Connect with us
Publicitate

Eveniment

Polițiștii din Botoșani au reținut 12 permise și au retras certificate de înmatriculare. Sute de persoane și mașini verificate

Publicat

Publicitate

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii botoșăneni au acționat, pe raza întregului județ, pentru menținerea ordinii și siguranței publice în rândul cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

Astfel, în urma activităților desfășurate, în această perioadă, au fost legitimate 230 de persoane și verificate 148 de autovehicule.

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.600 de lei.

Publicitate

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 8 pentru nerespectarea normelor privind conviețuirea socială.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

Publicitate

În aceeași perioadă, polițiștii au intervenit la 92 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Zeci de amenzi, permise suspendate, după o razie a polițiștilor din Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat, duminică, activități pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră în rândul tuturor participanților la trafic.

 

Astfel, au fost controlate 114 autovehicule, iar 48 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul unui dintre aceștia rezultatul fiind pozitiv.

Publicitate

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 de lei și au fost reținute zece permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Urmărire ca în filme pe o stradă din Dorohoi. Isprava unui tânăr din Pomârla care s-a pus cu polițiștii

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada C.D. Gherea, din municipiul Dorohoi au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe sensul opus de mers, al cărui conducător auto nu s–a conformat, continuându-și deplasarea.

 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ un kilometru, când s-a reușit blocarea sa în trafic. Ulterior, a fost stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 26 de ani, din comuna Pomârla.

Publicitate

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Publicitate

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Totodată, tânărul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de peste 2.000 de lei pentru conducere pe sensul opus de mers și pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu aproape 20% în primele 9 luni din 2024

Publicat

Publicitate

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele nouă luni din 2024 a fost de 13.481, în creştere cu 19,29% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), relatează AGERPRES.

Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea au fost din Bucureşti, respectiv 1.619 (număr în creştere cu 20,64% faţă de ianuarie-septembrie 2023), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 837 firme suspendate (plus 10,13%), Iaşi – 603 (plus 26,68%), Bihor – 588 (plus 34,55%) şi Braşov – 578 (plus 10,73%).

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 82 (plus 7,89% faţă de primele nouă luni din 2023), Covasna – 96 (plus 20%), Gorj – 98 (plus 4,26), Giurgiu – 107 (plus 52,86%) şi Teleorman – 107 (plus 1,9%).

Publicitate

Cele mai mari creşteri ale numărului de suspendări s-au înregistrat în judeţele Dâmboviţa (plus 77,72%), Tulcea (plus 58,11%) şi Giurgiu (plus 52,86%), în timp ce scăderi au avut loc doar în judeţele Caraş-Severin (minus 5,69%), Călăraşi (minus 3,33%), Vaslui (minus 1,62%) şi Satu Mare (minus 0,51%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 3.134 (plus 4,5%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 1.238 suspendări (plus 12,75%) şi în construcţii – 1.210 suspendări (plus 41,19%).

În septembrie 2024, au fost consemnate 1.134 suspendări, cele mai multe în Bucureşti (115), Constanţa (112), Iaşi (57), Cluj (48) şi Sibiu (45).

Publicitate

AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Casa unui bărbat din Petricani a fost în pericol, în această dimineață, din cauza unui incendiu izbucnit în jurul coșului de fum

Publicat

Publicitate

Casa unui bărbat din Petricani a fost în pericol, în această dimineață, din cauza unui incendiu izbucnit în jurul coșului de fum.

Pompierii din cadrul Stației Săveni au intervenit prompt și au stins flăcările înainte de a se înregistra pagube materiale însemnate.

Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost stabilită ca fiind coș de fum defect.

Publicitate

Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Publicitate

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending