Connect with us

Educație

Performanță corală la superlativ: Cele mai bune ansambluri, premiate la etapa zonală a Olimpiadei Naționale Corale de la Botoșani

Publicat

Publicitate

Cele mai bune ansambluri corale din cadrul etapei zonale a Olimpiadei Naționale Corale, desfășurate la Botoșani, au fost premiate aseară, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”.

Din cele 23 de ansambluri corale din zona Moldovei, 5 au fost desemnate să participe la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Timișoara, în perioada 2 – 4 mai 2025:

  • Corul „Armonia”, Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, Dirijor, prof. Anamaria Zodian;
  • Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Dirijor, preot profesor Lucian Tablan – Popescu;
  • Corala „Mitropolit Dosoftei”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, Dirijor, preot profesor Lucian Tablan – Popescu;
  • Corul „George Holca”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Dirijor, prof. Jenița Daniela Marcu;
  • Corul „Waldorfia”, Liceul Teoretic „Waldorf” Iași, Dirijor, prof. Daniel Popa.

„Momentele de excepție oferite de cele mai bune ansambluri corale din zona Moldovei au transmis energia și frumusețea muzicii corale, marcând recunoașterea efortului și talentului elevilor participanți. Atmosfera a fost una plină de emoție și entuziasm, reflectând importanța acestui eveniment pentru comunitatea artistică și educațională botoșăneană.

Felicitări Corului „George Holca”, al Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, care ne va reprezenta județul la etapa națională!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Incendiu la Concești! O bucătărie de vară și acoperișul unei case au fost cuprinse de flăcări. Un vecin a dat alarma

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Concești. O bucătărie de vară și acoperișul unei alte anexe au fost cuprinse de flăcări. Deși era acasă, proprietara nu a observant flăcările. Un vecin a văzut că iese fum și a sunat după ajutor, la pompieri.

 

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani și Concești, cu trei autospeciale de stingere, dar și o ambulanță SAJ.

 

Aceștia au constatat faptul că ardeau bucătăria de vară, dar și acoperișul unei anexe și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și celelalte construcții din gospodărie.

 

Publicitate

Proprietara, în vârstă de 83 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului întrucât a suferit un atac de panică. Aceasta a refuzat transportul la spital.

 

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

 

Pentru a preveni astfel de evenimente, facem un apel la responsabilitate din partea cetățenilor în ceea ce privește respectarea regulilor de utilizare a sobelor:

 

✔ nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

 

✔ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

 

✔ nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

 

✔ nu puneți hainele la uscat, pe sobă;

 

✔ în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

 

✔ amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

 

✔ focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor; ✔ stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

 

✔ nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

 

✔ depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 30 de ani, din Vorona, dat jos de la volan după ce a fost prins beat

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public, din  comuna Corni, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din comuna Vorona.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 53 de ani, din municipiul Botoșani, prins beat la volan, a refuzat să meargă la spital pentru probe de sânge. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani – Biroul Rutier au oprit, vineri,  pentru control, pe strada General Gheorghe Avrămescu, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Botoșani.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezutată fiind de 0, 67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un bărbat din Ștefănești care avea acasă un pistol, cu destinația de tir sportiv și muniția aferentă

Publicat

Publicitate

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului arme explozivi și substanțe periculoase

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară, în această perioadă, o acțiune de amploare ce vizează identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale privind regimul armelor și al munițiilor.

 

În cadrul activităților desfășurate până în prezent, au fost întocmite 10 dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar ca măsuri complementare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 10 arme – 5 de tip airsoft și 5 de tir sportiv –, toate fiind încadrate în categoria armelor supuse autorizării.

 

Verificările efectuate au stabilit că persoanele care dețineau aceste arme nu erau autorizate, conform legii, să le dețină, să le poarte sau să le folosească, încălcând astfel prevederile Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Publicitate

 

Exemplu:

La data de 2 mai 2025, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat la locuința unui bărbat, din orașul Ștefănești, o armă, tip pistol, cu destinația de tir sportiv și o cutie metalică ce conținea muniția aferentă.

 

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu este autorizat să deţină, să poarte și să folosească arme letale/neletale și muniția aferentă acestora.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică și prevenirii incidentelor generate de utilizarea nelegală a armelor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending