Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Pirat” din Bucecea, depistat pe Calea Națională din Botoșani, la un control de rutină

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism, condus de un bărbat, din orașul Bucecea.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta mai multe persoane,  în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

BLOCADA la Botoșani: 8 permise și 5 certificate de înmatriculare REȚINUTE în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au organizat în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

IJP Botoșani a precizat astăzi într-un comunicat că activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 55.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

“Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

La pachet: Accident la Botoșani produs de un șofer cu alcoolemie de 1,34 mg/l la volan. A încercat să dea și MITĂ polițiștilor

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au fost sesizați la data de 14 mai 2024  cu privire la faptul că pe Calea Națională, din municipiul Botoșani s-a produs un accident rutier cu pagube materiale, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Echipajul direcționat la fața locului a stabilitat identitatea conducătorului auto implicat în accident, în persoana unui bărbat, de 48 de ani, din municipiul Botoșani. Acesta a fost testat cu apartul etilotest, valoarea indicată fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.

Publicitate

“Mai mult decât atât, în timpul activităților specifice, conducătorul auto a încercat să ofere bani,  cu titlu de mită, polițiștilor. Aceștia au informat polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție cu privire la eveniment, cercetările fiind continuate și pentru această faptă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Economie

Patru firme cu peste 100 de angajați străini au fost controlate de polițiști. La Botoșani lucrează 1.087 imigranți

Publicat

Publicitate

Polițiștii de imigrări din Botoșani, în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, au desfăşurat, la data de 13 mai a.c., în Municipiul Botoșani, o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate, au transmis astăzi responsabilii IJP Botoșani.

Au fost controlate patru societăți comerciale. Dintre acestea, două au ca domeniu de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, o altă societate desfășoară activități cu profil fabricarea dispozitivelor de conexiune pentru fire și cabluri electrice și electronice, iar cea de-a patra societate controlată are ca domeniu de activitate profil aparate de control și distribuție a electricității.

Cele patru societăți comerciale controlate au, în total, 103 cetățeni străini angajați, din Bangladesh și Sri Lanka. La momentul efectuării controlului au fost identificați și legitimați 38 de străini, toți din Sri Lanka.

Publicitate

Ca urmare a verificărilor efectuate nu au fost constatate nereguli.

Cetățenilor străini și angajatorilor le-a fost reamintit cadrul legal privind regimul străinilor în România, precum și actul normativ privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

“La data de 30 aprilie a.c., în evidența Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani se aflau 1.087 de cetățeni străini cu drept de ședere pe raza județului. Dintre aceștia 323 au drept de ședere în scop de muncă, cei mai mulți fiind din Sri Lanka – 123.

Publicitate

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare”, a transmis Biroul Informare Și Relații Publice.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Atelier de formare a președinților de cercuri pastoral-misionare din cadrul Protopopiatelor Botoșani și Darabani

Publicat

Publicitate

Luni, 14 mai 2024, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat la Botoșani un atelier de formare a președinților de Cercuri misionar- pastorale din cadrul Protopopiatelor Botoșani și Darabani.

Părintele inspector Mihai Zvorîște din partea Centrului Eparhial a prezentat preoților participanți metodele de lucru ce vor fi folosite în cadrul Întâlnirii anuale de la Durău cu preoții din cele două protopopiate. Președinții de Cercuri misionar pastorale vor modera cele trei sesiuni ce se vor desfășura în două perioade, 2-4 iunie, respectiv 9-11 iunie 2024. Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău va găzdui acest această conferință anuală.

Ttitlul conferinței este „Cercul misionar – mediu de frățietate și întrajutorare a preoților, în Hristosˮ și face parte din Proiectul început în anul 2019 și are ca scop implementarea noii metodologii de desfășurare a cercurilor misionar-pastorale din cadrul protopopiatelor Eparhiei Iașilor.

Publicitate

În cadrul conferinței va exista o componentă care va privi în mod direct implicarea familiei preotului în lucrarea pastoral-misionară. Această componentă se va adresa doamnelor preotese participante în sesiuni paralele cu cele ale preoților și vor fi moderate de formatori în comunicare și relaționare.

Evenimentul de la Botoșani s-a desfășurat în cadrul Așezământului Parohiei Vovidenia Botoșani la care au participat 25 de preoți împreună cu părintele protoiereu  Petru Fercal și părintele profesor Partenie Apostoaie.

preot misionar protopopesc Daniel-Constantin Țăranu

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending