Connect with us
Publicitate

Actualitate

Pompierii îi sfătuiesc pe botoșăneni: Supravegheaţi plitele și aragazele atunci când gătiți. Reguli de prevenire a incendiilor

Publicat

Publicitate

Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Sărbătorile se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi care să asigure curățenia în case și pregătirea produselor tradiționale de Paște. Pentru prevenirea incendiilor, ISU Botoșani reco

0

Publicitate

mandă respectarea următoarelor măsuri:

–  menţineţi permanent curăţenia şi ordinea în bucătării sau în spaţiile de preparare a hranei;

–  supravegheaţi plitele și aragazele atunci când gătiți;

Publicitate

– 20 depozitaţi produsele alimentare / culinare, precum ulei, grăsime, alcool, care prezintă pericol de incendiu, la distanţă de siguranţă faţă de sursele de aprindere;

§ utilizaţi aparatele electrocasnice de tipul friteuzelor, cuptoarelor cu microunde, cuptoarelor electrice etc. conform instrucţiunilor producătorilor şi nu le lăsați în priză dacă nu sunt folosite;

§ pe timpul curățeniei, nu suprasolicitați instalaţia electrică;

Publicitate

§ folosiţi focul deschis la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;

§ depozitaţi cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire într-un loc amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce stingeți complet resturile de jar;

§ păstraţi sursele de foc, cum sunt chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz şi altele asemănătoare, în locuri în care nu au acces copiii;

Publicitate

§ nu amplasați lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;

§ supravegheaţi copiii în permanenţă şi nu îi lăsaţi singuri în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Dezinsecția se va efectua DOAR PE PERIOADA NOPȚII.  Primele operațiuni vor fi realizate în Parcul Mihai Eminescu.

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani.

Se va interveni în zonele din municipiul Botoșani, cu precădere în parcurile din oraș, spațiile special amenajate pentru animalele de companie, zonele pietonale și Bulevardul Mihai Eminescu.
Substanțele utilizate pentru dezinsecție NU SUNT PERICULOASE pentru cetățeni!
Recomandăm botoșănenilor să evite zonele unde vor fi executate operațiunile de dezinsecție, doar pe perioada cât lucrătorii vor interveni!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în Săptămâna prevenirii criminalităţii

Publicat

Publicitate

Prima zi a  Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024 a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din clasele Școlii Gimnaziale nr.13 Botoşani, precum şi alături de beneficiarii Centrului social de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc social Botoşani, în mijlocul cărora au derulat activităţi  de informare.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor gimnaziale din cadrul unității  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente. De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirilor cu beneficiarii centrului de zi , aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme : siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea situaţiilor periculoase, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă sau accesarea internetului.

Publicitate

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul Programului local de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: George Simion a fost primit la Botoșani cu aplauze și urale. „Am venit pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR”

Publicat

Publicitate

Liderul AUR, George Simion, s-a aflat marți, pentru câteva ore, pe meleagurile botoșănene. A fost primit la sediul de campanie din municipiul Botoșani de mai mulți membri ai acestei formațiuni politice cu aplauze și urale. În fruntea acestora s-au aflat Cătălin Silegeanu, candidatul la Primăria Botoșani, și Eusebiu Cilibiu, candidatul la Consiliul Județean. În conferința de presă, George Simion a insistat pe încrederea pe care a acordat-o și pe care și-o menține în cei doi candidați care luptă pentru fotoliul de primar al municipiului Botoșani și pentru șefia Consiliului Județean.

„Am venit la Botoșani pentru a-i susține pe cei doi candidați ai noștri și pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Atât domnul Cilibiu, cât și Cătălin Silegeanu sunt oameni care doresc să schimbe viitorul Botoșaniul și pariez pe ei și  le acord această încredere să demonstreze într-o luptă corectă. Nu prea avem parte de luptă electorală corectă. Îi felicit pentru curaj. Viitorul lor politic stă în rezultatul pe care îl vor obține aici”, a spus George Simion.

După întâlnirea cu jurnaliștii, liderul AUR a pornit la pas prin oraș, a vorbit cu oamenii, s-a fotografiat și a făcut cumpărături.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunelor Ungureni și Trușești, două zile fără apă! Nova Apaserv: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat

Publicat

Publicitate

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 21 mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 48 ore, către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Ungureni și Trușești.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending