioși, când aceștia vor putea aduce cinstire ocrotitoarei Moldovei.

Florile, simbol al purității și al vieții, împodobesc cu frumusețea lor locul de rugăciune și aduc un omagiu Sfintei Parascheva, cunoscută pentru dragostea sa față de Dumnezeu și ajutorul pe care îl oferă tuturor celor ce i se roagă cu credință. Atmosfera de la Iași devine tot mai plină de emoție și evlavie, pe măsură ce orașul se pregătește pentru această mare sărbătoare religioasă.

Program Sfânta Parascheva 2024 – marți 8 octombrie

6.00 – Citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva;
6.30 – Plecarea în procesiune cu sfintele moaște;
7.00 – Așezarea moaștelor spre închinare în baldachinul de pe platoul din fața Căminului preoțesc „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”;
7.00 – 7.30 – Sfințirea apei (Agheasma mică) – lângă clădirea Bibliotecii „Dumitru Stăniloae”;
7.00 – 11.00 – Miezonoptica, Utrenia și Sfânta Liturghie (în Catedrala Mitropolitană);
16.00 – 18.00 – Vecernia, Litia și Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană);
Program Sfânta Parascheva 2024, miercuri, 9 octombrie 2024

7.00 – 11.00 – Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană);
16.00 – 18.00 – Vecernia și Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva;
20.00 – Întâmpinarea moaștelor Sf. Mare Mucenic Pantelimon la Catedrala Mitropolitană;
Joi, 10 octombrie

În cadrul pelerinajului organizat cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, programul zilei este următorul:

Publicitate

– 7.00–11.00: Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană);

– 16.00–16.30: Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva;

– 18.00: Prezentarea lucrărilor dedicate Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfinților Doctori fără de arginți (Librăria Doxologia);

Publicitate

– 19.00–23.00: Slujba de Priveghere – Vecernia, Litia și Utrenia a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe (în Catedrala Mitropolitană).

Citeste mai mult

Eveniment

ISU Botoșani desfășoară mai multe acțiuni în județ pentru a marca Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor

Publicat

Publicitate

În fiecare an, pe data de 13 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. În 2024, tema propusă de Organizația Națiunilor Unite este „Implicarea copiilor și a tinerilor pentru comunități mai reziliente la dezastre”.

În acest context, în perioada 11 – 13 octombrie a.c., la nivelul județului Botoșani vor fi organizate o serie de acțiuni, toate fiind prezentate de inspectorul șef într-o conferință de presă.

Calendarul manifestărilor este următorul:

octombrie
Exerciții de evacuare și lecții de prim-ajutor la unitățile de învățământ din localitățile Baranca, Coțușca și Rădăuți Prut
Activități de informare privind admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „A.I. Cuza” București și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești la Bursa Locurilor de Muncă, organizată la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” Botoșani

Puncte de informare preventivă în Piețele Centrale din municipiile Botoșani și Dorohoi, în intervalul orar 10:00 – 14:00
Ziua Porților Deschise, între orele 10:00 – 14:00, la:
– Detașamentul de Pompieri Dorohoi (strada Dumbrava Roșie, nr.2);
– Stația de Pompieri Săveni (strada Nicolae Iorga, nr. 5);
– Garda de Intervenție Ștefănești (strada Nicolae Iorga, nr. 16);
– Garda de Intervenție Trușești
– Punctul de Lucru Flămânzi;
– Punctul de Lucru Darabani;
– Punctul de Lucru Coțușca.
Împreună, suntem mai pregătiți în fața riscurilor și de aceea invităm cetățenii să urmărească pagina de internet www.isubotosani.ro, pagina de Facebook: Inspectoratul pentru Situații de Urgență – ISU Botoșani, pagina de Instagram: ISU “Nicolae Iorga” Botosani și portalul www.fiipregatit.ro pentru a afla informații utile despre cum pot fi prevenite situațiile de urgență.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Lucrările la cele două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix”, din Botoșani, se apropie de final

Publicat

Publicitate

Lucrările la cele două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix” se apropie de final.

Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, asigură servicii pentru cele mai defavorizate categorii sociale. În acest context, se implementează proiectul de construire a două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix” pentru 20 de persoane adulte cu dizabilități provenite, din centrele rezidențiale clasice.

Lucrările sunt finanțate din sumele atrase în cadrul Programului de Interes Național, cât și din bugetul Consiliului Județean Botoșani.

„Ca autoritate județeană trebuie să asigurăm cele mai bune condiții tuturor botoșănenilor, iar persoanele cu dizabilități trebuie să beneficieze de o atenție deosebită. Scopul acestui proiect derulat prin DGASPC Botoșani este acela de a dezvolta noi servicii sociale prin care să se asigure atât îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, cât și oferirea de alternative de sprijin pentru viața independentă și integrarea acestora în comunitate. Casele «Iris» și «Phoenix»” vor asigura cazarea pentru 20 de beneficiari. Lucrările sunt aproape de finalizate, la fel și achiziția dotărilor necesare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a salutat ritmul în care au fost făcute lucrările. „Avem un constructor serios, care va finaliza lucrările cât de curând și ne va notifica pentru recepția obiectivelor. Este o nouă investiție implementată de echipa de conducere a Consiliului Județean coordonată de doamna președinte Doina Federovici”, a spus, la rândul său, Dorin Birta.

În cadrul DGASPC Botoșani funcționează, de la sfârșitul anului 2020, o casă protejată, „Sfântul Foca”. Aceasta asigură servicii sociale pentru opt persoane adulte cu dizabilități.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Zeci de șoferi amendați pentru viteză excesivă, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă. Polițiștii au acționat pe principalele artere rutiere din județ, prilej cu care au fost controlate 128 de autovehicule.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, 38 dintre acestea fiind aplicate pentru viteză neregulamentară.

 

De asemenena, au fost reținute 9 permise de conducere, 7 dintre acetsea pentru voteză excesivă și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending