Connect with us
Publicitate

Actualitate

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale ale MAI. Ce trebuie să facă până în data de 24 octombrie

Publicat

Publicitate

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale MAI: Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024, au anunțat reprezentanții MAI. Potrivit unui comunicat transmis Alba24, 24 octombrie este data până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.

Potrivit calendarului de concurs, între 1 și 6 noiembrie 2024 este programată evaluarea performanțelor fizice, iar în 9 noiembrie susținerea probei de evaluare a cunoștințelor.

Candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs în ordinea descrescătoare a notelor finale trebuie să se prezinte între 13 noiembrie și 23 decembrie la examinarea medicală, urmând ca la 24 decembrie 2024 să fie afișate rezultatele finale pe site-ul unității de învățământ.

Publicitate

Persoanele care au dorit să se înscrie la concursul pentru ocuparea unui dintre locurile scoase la concurs în unitățile de învățământ menționate au avut posibilitatea ca între  23 septembrie și 6 octombrie 2024 să depună cereri de înscriere (on-line, inclusiv sâmbăta și duminica).

La cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române au fost scoase la concurs 1.640 de locuri – 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Pentru acestea s-au înscris 5.403 candidați.

Publicitate

Pentru cele 300 de locuri scoase la concurs la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești s-au înscris 1.100 de candidați.

Școala Militara de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au scos la concurs câte 350 de locuri pentru care s-au înscris 1.628 de candidați (865 la prima unitate de învățământ, 763 la cea de a doua menționată).

Pentru cele 240 de locuri scoase la concurs la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu Oradea s-au înscris 600 de candidați.

Publicitate

Menționăm că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 82/2024 pentru modificarea și completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul polițistului, peste 200 de candidați la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și potrivit opțiunilor formulate în acest scop, sunt repartizați, fără concurs de admitere, pe locuri la instituțiile de învățământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în prima serie de școlarizare care urmează după concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Recomandăm candidaților să urmărească site-urile oficiale ale unităților de recrutare pentru a fi la curent cu eventuale anunțuri referitoare la concursurile ce vor fi susținute, au mai precizat reprezentanții MAI.

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale ale MAI: oportunități de angajare pentru tineri

Școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt instituții de învățământ care pregătesc personal pentru structurile și instituțiile ce țin de MAI, cum ar fi poliția, jandarmeria, pompierii sau alte domenii de securitate publică.

Aceste școli oferă programe de formare profesională pentru absolvenții de liceu care doresc să devină agenți sau subofițeri în cadrul acestor structuri.

Programele postliceale oferite de MAI durează, în general, doi ani. După absolvire, studenții devin agenți de poliție, subofițeri jandarmi sau pompieri, în funcție de specializarea aleasă.

Admiterea în aceste școli este competitivă, bazată pe un examen care include probe teoretice (limba română, educație civică, legislație) și probe fizice.

De asemenea, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii medicale și psihologice.

În funcție de școala și specializarea aleasă, studenții urmează cursuri care includ teorie și practică în domeniul ordinii publice, dreptului, tehnicilor de intervenție, gestionarea situațiilor de urgență și alte domenii relevante pentru MAI.

După absolvire, studenții sunt de obicei angajați în instituțiile de stat care fac parte din Ministerul Afacerilor Interne.

Ei pot lucra în poliție, jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Poliția de Frontieră și alte structuri similare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Un adăpost de animale din Prăjeni a luat foc, iar flăcările s-au extins și la acoperișul unei clădiri din apropiere

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, astăzi, într-o gospodărie din localitatea Prăjeni. Un adăpost de animale a luat foc, iar flăcările s-au extins și la acoperișul unei clădiri din apropiere. Proprietara în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor și feței, în timp ce a încercat să-și salveze o parte din bunuri.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SAJ, dar și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni. Femeia a fost găsită în afara clădirii, fiind preluată de echipajul medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au constatat faptul că ardeau adăpostul de animale și o parte din acoperișul unei anexe și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la bunurile din interiorul clădirii, dar și la casă.

Publicitate

Până la sosirea forțelor de intervenție, mai mulți localnici au scos animalele din adăpost, dar și o butelie. De altfel, pe tot parcurul intervenției, aceștia au rămas alături de pompieri, oferindu-le sprijin și dând dovadă de spirit civic.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani vă recomandăm să:

Publicitate

✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

✔ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

Publicitate

✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Citeste mai mult

Eveniment

(P) PSD Botoșani le mulțumește botoșănenilor pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată

Publicat

Publicitate

Le mulțumim tuturor botoșănenilor care au participat la vot și celor care ne-au acordat încrederea lor la aceste alegeri.

Îi asigurăm pe botoșăneni că am înțeles mesajul pe care l-au transmis în urma votului de pe 24 noiembrie și trebuie să ținem cont de vocea fiecărui botoșănean care s-a exprimat la urne.

Împreună cu echipa PSD Botoșani, noi candidații social-democrați la alegerile parlamentare vom continua să fim prezenți în comunitățile locale să le prezentăm botoșănenilor alături de aleșii noștri locali ce am făcut și ne dorim să facem pentru fiecare localitate în următorii patru ani.

Publicitate

Ne susținem în continuare angajamentele pe care ni le-am luat pentru dezvoltarea județului nostru pentru creșterea veniturilor, finalizarea autostrăzii Moldovei A7 prin care legăm Botoșaniul la rețeaua de autostrăzi și creșterea accesului tinerilor pe piața muncii.

E important ca botoșănenii să vină la vot pe 1 Decembrie și să voteze echipa PSD Botoșani pentru ca toți primarii din județ și Cosmin Andrei la municipiul Botoșani să aibă cea mai mare susținere în viitorul Parlament și viitorul Guvern pentru proiectele de investiții din comunitățile locale.

 

Publicitate

CMF11240017

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt în noaptea alegerilor, pe un dicționar online

Publicat

Publicitate

În noaptea alegerilor prezidențiale, cuvântul „legionar” s-a aflat în topul căutărilor efectuate de români într-un dicționar online. Cuvântul a înregistrat un total de 2.234 de căutări, până la ora 06:10, potrivit unei analize realizate de DEX online, scrie alba24.ro

Conform informațiilor publicate într-o postare pe Facebook de către DEX online, următoarele două cuvinte după legionar care au stârnit interesul românilor au fost „suveranitate” cu 1.570 de căutări și „suveran” cu 819 căutări.

 

Publicitate

Interesul sporit pentru aceste concepte poate fi pus în contextul câștigării primului tur al alegerilor prezidențiale de către Călin Georgescu.

Citeste mai mult

Eveniment

Când intră pensiile românilor în luna decembrie. Anunț pentru pensionarii care primesc pensia de la poștași

Publicat

Publicitate

Când intră pensiile românilor în luna decembrie. Pensionarii din România vor începe să primească pensiile în ultima lună din an începând cu data de 2 decembrie, iar sumele vor fi virate pe cardurile bancare începând cu 12 decembrie.

Pensiile ar fi trebuit plătite de la data de 1 decembrie, dar această zi va pica duminica. Astfel, cei circa 2,5 milioane de pensionari din România vor primi banii aduși de poștași începând cu 2 decembrie. Distribuirea pensiilor de către poștași se va face progresiv, pe parcursul următoarelor zile, în funcție de zonele în care locuiesc pensionarii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dat asigurări că toți pensionarii vor primi banii înainte de sărbători, inclusiv cei ale căror recalculări au întâmpinat întârzieri.

Publicitate

Când intră pensiile românilor în luna decembrie. Pensiile românilor se majorează de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2025, Valoarea Punctului de Referință (VPR) va fi majorată de la 81 de lei la 91 de lei, respectiv o creștere cu 12,1%.

„Majorarea VPR cu 12,1% este peste rata inflației. Noua lege a pensiilor din sistemul public este o garanție fermă că fiecare pensionar va beneficia de o creștere sustenabilă a veniturilor. Mecanismul de majorare a pensiilor prevăzut de lege este clar și asigură predictibilitate. Contributivitatea și stabilitatea în muncă sunt răsplătite mai bine. Noua lege a adus echitate, deoarece la muncă și contribuții egale și pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu, într-un comunicat pe Facebook.

Publicitate

Pe 20 noiembrie s-a împlinit un an de la adoptarea de către Parlament a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. Implementarea acestei legi a presupus cea mai amplă reformă din istoria sistemului public de pensii din România.

În plus, datorită acestei legi, Comisia Europeană a acceptat renegocierea PNRR astfel încât a fost eliminat plafonul de 9,4% din PIB care ar fi putut conduce la o înghețare a pensiilor.

Noua lege clarifică și momentul în care se fac majorările și introduce garanția că pensiile vor crește anual în luna ianuarie.

Publicitate

De asemenea, pensionarii care beneficiază de indemnizație socială (pensia minimă garantată) vor beneficia de o majorare de 10,4%. Asta înseamnă că indemnizația socială pentru pensionari va ajunge la 1.415 de lei în 2025.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending