Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pădurari amenințați de un bărbat din Corni. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

Publicitate

Marți, a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 37 de ani, din comuna Corni, cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce se afla pe fondul forestier, din cadrul Ocolului Silvic Mihai Eminescu, pe fondul unui conflict generat de faptul că pădurarii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au solicitat bărbatului să părăsească zona, acesta i-ar fi amenințat cu moartea și cu acte de violență.

 

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior acesta fiind plasat în arest la domiciliu, cercetările fiind continuate pentru infracțiunea menționată mai sus, de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tânăr din Săveni, reținut pentru furt de animale

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că, acesta, împreună cu alte două persoane ar fi sustras de pe un teren, din extravilanul localității Podriga, doi viței, creând un prejudiciu de peste 10.000 de lei, persoanelor vătămate.

 

În ziua de 1 octombrie a.c., au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, atât la domiciliul persoanei bănuită de comiterea faptei, cât și la alte imobile folosite de aceasta.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Publicitate

 

Tânărul de 19 ani, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Botoșani: Expoziția personală „Timpuri în Colaj”, în spațiul Colecției de Artă. Artista propune un dress code black and white

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 1-15 octombrie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția personală „Timpuri în Colaj”, cu lucrări semnate de Ioana-Cătălina Buchi, artist plastic și grafician din Botoșani, cu o pasiune pentru arta vizuală încă din copilărie.

A absolvit Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, secția Arte Murale, și a continuat studiile la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Grafică. În timpul liceului, a participat la Olimpiada Națională de Arte Vizuale și la numeroase concursuri și expoziții, iar performanțele sale academice au fost recompensate cu burse de merit. Dedicată artei vizuale, a activat ca profesor de Educație Plastică, contribuind la formarea tinerilor talentați și promovând valorile artistice. În prezent, își îmbină pasiunea pentru artă cu profesia de graphic designer, explorând continuu noi modalități de exprimare vizuală.

Expoziția „Timpuri în Colaj”, care prezintă publicului un număr de 20 de lucrări, reprezintă o premieră pentru scena artistică din Botoșani, fiind prima expoziție locală realizată integral prin tehnica colajului. Sunt aduse în prim-plan portrete ale unor personalități emblematice din istorie și cultură, cum ar fi Ludwig van Beethoven, Barack Obama, Constantin Brâncuși, Frida Kahlo și mulți alții, creați din fragmente de hârtie, ziare și printuri. Lucrările sunt o explorare inovatoare a relației dintre timp și memoria colectivă, tehnică rar întâlnită în Botoșani până în prezent.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2024, la ora 11. Artista propune un dress code black and white (vestimentație alb-negru).

Prezintă istoricul Gheorghe Median.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur în noaptea de marți spre miercuri, în România

Publicat

Publicitate

Un cutremur s-a produs, în noaptea de marți spre miercuri, în România, potrivit INFP.

Un seism de 3 grade s-a produs, marți, la ora 23:59, în România.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 122,5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47 km SE de Brașov, 53 km SE de Sfântu-Gheorghe, 57 km N de Ploiești, 63 km NV de Buzău, 80 km NE de Târgoviște, 85 km V de Focșani.

Reguli esențiale de comportament în caz de cutremur. Ce NU trebuie să faci ca să eviți o tragedie

Indiferent de pregătirea pe care o avem, un cutremur ne va lua mereu prin surprindere și pe cei mai mulți dintre noi ne va panica. Cum să acționăm în caz de cutremur?

Publicitate

1. Păstrați-vă calmul, NU INTRAȚI ÎN PANICĂ, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile. Nu vă speriați de zgomotele din jur.

2. Preveniți tendințele de a părăsi camera sau locuința, deoarece faza seismică inițială are o durată redusă, astfel încât, tocmai faza puternică a mișcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică, conducând la accidente grave, nedorite.

3. Atenție! Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieșirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuință parter ar fi în principiu posibilă și fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: calcane și coșuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

Publicitate

4. Rămâneți în încăpere sau locuință, departe de ferestre care se pot sparge și vă pot accidenta, protejați-vă sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli ornamentale etc. În lipsa unor astfel de posibilități vă puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capul. Această recomandare implică o cunoaștere prealabilă a acelor elemente de construcție rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.

5. Dacă este posibil, închideți sursele de foc cât puteți mai repede, iar dacă a luat foc ceva interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic.

6. Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, evitați aglomerația, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideți ușa locuinței spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia în vederea evacuării după terminarea mișcării seismice.

7. Nu alergați în stradă.

8. dacă vă aflați în afara unei clădiri, deplasați-vă cât mai departe de clădire, feriți-vă de tencuieli, căramizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, ornamente care de obicei se pot prăbuși în stradă. Nu fugiți pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur.

9. Acordați primul ajutor persoanelor rănite.

10. În cazul în care sunteți surprinși de căderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier răsturnate, cautați să vă protejați capul și membrele sau să vă asigurați supraviețuirea; ulterior veți caută să alarmați, prin diferite metode, vecinii cât și echipele de salvare-intervenție de prezența dumneavoastră.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Drama copiilor români crescuți în străinătate. Român stabilit în Anglia: „Nu sunt fericiți. Se joacă singuri”

Publicat

Publicitate

Un român stabilit în Marea Britanie, cunoscut pe TikTok ca @cetățeanulbritanic, povestește despre dificultățile copiilor săi în a se adapta la viața din Regatul Unit. Cei doi copii se joacă adesea singuri. Un român stabilit în Marea Britanie povestește cât de greu le e copiilor săi să se adapteze în Regatul Unit.  Românul, cunoscut pe rețeaua Tik Tok drept @cetățeanulbritanic, povestește că are doi copii, un băiat și o fată, de 8 și de 5 ani. Cei doi copii se joacă adesea singuri, iar tatăl subliniază impactul negativ al izolării sociale și al valorilor diferite, relatează ADEVĂRUL.

Au ajuns la vârsta asta și tot nu sunt fericiți, tot se joacă singuri”, începe acesta.

Bărbatul spune că se gândea că „viitorul” micuțului este în Anglia.

Mă gândeam că aici e viitorul lui, aici are o viață mai frumoasă, aici o să-și facă prieteni…

În 2018 m-am mutat într-o zonă de englezi, găsisem un parc foarte frumos lângă mine, unde erau foarte mulți copii. Am început să mă duc și eu cu copilul în parcul ăla. Copiii tot nu se jucau cu al meu. Am zis băi lasă că, doar ce a ajuns, în timp, ne acomodăm”, povestește românul.

Fi-miu avea acum 6 și fi-mea avea 2 ani. Mă duceam cu ei în parc și am observat că tot nu se joacă cu ei. Atunci am stat eu să mă întreb: e ceva în neregulă cu țara asta sau cu mine?”, continuă acesta.

Publicitate

Băiețelul a mers apoi la școală, unde avea doi prieteni: „Avea prieteni doar la școală, acasă sau în parc nu avea pe nimeni”, mai scrie ADEVĂRUL.

A mai trecut un an 

Băiatul românului plecat în Anglia avea 7 ani, iar fata 3 ani. Tatăl spune că a investit în jur de 1.500 de lire sterline pentru a le amenaja micuților un loc de joacă în curte.

Publicitate

Stai frate, e o problemă, nu e cu mine, e o problemă cu țara asta. Oameni buni, și acum îmi duc copii în parc și ei tot cu mine se joacă. (…) Copiii vecinilor vin la el dar ca să se joace în trambulină. Tac din gură și văd cum profită de fi-miu și n-am ce să le zic.”, spune el.

Bărbatul consideră că mentalitatea de român este diferită de mentalitatea englezilor.

Copii mei au nevoie de prieteni, de copilărie.(…) Eu nu vreau să-mi educ copilul în singurătate. (…) Este o problemă pentru copiii noștri în străinătate. Le-am furat viitorul, le-am furat copilăria, le-am furat viitorii prieteni.”, concluzionează acesta.

Copiilor mei le lipsesc multe valori morale, pe care doar în România le pot avea. Nu le pot oferi nici cei 7 ani de acasă. Aici, în Anglia e foarte multă libertate.”, mai spune el.

O altă problemă evidențiată de românul din Marea Britanie este cea a drogurilor. Acesta spune că minorii sunt tot mai atrași către vicii precum țigările, drogurile, relații sexuale de la vârste fragede.

Aveți grijă de copiii voștri și plecați acasă. Eu în curând o să plec. Nu mai stau. Mă uit la copiii mei și timpul trece. Timpul pentru mine e ca o bombă”, încheie românul.

Videoclipul a strâns peste șase sute de mii de vizualizări și aproape 20.000 de aprecieri, dar și mii de comentarii.

„Întoarce-te în țară, nu o să regreți”  

Alți români plecați în străinătate au fost de acord cu cele expuse de cetățeanul britanic: „Așa pățim și noi în Germania…piticul, din cât de sociabil era, aici nu are cu cine să se joace în parc și se schimbă, nu mai e așa atras…pentru că a fost respins de câte ori a încercat să se bage în seama.”, a scris o femeie.

Alții l-au sfătuit să se întoarcă în România: „Tată a 3 copiii și 17 ani de Anglia. Ne-am întors anul trecut. Doar atât îți spun, întoarce-te în țară că nu o să regretați

Bărbatul a întrebat dacă s-au schimbat multe în țară: „Foarte multe, mentalitatea, bunul simț și “atenția” dacă ai nevoie de ceva a cam dispărut. Sunt mulțumit de tot până acum”, i-a răspuns cel care l-a îndemnat să se întoarcă în țară.

Iar alte persoane au spus că nu este peste tot la fel: „În Spania nu e așa, aici toți copiii se împăca și sunt multe naționalități.”, „În Italia sincer nu-i așa, am copii născuți aici. Eu în Italia mă simt ca acasă.

Sursa: ADEVĂRUL

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending