Connect with us
Publicitate

Actualitate

Peste 1760 persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI de la începutul acestui an

Publicat

Publicitate

În perioada ianuarie-mai  2022, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 1765 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 729 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 833 au peste 45 de ani 292 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 104 au între 30 și 35 de ani, iar 536 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 823  provin din mediul urban, iar 942 persoane sunt din mediul rural.

Publicitate

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 605 persoane (34,28%), urmate de cele cu învățământ gimnazial 528 persoane(29,92%). Numărul celor cu învățământ profesional este de 396 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 119 persoane.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 619 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Publicitate

Astfel în perioada ianuarie-mai 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de servicii personalizate  pentru înregistrarea  în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.255 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botosani, puteți accesa www.anofm.ro .

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

EXERCIȚIU: ISU Botoșani, misiuni de SALVARE în cazul unor MARI incendii pe timp de SEARĂ

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs la o fabrică de prelucrare a maselor plastice din Zona Industrială a municipiului Botoșani. Din cauza fumului dens și a blocării căilor de evacuare, doi muncitori nu au reușit să iasă din clădire, fiind dați dispăruți. Ca urmare a degajărilor mari de fum, pentru protecția populației din zonă, a fost emis un mesaj RO-ALERT.

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc în această seară, în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în orașul Săveni.

Publicitate

Pe timpul simulărilor, pompierii au intervenit pentru căutarea-salvarea persoanelor dispărute, limitarea propagării flăcărilor și alarmarea populației.

La fel ca în situațiile reale, salvatorii au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor.

“Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

La simulare au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba sportivă va fi în perioada 25-21 mai, iar proba scrisă este programată în 15 iunie. Examinarea medicală va fi în 19 iunie-21 iulie, în funcție de programări.

Publicitate

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Admitere la școala de agenți de poliție 2024. Locuri disponibile

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina: 1340 locuri pentru calificarea agent de poliție (din care 20 pentru candidați romi și 10 pentru minorități)
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca: 300 locuri pentru calificarea agent de poliție (din care 2 locuri pentru candidați romi și 2 locuri pentru minorități)
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea: 240 de locuri pentru calificarea ”agent de poliţie de frontier” (din care 2 locuri pentru candidați romi și 2 locuri pentru minorități)

Admitere la școala de agenți de poliție 2024. Cum se fac înscrierile

În perioada 24 aprilie – 14 mai (inclusiv sâmbăta și duminica) se pot transmite cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

Model cerere înscriere scoala de politie 2024

Publicitate

Consimtamant-solicitare-extras-de-pe-cazierul-judiciar scoala de politie 2024

Acestea se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (inspectoratul județean de poliție; pentru Alba: resurseumane@ab.politiaromana.ro).

Cererea de înscriere este însoțită de cartea de identitate a candidatului, scanată, transmisă electronic la aceeași adresă.

Publicitate

La primirea cererii-tip de înscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidaților codul unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat.

Cererea completată cu acest cod va fi scanată și comunicată candidatului, la adresa de e-mail indicată, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data înregistrării acesteia.

Cum se completează cererea de înscriere

Cererea de înscriere se completează olograf de către candidat, cu date complete și exacte, așa cum sunt prevăzute în cuprinsul documentelor de identitate ale acestora

Publicitate

Exemplu: numele și prenumele complet al candidatului, prenumele complet al părinților candidatului, denumirea oficială a localității de naștere, denumirea exactă a instituției care a eliberat documentul de identitate – ex: SPCLEP Alba Iulia/SPCJEP Alba, denumirea completă a instituției de învățământ absolvite – ex: Liceul Teoretic…

La rubrica “reședința” se vor face mențiuni specifice doar dacă reședința este stabilită la o altă adresă decât cea de domiciliu (completarea cărții de identitate de pe verso).

În celelalte cazuri în care candidatul locuiește la o altă adresă decât cea de domiciliu, se va face precizarea “fără forme legale”.

Rubrica “sesiunea” va fi completă cu anul susținerii Examenului de Bacalaureat. Rubrica “starea civilă” va fi completată, după caz, cu situația candidatului, așa cum rezultă din actele privitoare la căsătorie, respectiv Căsătorit/ă, Necăsătorit/ă etc.

Datele personale se completează cu majuscule, iar rubricile care oferă opţiuni de răspuns se completează cu X.

Admitere la școala de agenți de poliție 2024. Dosarul de recrutare

Până în 21 mai, în vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate.

  • cererea de înscriere, înregistrată la unitatea cu atribuţii de recrutare se aduce în original la depunerea dosarului
  • curriculum vitae – Europass (CV)
  • copii ale documentelor care atestă absolvirea studiilor liceale
  • diploma de bacalaureat şi foaia matricolă a studiilor liceale (pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în promoţiile anterioare anului 2024)
    • sau adeverință (eliberată de instituția de învățământ la care au susținut examenul de bacalaureat)
      • din care să rezulte faptul că au susținut și promovat examenul de bacalaureat
      • în care sunt menționate notele obținute la probele de examen / media generală de la bacalaureat / mediile obținute în anii de liceu / termenul de valabilitate
      • și faptul că nu a fost eliberată diploma (pentru candidații promoţiei 2024, care nu au putut intra în posesia diplomei de bacalaureat până la finalizarea dosarului de recrutare)
    • în copii însoțite de originale în vederea certificării pentru conformitate cu originalul, sau copii legalizate
  • copii ale actului de identitate, carnetului de muncă/certificatului stagiu de cotizare şi/sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă (ex: Revisal etc.); dacă este cazul, ale livretului militar – însoțite de originale
  • copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie; după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă – însoțite de originale

Alte documente necesare pentru dosarul de recrutare

  • autobiografia, întocmită olograf, cu instrument de scris cu pastă sau cerneală de culoare albastră
  • tabelul nominal cu rudele candidatului şi, după caz, ale soţului/soţiei candidatului
  • extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar
  • o fotografie color 9×12 (având scrise pe verso: numele, prenumele tatălui și prenumele candidatului, înscrise cu majuscule, precum și codul numeric personal al acestuia)
  • adeverința medicală eliberată de medicul de familie din care să rezulte că este clinic sănătos pentru participarea la concursul de încadrare în MAI, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării selecției
    • adeverința medicală se completează la toate rubricile, semnează și parafează de medicul de familie al candidatului
  • consimțământ informat completat și semnat în mod lizibil de către candidat
  • avizul psihologic sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele evaluării psihologice s-au comunicat pe bază de tabel nominal
  • declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare
  • un dosar plic (fără a se face mențiuni pe dosar)

Model declaratie confirmare cunoastere conditii scoala de politie 2024

Model-angajament-si-declaratie scoala de politie 2024

Model Adeverinta-medicala-si-consimtamant-informat scoala de politie 2024

La momentul depunerii dosarului, candidații vor avea asupra lor documentele solicitate în original (diplomă bacalaureat, foaie matricolă, act de identitate, certificate etc.), în vederea certificării conformității cu originalul de către ofițerul de recrutare.

În cazul în care se depun la dosar copii legalizate ale acestora, nu mai este necesară prezentarea originalelor la depunerea dosarelor.

Admitere școala de agenți de poliție 2024. Condiții pentru candidați

  • să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România
  • să cunoască limba română, scris şi vorbit
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu
  • să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (condiție constatată de structurile de specialitate MAI prin examinare medicală şi evaluare psihologică)
  • să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere
  • să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat
  • să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist
  • să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea
  • să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni
  • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani
  • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege
  • să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară
  • să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului
  • să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ
  • să dețină sau să obțină până la absolvire permis de conducere categoria B
  • candidaţii care au fost declaraţi „admis” la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ M.A.I. nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic.

Admitere școala de agenți de poliție 2024. Etape de concurs

  • evaluarea psihologică (până în 21 mai)
  • proba de evaluare a performanței fizice (25-31 mai)
  • proba de evaluare a cunoștințelor (15 iunie)
  • examinarea medicală (19 iunie – 12 iulie)

Admitere la școala de agenți de poliție 2024. Proba sportivă

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, potrivit arondării:

  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea
  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui

La susținerea probei de evaluare a performanței fizice constituie fraudă adăugarea de materiale care modifică forma și lungimea naturală a unghiilor, de natură a influența rezultatele obținute.

La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.

Pe perioada desfăşurării probei de evaluare a performanței fizice, candidaţilor li se asigură, gratuit, asistenţă medicală.

Admitere școala de agenți de poliție 2024. Proba scrisă

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 15 iunie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă. Va cuprinde:

  • subiecte de limba română – în proporție de 40%
  • subiecte de limbă străină – în proporție de 15%
  • subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%
  • subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic – în proporție de 15%.

Punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă.

Pentru limba străină candidatul are posibilitatea să opteze, prin cererea-tip de înscriere, pentru una din următoarele disciplinele: limba engleză sau limba franceză.

Accesul candidaților în sala de concurs este permis cu cel mult o oră înainte de începerea probei, fără a avea asupra lor cărți, caiete, notițe, genți, aparatură electronică, telefoane mobile sau orice alte mijloace de comunicare sau materiale conținând informații ce pot fi utilizate în soluționarea subiectelor.

Lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs este adusă la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 16 iunie 2024, ora 10.00.

Admitere la școala de agenți de poliție 2024. Contestații

Contestațiile se soluționează în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere.

Model Contestatie scoala de politie 2024

Rezultatele obținute după soluționarea contestațiilor, precum și lista provizorie cu rezultatele la proba de evaluare a cunoștințelor și ierarhizarea candidaților după soluționarea contestațiilor se postează pe site-ul școlilor de poliție.

Examinarea medicală

Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.

Rezultate finale

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Citeste mai mult

Eveniment

Minune la Botoșani: Unei persoane cu deficiențe de auz care cerșea la supermarket i-a revenit auzul după ce a ajuns la poliție

Publicat

Publicitate

Unei persoane cu deficiențe de auz care cerșea în porta unui supermarket i-a revenit auzul după ce a ajuns la sediul Poliției Locale de la Botoșani.

În cursul zilei de 24.04.2024, în jurul orei 10.30, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, o patrulă din cadrul Serviciului Protecția Mediului, aflată în zona str. Independenței nr. 4 a observat în parcarea unui supermarket, două persoane care apelau la mila publicului, având un comportament insistent la adresa cetățenilor ce ieșeau/intrau în magazin.

La vederea polițiștilor locali una dintre femei a părăsit zona, fiind interceptată doar una dintre ele.

Publicitate

Deoarece a refuzat să se legitimeze sau să ofere informații cu privire la identitatea sa, mimând comportamentul unei persoane cu deficiențe de auz, polițiștii locali au condus-o la sediul instituției pentru a efectua verificări cu privire la identitatea sa.

În mod surprinzător, la sediul Poliției locale, persoanei i-au revenit simțurile, furnizând informații cu privire la identitatea sa.

Pentru fapta sa numita I.B.F., cu domiciliul în sat Condeești, județ Ialomița, a fost sancționată contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Publicitate

“De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie, constatate în diverse zone de pe raza municipiului”, a transmis Poliția Local de la Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Veste bună: TOŢI cei şase operatori de transport feroviar de călători din România, integraţi pe platforma de bilete ONLINE

Publicat

Publicitate

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunţat astăzi că, de miercuri, toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători din România au fost integraţi pe platforma Ghişeu Unic – Vânzare Online, relatează mediafax.ro.

„Începând de ieri, 24 aprilie 2024, soluţia software Ghiseul Unic – dezvoltată de ARF – funcţionează cu toţi cei 6 operatorii de transport feroviar de călători (0TF) care prestează servicii publice de transport feroviar, odată cu integrarea SC Regio Călători în această platformă electronică de emitere bilete, livrată de SC Informatică Feroviară SA”, a anunţat joi ARF.

Conform autorităţii, scopul sistemului Ghişeu Unic – Vânzare Online îl reprezintă vânzarea de bilete la orice tren, indiferent de compania care îl operează şi rezervarea locurilor la trenurile oricărui operator.

Publicitate

„Astfel, menţionăm că, prin aceeaşi interfaţă (www.bilete.infofer.ro), călătorul poate cumpăra legitimaţiile de călătorie pe rute complexe, compuse din trenuri ale mai multor operatori de transport feroviar şi poate efectua plata integrală a călătoriei dintr-o singură tranzacţie. De asemenea, opţiunea achiziţionării unui bilet rămâne, în continuare, pentru trenurile unui singur operator, prin platforma proprie a acestuia”, transmite ARF.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending