Connect with us
Publicitate

Actualitate

Plafonarea tarifelor RCA va fi prelungită din nou. Care este termenul propus de Ministerul Finanțelor

Publicat

Publicitate

Plafonarea tarifelor RCA va fi prelungită din nou. Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect pus în dezbatere publică, menținerea tarifelor plafonate pentru încă trei luni, relatează alba24.ro.

Potrivit proiectului, ”se prelungește perioada de aplicare a prevederilor art. 1 alin. (2) și (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.326/2023 privind stabilirea tarifelor de prime maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.192 din 29 decembrie 2023, până la data de 30 septembrie 2024”.

Plafonarea tarifelor RCA

Plafonarea tarifelor RCA a fost stabilită din aprilie 2023 (prin HG 298/2023), la nivelul din februarie 2023. Apoi, măsura a fost prelungită cu trei luni. În decembrie 2023, prin HG 1326/2023 s-a permis indexarea primelor de asigurare practicate de către asigurătorii RCA la data de 28 februarie 2023, cu un procent de maximum 6,8% pentru o perioadă de 3 luni.

În martie 2024, prin HG 262/2024 măsura a fost prelungită până în 30 iunie.

Ministerul Finanțelor consideră că plafonarea tarifelor RCA trebuie menținută încă trei luni.

Publicitate

Potrivit statisticilor MF, din numărul total de vehicule din parcul național auto, respectiv 10.333.293, la data de 6 iunie 2024 erau asigurate un număr de 7.486.349 de vehicule.

”Cazurile prelucrate încadrate în categoria asiguraților cu risc ridicat în perioada 1.01.2024 – 2.06.2024, sunt în număr de aproximativ 41.500, din care aproximativ 201 au fost preluate voluntar, iar 41.300 au fost alocate automat către asigurători”, se arată în proiectul MF.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

25 octombrie: Ziua Armatei Române. Marchează eliberarea Transilvaniei de Nord

Publicat

Publicitate

25 octombrie: Ziua Armatei Române este sărbătorită anual la această dată și reprezintă un moment de mare importanță pentru statul român, onorând istoria, sacrificiile și contribuțiile forțelor armate ale României, scrie alba24.ro.

Această dată este legată de evenimente importante din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și are o semnificație simbolică legată de eliberarea teritoriului național de sub ocupație străină.

25 octombrie 1944 marchează ziua în care trupele române, alături de forțele aliate, au eliberat ultima porțiune de teritoriu românesc ocupat de trupele germane și maghiare, respectiv orașul Carei și regiunea Transilvaniei de Nord.

Această victorie a însemnat eliberarea completă a teritoriului național ocupat după Dictatul de la Viena din 1940, prin care o parte din Transilvania fusese cedată Ungariei.

De atunci, 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române, sărbătorind curajul, sacrificiul și dăruirea soldaților români în apărarea independenței și integrității naționale.

Ziua Armatei României va fi sărbătorită în 2024 printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente, transmite MApN.

Publicitate

Ziua Armatei Române este un prilej de a reflecta asupra sacrificiilor făcute de militarii români de-a lungul istoriei și de a celebra contribuția actuală a forțelor armate în menținerea păcii și securității naționale.

Este o zi de respect și recunoștință pentru toți cei care au apărat și apără România, asigurând continuitatea valorilor fundamentale ale națiunii.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Operaţiunea Jupiter: Peste 70 de percheziţii în toată ţara

Publicat

Publicitate

În cea de-a cincea zi a operaţiunii Jupiter, coordonată de Parchetul General în colaborare cu Poliţia Română, vineri se desfăşoară 13 acţiuni operative complexe, care implică efectuarea a 77 de percheziţii în toată ţara.

Poliţia Română transmite că activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare ce vizează deturnări de licitaţii publice, evaziune fiscală, contrafacere, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, contrabandă, infracţiuni silvice.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

De la debutul operaţiunii Jupiter, au fost efectuate peste 1.000 de percheziţii, în contextul unor acţiuni de mare amploare de combatere a infracţionalităţii. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Un elev premiant, batjocorit de colegi, refuză să mai meargă la școală

Publicat

Publicitate

Un elev premiant din Iași nu mai vrea să meargă la școală din cauza colegilor care îl batjocoresc zilnic. Mama copilului susține că nu s-au luat măsuri, în ciuda sesizărilor, scrie realitatea.net

Dramă la o școală din Iași. Un elev nu mai vrea să meargă la școală, acesta fiind ținta remarcilor injurioase și a batjocurii colegilor.

Elevul se află în clasa a V-a la Școala Profesională din Mogoșești și are mari probleme cu colegii săi, care îl agresează verbal și îl umilesc.

Mama copilului este acum chemată de către directoarea instituției de învățământ pentru a face o sesizare scrisă referitor la situația fiului său.

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe localități din Botoșani se află sub COD GALBEN de ceață

Publicat

Publicitate

Cod galben de ceață până la ora 09:00 pentru mai multe localități din județul Botoșani.

Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Localitațiile vizate sunt : Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Havârna, Rădăuți-Prut, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Românești, Mitoc, Adășeni și Răuseni.

 

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending