Connect with us

Eveniment

Părintele Toma Burdulea, duhovnicul din satul Drislea, care adună lacrimile rătăcirii și le preschimbă în lacrimi de bucurie

Publicat

Publicitate

Ieri, sub tăcerea binecuvântată a slujbei din Duminica Tomii, credincioșii din satul Drislea, Trușești, au înălțat din inimile lor  o rugăciune către Dumnezeu pentru părintele lor duhovnicesc, preotul Toma Burdulea, exprimându-și recunoștința, mulțumirea și prețuirea pentru cel care, ținând mâinile sale ridicate în rugăciune, a țesut punți de lumină între suflete și Dumnezeu.

„La mulți și binecuvântați ani, părinte!”, au adresat cu toții o urare care poartă cu sine nu doar dorința sinceră de sănătate și putere, ci și recunoașterea unei lucrări nevăzute, acea trudă de fiecare zi care schimbă vieți, care adună lacrimile rătăcirii și le preschimbă în lacrimi de bucurie.

Parteneriatul rodnic între Școală și Biserică nu a fost pentru cei care l-au trăit doar un proiect, ci o punte, o chemare, o revenire Acasă. A fost brațul întins spre cei ce rătăceau și au aflat din nou că există un loc unde pot să-și plece genunchii, unde pot să-și odihnească tristețile și să-și plângă bucuriile în siguranța rugăciunii și a iubirii dezinteresate.

„Mulțumiri cu recunoștință pentru că am găsit locul unde să-mi plec genunchii…” sunt cuvintele  unei enoriașe, Cătălina Gania, care nu mai au nevoie de alte întăriri. Ele spun povestea unui drum interior, o căutare a sensului și a mângâierii, o regăsire sub privirea blândă a unui părinte de suflete.

Slujirea nu este doar o datorie; ea devine, în mâinile celor aleși, un miracol zilnic. Duminică, în acest ceas de adâncă emoție, întreaga comunitate creștină din Drislea și-a îmbrăcat inimile în sărbătoare, rostind în gând sau în șoaptă aceeași rugăciune: Dumnezeu să vă întărească, părinte, să vă țină mereu în puterea și lumina iubirii Sale, pentru ca încă multe suflete să-și afle prin rugăciunile dumneavoastră calea de la deznădejde la bucurie.

Cu smerenie, părintele Toma a primit de la credincioși o ofrandă a bucuriei, însă florile pălesc în fața recunoștinței sincere pe care acești fii duhovnicești i-o poartă.

Publicitate

Preotul Toma Burdulea s-a născut pe 16 aprilie 1961 în localitatea Tg. Neamţ și este absolvent al Seminarului Teologic  Mănăstirea Neamţ, promoţia 1984. Din anul 1995 este paroh la Parohia Drislea, Protopopiatul Botoşani. Anul acesta va sărbători trei decenii de când a început să construiască biserici vii în sufletele credincioșilor din Drislea, Trușești.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dosar penal pentru bărbat de 61 de ani, din Ibănești, care s-a urcat la volan cu toate că avea permisul anulat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Pomârla au oprit, vineri pentru control, pe drumul comunal DC 80, din comuna Ibănești, un autoturism condus de un bărbat, de 61 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere anulat.

 

Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcție de rezultatele cercetările să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Peste 160 de sancțiuni  aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la peste 40 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Totodată, au fost organizate acțiuni punctuale pentru menținerea unui climat de siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 54.000 de lei. Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult

Eveniment

Femeie de 54 de ani, din Șendriceni, dispărută acum 32 de ani, este căutată de familie. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în prezent, nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Popa Ileana s-ar fi deplasat pe teritoriul Turciei, însă nu există date concrete în acest sens, iar familia încearcă să o găsească.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

De ce este așa frig? Explicații pentru răcirea neobișnuită a vremii. Meteorologii au emis o informare de ploi, lapoviță și vânt

Publicat

Publicitate

De ce este așa frig? Explicații pentru răcirea neobișnuită a vremii. Meteorologii europeni au explicat anomaliile de temperatură care au lovit continentul, iar cei români au emis sâmbătă o informare valabilă în următoarele 3 zile, în care vorbesc despre precipitații moderate cantitativ, lapoviță și ninsoare la altitudini mari, intensificări ale vântului.

Răcirea neobișnuită din Europa în a doua jumătate a lunii mai 2025: Europa se confruntă cu o răcire bruscă și neașteptată pentru această perioadă a anului, când temperaturile ar trebui să fie mult mai ridicate.

După jumătatea lunii mai 2025, când în mod normal am aștepta temperaturi plăcute de primăvară târzie, continentul european se află sub influența unui val de aer polar care a coborât temperaturile până la 5 grade Celsius în multe regiuni.

România, care de obicei se bucură de temperaturi medii de 20-25°C în această perioadă, înregistrează acum valori termice cu 15-20 de grade sub normalul perioadei.

Zonele montane se confruntă chiar cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, un fenomen rar pentru mijlocul lunii mai.

Principalul motiv al acestei răciri bruște este o modificare temporară a circulației atmosferice la nivel continental, potrivit Severe-Weather, consultat de Alba24.

Publicitate

Un anticiclon puternic poziționat deasupra Scandinaviei blochează deplasarea maselor de aer cald dinspre sud și permite aerului arctic să coboare nestingherit spre centrul și estul Europei.

Acest fenomen, cunoscut de meteorologi ca „blocaj atmosferic”, poate persista zile sau chiar săptămâni.

În ultimul deceniu, variabilitatea climatică a crescut semnificativ, ducând la apariția mai frecventă a extremelor meteorologice.

Oscilația Nord-Atlantică, un sistem de presiune atmosferică care influențează major vremea în Europa, se află într-o fază negativă pronunțată, favorizând pătrunderea aerului rece dinspre nord.

Meteorologii estimează că această situație neobișnuită va persista cel puțin până la mijlocul săptămânii viitoare, după care temperaturile ar urma să revină treptat la valorile normale pentru această perioadă.

De ce este așa frig în România: precipitații moderate cantitativ, lapoviță și ninsoare la altitudini mari, intensificări ale vântului

Meteorologii au transmis sâmbătă o informare meteo valabilă  în intervalul 17 mai, ora 10 – 20 mai, ora 10.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, lapoviță și ninsoare la altitudini mari, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Vor fi averse pe arii extinse în vestul, nordul și centrul țării și local în rest. Se vor semnala și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantități de apă de 15…25 l/mp și pe arii restrânse de peste 35…40 l/mp.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă (în medie de 5…10 cm).

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…60 km/h, iar la munte de peste 80…90 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice cu mult sub mediile multianuale specifice perioadei, sâmbătă în toată țara, apoi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova.

Vor fi maxime cuprinse în general între 11 și 21 de grade și minime între 2 și 12 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending