Connect with us
Publicitate

Actualitate

Poveștile Nordului: Iulian Pînzariu, OMUL din uniforma de pompier care continuă să aibă grijă de un copil de 10 ani rămas singur pe lume

Publicat

Gabriel, un copil în vârstă de 10 ani din Botoșani, internat în secția de chirurgie, primea, de două ori pe zi, vizitele unui bărbat. Acesta venea uneori îmbrăcat în uniforma de pompier, alteori în haine obișnuite.

Chipul lui Gabriel strălucea de bucurie în timp ce ochii bărbatului se înmuiau de emoție. Cu o voce blândă, îl întreba cum se simte, în timp ce, protector, îl mângâia pe frunte. Cunoștea exact cuvintele potrivite pentru a-i aduce un zâmbet pe buze lui Gabriel. Se despărțeau cu greu, dar nu înainte de a face planuri pentru viitoarele vizite și ce bunătăți să aducă.

Personalul medical care îl îngrijea pe Gabriel se întreba: „Oare acest bărbat este tatăl lui sau poate un membru al familiei?”

„El este Iulian, pompierul care a avut grijă de mine imediat după accident,” a spus Gabriel, parcă citindu-le gândurile. „Mi-a promis că mă va vizita la spital și s-a ținut de cuvânt. Dimineața vine singur, iar după-amiaza vine cu soția. L-a adus și pe fiul său în vizită, și acum suntem prieteni. Nu am cuvinte să-i mulțumesc.”

Gestul lui Iulian, un om simplu, cu un chip care radia bunătate, a impresionat medicul chirurg care a dorit să împărtășească această poveste.

„Doresc să exprim sincerele mele mulțumiri și aprecieri față de Pînzariu Iulian, unul dintre membrii echipei dumneavoastră. În calitate de medic curant al micului pacient de 10 ani, victima unui accident rutier, ce a fost preluat și îngrijit pe timpul transportului de Pînzariu Iulian, am fost impresionată de profesionalismul, dedicarea și competența sa.

Este cu adevărat un activ valoros al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, acesta demonstrând o pasiune și o empatie remarcabilă, vizitând pacientul pe toată durata internării și oferindu-i suport emoțional.

Vă rog să primiți această scrisoare ca o dovadă a recunoștinței mele pentru angajamentul și sacrificiul pe care Pînzariu Iulian le aduce în munca sa.

Vă felicit pentru modul în care ați reușit să îl inspirați, acesta este un rezultat direct al eforturilor și devotamentului dumneavoastră în a construi și a menține o echipă de elită la ISU Botoșani.”

Sergent major Iulian Pânzariu este unul dintre pompierii care au intervenit în urma unui grav accident petrecut acum o săptămână în zona localității Crasnaleuca.

Gabriel a fost găsit la câțiva metri distanță de mașina în care se afla, rănit și speriat, dar conștient.

„Eu sunt Iulian și am venit să te ajut. Te rog să te calmezi. Tremuri! O să te acopăr cu haina mea până când vin colegii de la ambulanță. Uite, acesta este un guler cervical, și o să ți-l pun la gât. Acum o să îți pansăm rana,” i-a spus atunci sergentul major Iulian Pînzariu.

Tată a doi copii, în vârstă de 3 și 11 ani, Iulian știa cum să-i vorbească să-l liniștească.

„Era extrem de speriat. Am stat de vorbă cu el, l-am încurajat și l-am mângâiat pe frunte și pe cap, așa cum fac cu proprii mei copii când suferă. I-am promis că îl voi vizita la spital și să nu îi fie teamă” a povestit Iulian.

Pompierul l-a asigurat că vor rămâne prieteni și că îl va ajuta cu orice are nevoie pentru a se recupera.

Iulian este doar un exemplu din rândul oamenilor minunați care poartă uniforma de pompier.

“Povestea colegului nostru este un exemplu de compasiune și generozitate pentru toți și ne amintește că micile gesturi de afecțiune pot face o diferență mare în viețile celor din jur.

Însănătoșire rapidă, Gabriel! Îți dorim tot binele din lume!”, au transmis responsabilii ISU Botoșani.

Despre accidentul de la Crasnaleuca puteți citi aici:

Grav ACCIDENT la Crasnaleuca. Trei persoane au MURIT iar un copil se zbate între viață și moarte

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 21 septembrie 2023

Publicat

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 21 septembrie 2023, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 21 septembrie 2023:

Loto 6/49: 37, 46, 32, 4, 9, 43

Loto 5/40: 29, 24, 27, 39, 28, 16

Noroc: 0 1 9 8 1 6 1

Noroc Plus: 5 4 7 0 7 3

Super Noroc: 3 1 5 1 8 6

Joker: 30, 34, 7, 28, 10 + 6

Citeste mai mult

Educație

Ziua Internațională a Păcii marcată astăzi la Liceul “Demostene Botez” din Trușești

Publicat

Cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii, profesorii și reprezentanții Poliției Trușești s-au întâlnit astăzi cu elevii de la Liceul “Demostene Botez” Trușești și a fost un nou motiv pentru a le arăta cât de importantă este pacea și armonia pentru fiecare dintre noi.

“Ziua de 21 septembrie este închinată consolidării păcii în lume, iar noi trebuie să știm că pacea se naște în fiecare dintre noi”, au transmis elevilor profesorii de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, un mesaj pe care l-au promovat într-o întâlnire astăzi și polițiștii din Trușești.

“Violența ucide sufletul și probabil, pentru unii dintre noi, dulceața păcii curgând prin vene, este mai importantă ca oricând, pentru că nu demult, a fost gustată amărăciunea războiului!

Ar trebui să înțelegem valoarea incomensurabilă a păcii, doar privind imaginea unor copii care își caută părinții în haosul cufundat în beznă și asurzit  de zgomotul armelor de foc!

De aceea, azi și pentru totdeauna, se impune să milităm pentru pacea mondială, să ne păstrăm sufletul curat, lipsit de vrajbă și conflicte. E suficient să conștientizăm faptul că, un singur război interior, poate declanșa un imens război mondial!  Doar atunci când oamenii vor înțelege că puterea dragostei trebuie să depășească dragostea de putere, lumea va cunoaște pacea! Iubiți liniștea, viața și pacea!”, a fost mesajul transmis de profesori elevilor de la Liceul “Demostene Botez” Trușești.

Iată și câteva imagini surprinse cu această ocazie:

Citeste mai mult

Eveniment

Valeriu Iftime, pregătit să aducă PREOȚII la vestiar. Omul cu peste 22 de milioane de euro în cont nu mai găsește soluții la FC Botoșani

Publicat

Valeriu Iftime, omul de afaceri și finanțatorul de la Botoșani, care într-un top realizat la finalul anului 2022 era printre cei mai bogați oameni din fotbalul românesc, cu o avere estimată la peste 22 de milioane de euro, nu reușește să găsească o soluție pentru a revigora FC Botoșani.

Valeriu Iftime pare să fi ajuns la concluzia că nu este de ajuns să bagi bani în jucători așa că va aduce preoți la stadion să facă slujbe, cam la fel cum face și bunul său prieten de la FCSB, Gigi Becali.

“Caii” lui Iftime nu mai dau randament în acest an, iar FC Botoșani se zbate în mediocritate de la începutul acestui sezon, așa că echipa de pe municipal a devenit “Lanterna Roșie” a primei ligi a României.

Valeriu Iftime a explicat pentru prosport.ro că a luat în serios această idee după ce a studiat rezultatele unei anchete interne demarată la FC Botoșani și care îl luau în “colimator” pe preparatorul fizic, Stelian Isac. Acesta părea a fi vinovat de faptul că echipa a fost destabilizată de o mulțime de accidentări, iar vestiarul este plin de jucători valoroși dar accidentați și complet inutili la echipă.

Ancheta internă a arătat că nu Stelian Isac ar fi vinovat de starea echipei, așa că singurul vinovat pare a fi ghinionul sau chiar… SATANA.

„V-am spus clar că nu voi lăsa lucrurile așa, deoarece este incredibil prin ce trecem. Doctorii mi-au finalizat ancheta și mi-au comunicat că totuși nu este vina preparatorului fizic.

Dânșii chiar mi-au sugerat să aduc și un preot în vestiar și voi lua în serios această propunere”, a spus finanțatorul echipei la prosort.ro.

Preparatorul fizic Stelian Isac va pleca totuși de la echipă iar FC Botoșani va căuta în cel mai scurt timp un alt preparator, a mai adăugat sursa citată.

Citeste mai mult

Economie

Cum se calculează STAGIUL DE COTIZARE pentru contractul de muncă cu timp parțial. Sunt TREI perioade diferite de calcul

Publicat

Casa Națională de Pensii a făcut o serie de precizări despre calculul stagiului de cotizare pentru contractul de muncă cu timp parțial. 

Ai lucrat pe baza unui contract de muncă cu timp parțial și vrei să știi cum se calculează stagiul de cotizare? Trebuie să știi că există câteva diferențe, în funcție de perioada la care ne raportăm, relatează alba24.ro.

După data de 01.04.2000, calculul stagiului de cotizare se face în mod diferit, în funcție de modificările aduse Codului Muncii, astfel:

În perioada 01.04.2001- 01.03.2003, stagiul de cotizare se calculează corespunzator programului normal de lucru, indiferent de norma de lucru;

În intervalul 01.03.2003-01.07.2005, stagiul de cotizare se calculează proporțional, în funcție de timpul lucrat din programul normal de lucru.

Începând cu 01.07.2005, perioada în care o persoană a desfășurat activitatea în baza unui contract de muncă cu timp parțial se consideră stagiu de cotizare integral.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending