Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziții la Botoșani, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii” – VIDEO

Publicat

Ieri, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în aplicare, pe teritoriul mai multor județe, 48 de mandate de percheziție domiciliară, pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

La data de 29 decembrie, în cadrul acțiunii naționale “Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 16.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3 si P1, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei.

Au fost înregistrate 99 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 112 infracțiuni, fiind aplicate 29  de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.900 de lei.

Astfel, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Botoșani au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 1.020 de kilograme articole pirotehnice, din categoriile P1, F1- F3.

Polițiștii din Hunedoara au efectuat 9 percheziții domiciliare și au ridicat 750 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F3.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Alba au desfășurat 8 percheziții domiciliare, iar cei din Dâmbovița au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 450 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii din Prahova au efectuat 3 percheziții domiciliare și o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite și ridicate aproximativ 4.500 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vrancea au desfășurat 2 percheziți domiciliare și au ridicat 850 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 55 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Olt au desfășurat  2 percheziții domiciliare, unde au descoperit 32 kg. de articole pirotehnice de diferite categorii.

Polițiștii din Buzău au efectuat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 40 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii. Totodată, au mai fost indisponibilizate, în urma aplicării unor sancțiuni contravenționale, 269 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Mureș au desfășurat 1 percheziție domiciliară, fiind ridicate 5 kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1.

Polițiștii din Teleorman au efectuat 1 percheziție domiciliară și au ridicat 35 de kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1, iar polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din  Ilfov au desfășurat  4 percheziții domiciliare și au confiscat 180 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

De asemenea, Poliția Transporturi a indisponibilizat aproximativ 4.000 de kilograme de articole pirotehnice, în cadrul unui dosar penal.

*

În perioada 22 noiembrie – 29 decembrie a.c., în cadrul acțiunii naționale “Foc de Artificii” au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  82.202  kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 3.075.700 de lei.

Au fost constituite 677 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 779 de infracțiuni, fiind aplicate 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 214.200 de lei.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Eveniment

Procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv va fi supravegheată de jandarmi

Publicat

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
Luni, 22 aprilie, jandarmii, împreună cu partenerii instituționali, vor acționa pentru ca procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, eveniment inclus în programul Hramului Bisericii Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani, să nu fie afectată de producerea unor incidente nedorite.
Începând cu ora 15.45, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi alături de cetațenii care vor asista la primirea Sfintelor Moaște, la slujba Vecerniei și a Litiei, precum și la procesiunea ce se va desfășura, de la ora 18.00, pe traseul str. Ion Pillat – Calea Națională – str. 1 Decembrie – Biserica Uspenia – str. Poștei – Biserica Sfântul Gheorghe.
Marți, 23 aprilie, jandarmii vor fi prezenți la Hramul Bisericii Sfântul Gheorghe, pentru ca liniștea specifică manifestărilor religioase să nu fie tulburată de producerea unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională.
Având în vederea că deplasarea participanților la procesiune se va desfășura pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsuri de restricționare progresivă a circulației rutiere și de fluidizare a traficului rutier și pietonal pe intinerariul de deplasare.
Recomandăm participanților la manifestările religioase să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar conducătorilor auto să dea dovadă de răbdare, să reducă viteza de deplasare și să acorde atenția cuvenită participanților, în vederea eliminării riscului producerii unor accidente”, au transmis jandarmii.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

O femeie din Păltiniș parcă a intrat în pământ. Polițiștii cer ajutorul populației

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani, din comuna Păltiniș, care, la data de 17 aprilie a.c. a părăsit în mod voluntar domiciliul iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Damian Elena are următoarele semnalmente: aproximativ 1.65 m înălțime, 50 kg, păr șaten tuns scurt, ochi căprui.

Vestimentația cunoscută:
Geacă de culoare maro, pantaloni de tip blue jeans negri, tricou roșu, în picioare avea ghete de culoare neagră.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

FOTO: Micuții de la Grădinița 22 din Botoșani și-au primenit sufletul în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului

Publicat

  Vineri, 19 aprilie 2024, mai mulți preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 22 Botoșani au vizitat Biserica „Izvorul Tămăduirii” și s-au închinat la sfintele icoane. Plini de emoție, copilașii de la grupa mare „Steluțele”, însoțiți de doamnele educatoare, au trecut pragul lăcașului de cult și s-au împărtășit cu Sfintele Taine spre sănătatea sufletului și a trupului. La această acțiune au fost prezenți și părinții.

 

  Parohia „Izvorul Tămăduirii” derulează împreună cu Grădinița nr. 22, pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, parteneriatul social-religios „Micul creștin”. Acest parteneriat are ca scop familiarizarea copiilor cu sistemul valorilor religioase: evlavie, adevăr, rugăciune, smerenie, iertare și milostenie.

 

Rezultate aşteptate  de la acest parteneriat:

– copiii vor învăța să-L iubească și să-L respecte pe Dumnezeu;

– vor ști să deosebească binele de rău, vor trăi creștinește, curați ca îngerii la trup și la suflet;

– apropierea copiilor cât mai mult de adevăratele valori spirituale ale neamului românesc;

– apărarea cu tărie a credinței ortodoxe strămoșești;

– împlinirea de fapte bune, iubirea de aproapele;

– respectarea părinților și a bătrânilor, ajutarea celor nevoiași.

 

„Educația religioasă a copiilor trebuie și poate fi începută de la cea mai fragedă vârstă, pentru că primii ani ai copilăriei sunt hotărâtori pentru evoluția ulterioară a individului. Una dintre sarcinile educației religioase rezidă în formarea bunului creștin capabil de a cunoaște și a venera valorile sfinte”, a precizat Părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Economie

Se pregătesc noi taxe. Care sunt cele două scenarii aflate pe masa Guvernului

Publicat

Guvernul recunoaște indirect că se pregătesc noi taxe pentru români! Se reaprind discuțiile despre cotă unică fără excepții și impozitul progresiv, iar ambele variante presupun biruri noi pentru populație.
 

Pe de o parte, PSD ar vrea impozite mai mici pentru săraci, dar mai mari pentru bogati, în timp ce PNL insistă ca impozitul să fie același pentru toată lumea.

 

CE NOI TAXE PREGĂTEȘTE GUVERNUL
*varianta 1: cota unică (sigla PNL)
*varianta 2: impozit progresiv (sigla PSD)

SURSA: Realitatea PLUS

 

PROMISIUNI ÎNCĂLCATE DE GUVERN
-eliminarea taxei pe boală
-eliminarea păcănelelor
-creșterea salariului minim la 3.700 de lei în vară

SURSA: Realitatea PLUS

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending