Connect with us
Publicitate

Eveniment

Povestea Mihaelei, îngrijitorul de suflete de la Botoșani, care are nevoie de ajutorul nostru

Publicat

Ce poți să faci când ani de zile ești îngrijitor de suflete, de multe ori muribunde, iar la un moment dat, constați că Dumnezeu te pune chiar pe tine la grea încercare. Te rogi și îți aduci aminte că ani de zile ai fost mereu expusă și sensibilă la suferința pricinuită oamenilor de diverse boli și speri ca Dumnezeu să nu își ia ochii și de la tine.

Mihaela Andrieș lucrează ca asistent medical într-un spital din Botoșani. Suferința trupească a fost mereu în fața ochilor ei și a făcut tot ce a putut pentru a-și ajuta pacienții să-și recapete sănătatea sau măcar să le scadă durerile.

În urmă cu 4 ani, a început să simtă pe propria piele neputința celor care se chinuiau în saloane. Un spasm la ochiul drept și dureri insuportabile la ureche au făcut-o să-și piardă zâmbetul, la propriu. Jumătatea dreaptă a feței i-a paralizat.

Mihaela Andrieș s-a adresat Asociației “Salvează o Inimă” Botoșani, care încearcă să sprijine astfel de cazuri prin apeluri la donații, și unde și-a povestit trăirile și speranțele.

“Ultimii trei ani au fost un carusel de emoții pentru mine și familia mea. Numeroasele tratamente și vizite la doctori – toate fără succes – m-au lăsat obosită și lipsită de speranță că situația mea se va ameliora vreodată.

În România, afecțiunea a rămas nediagnosticată, iar de un tratament adecvat nici nu putea fi vorba. În noiembrie însă, o clinică din Tübingen, Germania, a diagnosticat-o pe femeia de 45 de ani cu tumoră de nerv facial și i-a propus o intervenție chirurgicală cu riscuri importante, printre care pierderea totală a auzului și a echilibrului pe partea dreaptă. Ar fi singura șansă la o viață asemănătoare celei pe care Mihaela a avut-o înainte. Fără operație, tumora va crește și îi va amenința chiar viața.

Din păcate, cu toate eforturile financiare pe care familia mea le-a făcut în ultimii 4 ani, costurile acestei intervenții depășesc mijloacele noastre financiare. Strângerea celor 40.450 de euro este cu atât mai dificilă cu cât, pentru a evita agravarea situației, recomandarea este să fiu operată în maximum două luni. Din păcate, totul pare să aibă un preț, inclusiv viața, iar prețul pus pe viața mea este unul pe care nu mi-l permit în lipsa unui ajutor din partea voastră. Așa că vă rog din răsputeri să mă sprijiniți în această luptă, în speranța că într-o zi mă voi vindeca!”, a povestit Mihaela Andrieș.

După ani de suferință, există o rază de speranță, dar ea costă mai mult decât își poate permite Mihaela.

“Speranță și reușită am oferit și noi, de nenumărate ori, prin donațiile noastre. Am salvat o mulțime de vieți și am redat zâmbetul și încrederea în viitor celor care erau scufundați în dezamăgire și deznădejde. O putem face din nou, și pentru această femeie atât de urât încercată de soartă, prin orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă”.

Orice ajutor oferit este de neprețuit. Orice donație îi poate reda zâmbetul celei care le-a zâmbit o viață întreagă celor bolnavi pe care i-a îngrijit. E timpul să fie și ea ajutată. Suntem alături de Mihaela!”, au spus și reprezentanții Asociației „Salvează o inimă”.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

 

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele MIHAELA ANDRIES, au mai adăugat reprezentanții asociației.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, la sfârșit de săptămână

Publicat

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână la spectacolele „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău și „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18.00  la Casa Tineretului, B-dul Mihai Eminescu nr. 48 va fi pus în scenă spectacolul „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău, regia Oana Maria Tudoran. Cu Oana Maria Tudoran. Scenografia spectacolului este semnată de Gelu Rîșca, coregrafia de Victoria Bucun, videografia, Toma Rîșca.

La început de drum, o tânără aspirantă este forțată de împrejurări și condiții, să realizeze un moment artistic, într-un spațiu atipic, un loc nonconvențional. „Nici măcar nu trebuia să fiu aici, m-au sunat în ultimul moment.” „Cuvintele care alină” constituie laitmotivul piesei, actorul în goana după afirmare și confirmare, devine storcător de zâmbete. Se aruncă în vortexul personajelor, alegând următorul „chip” de pe raftul cu măști și defilează pe podiumul vieții cu scheletul la vedere.

Să fii autentic necesită mult curaj, o recunoaștere și o redescoperire de sine viscerală, fiindcă sinceritatea e ca o bombă cu ceas gata să explodeze, vulnerabilitatea înseamnă teren minat, adevărul e dureros, deci, de evitat. Într-o astfel de luptă riști totul pentru a avea totul sau nimic.

„Bucăți de suflet” devine „Substanță de contrast”, o descompunere fragilă pentru o construcție solidă.

Duminică, 21 aprilie, de la ora 18.00 vă invităm la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii: Bogdan Horga, Andreea Moţcu, Ella Nistor, Alexandra Vicol, Lorena-Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu, Bogdan Muncaciu, Sorin Ciofu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Alexandru Dobynciuc, Răzvan Amitroaei.

Spectacolul “Ivan Turbincă” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de “a opri timpul” se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate. Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.

Pret bilet – 36 lei; 18 lei – elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la:

🔘 CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 10:00-18:00▪️sâmbătă și duminică: 12:00-20:00
🔘 Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de luni până duminică: 10:00-19:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Citeste mai mult

Eveniment

Cum se fură pădurea în România. Încă o autoutilitară cu lemne și acte completate în fals oprită la Șendriceni

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024 pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 63 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea faptică, respectiv, acesta transporta 7, 5 metri cubi de material lemnos, iar pe documente avea înscrisă o cantitate mai mică.

“Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar diferența de material lmnos care nu era trecută în documente, a fost supusă confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Senatorul Cristian Achiței: Modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani – Tg. Frumos se apropie de finalizare

Publicat

Senatorul Cristian Achiței a anunțat astăzi că modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos se apropie de finalizare după ce la începutul săptămânii, constructorul a finalizat îmbrăcămintea asfaltică pe tronsonul din apropierea Mănăstirii Zosin.

“Din punctul de vedere al infrastructurii rutiere propriu-zise, Drumul Național DN 28B este la această dată practic finalizat cap-coadă, cu excepția a două tronsoane de câteva sute de metri de la granița dintre județele Botoșani și Iași. Pe aceste două segmente a fost definitivată deja consolidarea versanților și se lucrează în prezent la fundația sistemului rutier, inclusiv prin montarea unei geogrile între fundație și stratul de piatră spartă, în vederea așternerii straturilor asfaltice”, a transmis Senatorul Cristian Achiței.

În paralel, constructorul lucrează și la realizarea marcajelor rutiere, la granița dintre județe.

“Cea mai importantă cale de legătură rutieră a botoșănenilor cu restul țării este, așadar, aproape finalizată, după zeci de ani în care starea proastă a drumului a stârnit nemulțumirea oamenilor, iar câteva generații de politicieni au promis, fără a se ține de cuvânt, rezolvarea problemei.

Personal, sunt mândru că, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, am reușit spargerea cercului vicios al vorbelor goale, neurmate de fapte și mi-am respectat întru totul promisiunea făcută de a moderniza DN 28B”, a mai adăugat senatorul liberal Cristian Achiței.

Citeste mai mult

Eveniment

S-a întors iarna: La munte ninge ca în povești. Temperatura a scăzut de la 22 de grade la zero grade, în mai puțin de 24 de ore

Publicat

Zăpadă a căzut în regiunea Munților Apuseni deși este mijlocul lunii aprilie. În noaptea de marți spre miercuri, un strat de zăpadă s-a depus în zonele montane din județele Alba și Cluj, relatează alba24.ro. De asemenea, au fost raportate ninsori și în zona Munților Șureanu.

Ninsoare a fost semnalată miercuri și în satul Loman din comuna Săsciori, în Munții Șureanu.

„A venit iarna. A nins și ninge acuma în Apuseni. Nu trebuie să ne mire episodul acesta de ninsoare. Este încă dreptul ei calendaristic. Vara, vara draguța s-a grăbit să-și facă apariția”, a scris Ghiță P., pe pagina de Facebook.

Acesta a publicat și câteva fotografii surprinse în zona satului Dealu Negru din comuna Călățele, județul Cluj.

Zăpadă în zona Munților Apuseni, la jumătatea lunii aprilie

Și cei de la Cabana Moților din comuna Mărișel au surprins zăpada într-o fotografie din dimineața zilei de miercuri, 17 aprilie.

„Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin de 24 de ore”, au scris aceștia, pe rețeaua de socializare.

Potrivit meteorologilor, vremea este în răcire în această perioadă, cu temperaturi de câteva grade.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending