Connect with us
Publicitate

Actualitate

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, nemulțumit de lipsa de implicare a primarilor în gestionarea pandemiei COVID

Publicat

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, şi-a manifestat, marţi, nemulţumirea faţă de neimplicarea primarilor în gestionarea pandemiei de COVID-19, transmite AGERPRES.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că, deşi legea impune, nicio unitate administrativ-teritorială (UAT) nu a convocat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru a adopta planuri de măsuri cu specific local, mai ales în localităţile în care rata de infectare a depăşit 3/1.000.

“Municipiul Botoşani, în primul rând, trebuia, în momentul în care Comitetul Judeţean (n.r.- Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) a emis o hotărâre pe prelungirea stării de alertă, să emită o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă dumneavoastră îmi arătaţi acea hotărâre… Eu nu am văzut-o. Şi aceasta este valabilă pentru toate UAT-urile. Nu facem doar o chestie teoretică de întrunire a acelui comitet local pentru situaţii de urgenţă, care poate lua şi măsuri suplimentare în afara celor prevăzute în hotărârea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de rata de incidenţă, pentru protejarea populaţiei şi pentru ca această pandemie să nu evolueze”, a afirmat Nechifor.

Prefectul a atras atenţia că primarii au un rol important în gestionarea pandemiei, iar neimplicarea acestora face ca numărul de cazuri pozitive la nivelul localităţilor să crească.

“Pandemia nu s-a terminat şi fiecare conducător de unitate administrativ-teritorială trebuie să ia cu seriozitate toate măsurile cuprinse în planul de măsuri şi trebuie să ţină cont că, urmare a depăşirii unui anumit prag critic, se poate ajunge la carantinarea localităţilor, ceea ce nu este o măsură pe care ne dorim să o luăm, dar, dacă nu se iau măsuri pentru stoparea şi pentru respectarea tuturor măsurilor, vom fi nevoiţi să o facem. De fiecare dată când am insistat pentru întrunirea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, rezultatele au fost vizibile”, a adăugat Nechifor.

În judeţul Botoşani erau luni 14 unităţi administrativ-teritoriale, printre care şi municipiul Botoşani, cu o rată de infectare de peste 3/1.000.

Sursa: AGERPRES

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

Lista concurenților admiși în urma preselecției la Festivalul Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian”

Publicat

Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi și Centrul de Informare și Promovare Turistică Dorohoi organizează în perioada  29 februarie- 1 martie, o nouă ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică ușoară Românească „Martisor dorohoian”. Concursul va avea loc în incinta Restaurantului Magica din Dorohoi,.spre deosebire de anii trecuți când evenimentul avea loc la sala casei de cultură din localitate.

Locația a fost schimbată deoarece fiind a XL-a, s-a dorit aducerea în amintire a primelor ediții, când festivalul se desfășura în săli de restaurant.

 

Lista concurenților admiși în urma preselecției la Festivalul Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian” ediția a XL-a, 29 februarie -1 martie 2024 la categoria 10-14 ani:

1. Chiru Eliza- Botoșani
2. Cracană Eric Alexandru- Botoșani
3. Crimuț Doroftei Antonia- Șarul Dornei
4. Dancă Ana Giulia- Neamț
5. Drăgan Cezar Ilie- Dorna Arini
6. Grumeza Ilinca Lăcrămioara- Botoșani
7. Gurici Daria Elena- Iași
8. Haidău Giulia Elena-Iași
9. Hojmaniuc Ana Maria-Botoșani
10. Ilie Denisa-Călărași
11. Istrate Karina Larisa Maria- Ilfov
12. Mareș Maya Gabriela- Botoșani
13. Petric Ștefania-Cluj
14. Tcaciuc Beatrice Ecaterina -Suceava
15. Țurcanu Sofia Olivia-Botoșani
la categoria 15- 30 ani:
1. Ciubotariu Karina- Botoșani
2. Damian Alexandra Ioana -Focșani
3. Fiodorova Alexa-Republica Moldova
4. Grigore Anisia Maria- Dorohoi
5. Moraru Victoria-Republica Moldova
6. Pascal Stefania Daniela-Roman
7. Pralea Florina-Piatra Neamț
8. Ropota Bianca- Botoșani
9. Rusu Teodora-Botoșani
10. Spanache Stefania Eliza – Vaslui
11. Tamba Crina Elena-Piatra Neamț

Citeste mai mult

Administratie

Statul cu ochii pe datoriile românilor. Primăriile blochează conturile bancare și pentru restanțe de 200 de lei

Publicat

În încercarea de a strânge tot mai mulți bani la buget, Fiscul și direcțiile de taxe și impozite locale, care țin de primării sunt cu ochii pe datoriile românilor. Inclusiv cei cu restanțe mici sunt vizați.

Oamenii au la dispoziție aproximativ două săptămâni ca să le achite sau se vor trezi cu conturile blocate.

Experții fiscali atrag atenția că somațiile de plată ajung cu întârziere. În plus, platforma ANAF-ului nu funcționează mereu.De regulă, conturile se deblochează în câteva zile după ce se face dovada plății în bugetul Fiscului, arata PRO TV.

Prin intermediul unui sistem electronic pus la dispoziție de ANAF, băncile transmit sumele existente în conturile bancare ale celor cu propriri. În cazul în care sumele din conturi sunt mai mari decât valoarea popririi, se va opri doar suma restantă. Totuși, spun consultanții fiscali, există situații în care omului i se ia aceeaşi datorie din toate conturile deschise.

Reprezentanții ANAF susțin că sunt supuse executării silite prin poprire orice sume care reprezintă venituri și disponibilități bănești în lei și în valută. Practic, și cei care au datorii mici NU își mai pot folosi conturile.

Totuși, potrivit codului de procedură fiscală restanțele sub 40 de lei se anulează și asta pentru că procedurile prin care cetățeanul urmează să fie informat că are de plătit o restanță ajung să coste mai mult decât datori.

sursa:PRO TV

Citeste mai mult

Eveniment

Monedă aniversară cu tema a 270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai, lansată de BNR. Cu cât se poate cumpăra

Publicat

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema „270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai”, informează observatornews.ro.

Potrivit datelor transmise, vineri, de BNR, aversul monedei prezintă o imagine de epocă din Blaj, reprezentând catedrala greco-catolică și o parte din școala de obște, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2024”.

Reversul monedei redă portretul și numele lui Gheorghe Șincai și anii între care a trăit acesta „1754” și „1816”.

Cu cât se poate cumpăra moneda aniversară

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai au putere circulatorie în România. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citeste mai mult

Eveniment

Prima lună de primăvară vine cu temperaturi record. Prognoza meteo: Vreme nefirească, în martie

Publicat

Temperaturi peste normalul perioadei și în luna martie! Meteorologii anunță o vreme de primăvară blândă, cu vânt liniștit și soare din belșug. Prognoza meteo pe o lună a fost publicată. 

Prognoza meteo săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar şi deficitar în cele nordice, centrale şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

 
Prognoza meteo săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice şi centrale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Banatului.

Prognoza meteo săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending