Connect with us
Publicitate

Eveniment

OPINII: George Simion, scrisoare deschisă către David Popovici

Publicat

Publicitate

Dragă David,

Am să trec peste complezențele folosite de mai toți politicienii în ceea ce privește performanța ta spectaculoasă la Jocurile Olimpice. Nu-ți trimit această scrisoare nici să încerc să mă cațăr pe faima ta, nici să bifez puncte într-un clasament al ipocriziei. Până la urmă, știm amândoi că meritul pentru rezultatele obținute este numai al tău, și al părinților tăi.

Îți scriu pentru că mesajul tău, adresat întregii țări, m-a cutremurat. Și, mai mult decât atât, m-a revoltat reacția autorităților la cerința ta simplă de a renova un bazin și de a se concentra cu adevărat pe problemele reale din sportul românesc. Pasare a responsabilității, nesimțire, lipsă de viziune și nerecunoștința. Asta am văzut zilele acestea, și de aceea mă simt nevoit să îți adresez acest mesaj.

Publicitate

Spre deosebire de mulți alți băgători de seamă politici, știu foarte bine ce înseamnă lipsa unui bazin olimpic în complexul sportiv „Lia Manoliu”. Am întipărită în minte o amintire pentru totdeauna, cu colegii tăi, pe care îi vedeam antrenându-și săriturile în apă, în sala senseiului Florentin Marinescu, sărind pe saltele, pentru că nu aveau bazine. În anul 2022!

Atunci, în sala aceea, am văzut cum se practică, de fapt, sportul în România. Mai tot auzisem de la prieteni, colegi din partid, care povesteau cum făceau sute de kilometri cu copiii, ducându-i la diferite bazine din țară. Sau cum tinerii de la hockey se antrenau vara, pe „Lia Manoliu”, înainte să fie dărâmat stadionul, pe ciment. Iar după ce au rămas fără stadion, se duceau până la Brașov, doar ca să practice un sport pe care îl iubeau.

O generație întreagă, generația ta, a fost lăsată de izbeliște, abandonată, de către cei care ar fi trebuit să realizeze că o țară care face sport este o țară sănătoasă. Că o Românie care investește în bazine olimpice, în sportivii de performanță, în sănătatea tinerilor, este o Românie care are un viitor. Noroc, Slavă Domnului, cu părinții voștri, în fața cărora m-aș înclina în oricare zi. Eroi adevărați, care au crezut în voi până la capăt, sacrificându-și timpul, sănătatea și situația materială, fără să clipească.

Publicitate

Am să fiu sincer cu tine, până la capăt. Chiar am ajuns în punctul în care nu mai sunt interesat cum este perceput mesajul meu, atât timp cât mă fac înțeles în mod clar. Voiam să lansăm planul Simion pentru sport – AUR pentru România – în următoarele săptămâni. Din calcule politice, pe care nu mi-e teamă să ți le recunosc, dar și pentru că, eu unul, când m-am uitat la finala de 200 de metri, la ultima ta tură, nu mai aveam nicio speranța că poți lua aurul, fiind uimit, la propriu, de anduranța ta, am decis să lansez acest plan mâine, întocmai la „Lia Manoliu”.

Îți spun de pe acum, cu riscul de a nu fi crezut, ce am să promit mâine în cadrul evenimentului. Ce am gândit cu marii campioni și sportivi de performanță care ne sunt astăzi alături. Două bazine olimpice în București, dacă reușim să avem un cuvânt de spus în guvernanța următoare. Unul la Liceul „Dimitre Bolintineanu”, cel care a fost distrus de edilii sectorului 5, și pentru care consilierii AUR vor garanta, cu capul, că se va realiza din fonduri europene în anul următor, și cel necesar în complexul „Lia Manoliu”. Și multe alte masuri și investiții pe care le voi prezenta mâine.

Cunosc realitatea și, din păcate, ea nu este tristă doar în ceea ce privește înotul. La fel se întâmplă și cu canotorii care ne-au făcut mândrii, la fel se întâmplă în orice sport, mai puțin fotbalul, unde este nevoie de investiții, baze sportive, centre de recuperare. Dacă semnalul Anei Maria Brânză, de la olimpiada trecută, nu a trezit întreaga țară, atunci trebuie să ne asigurăm că strigătul tău nu va fi ignorat așa cum au fost ignorate apelurile tuturor sportivilor de performanță care și-au sacrificat tinerețea pentru a reprezenta, cu mândrie, România.

Publicitate

Nu poți reforma întreg sistemul de pe o noapte pe alta, sunt conștient de asta. Dar poți, măcar, să fi primul care încearcă orice altceva, mai puțin strategia implementată în ultimii 34 de ani. Iți voi spune sincer: scopul nostru, în cadrul programului pentru sport „AUR pentru România”, nu va fi acela de a obține medalii. Ci de a lărgi baza de selecție, de a investi în baze sportive, pentru a face accesibil sportul de masă. Construim fundația, iar consecința naturală a acestui proces va crea oportunitatea pentru noi medalii și campioni. Campioni ca tine, ca Adrian-Sebastian Cornea, Marian Enache, Ancuța Bodnar, Simona Radiș, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă, si toți restul care se luptă până la capăt pentru visul lor si visul unei întregi națiuni.

Mulți nu vor crede în onestitatea rândurilor mele. Probabil nici tu. De altfel, doar eu pot ști ce este în sufletul meu, și înțeleg aversitatea pentru orice fel de discurs politicianist. Dar vreau să te asigur de un singur lucru: tu, și ceilalți oameni extraordinari care au câștigat medalii pentru România, care au reprezentat țara aceasta cu mândrie, care și-au sacrificat, la propriu, tinerețile pentru un vis care pare, pentru mulți, absurd, veți fi, într-un final, ascultați.

Noi, ca popor, ne aprindem rapid și ne stingem la fel de rapid. De zeci de ani, de secole întregi, ne afundăm într-o stare de mediocritate absolută, crezând că putem să supraviețuim daca nu dăm totul, dacă nu ieșim în evidență, dacă „o lăsăm și așa”. Ei bine, este datoria generației noastre să schimbe modul acesta de gândire delăsător și să faca lucrurile cum nu au făcut-o cei care ne-au condus timp de 34 de ani.

Te-am auzit, David. Nu doar eu, ci o intreagă țară. Sâmbătă, la ora 12:00, lansăm Planul Simion pentru sport!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Marius Budăi îl întreabă pe șeful PNL Botoșani dacă 90% din cele 7.800 de contracte pe care le-a avut pe bani publici au fost obținute fără licitație

Publicat

Publicitate

Marius Budăi îl întreabă pe șeful PNL Botoșani dacă 90% din cele 7.800 de contracte pe care le-a avut pe bani publici au fost obținute fără licitație

 

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani, Marius Budăi, a dezvăluit într-o postare pe rețelele sociale că „aproape 90%” din contractele cu bani publici pe care le-au avut în ultimii trei ani firmele președintelui PNL Botoșani, Valeriu Iftime, ar fi fost obținute prin încredințare directă, fără licitație.

Publicitate

De ce fuge președintele PNL de întrebările despre contractele cu bani publici ale firmelor pe care le-a condus până acum? Ce are de ascuns? O explicație ar putea fi aceasta: este adevărat că din cele peste 7.800 de contracte pe bani publici ale firmelor sale, aproape 90% au fost obținute fără licitație?”, a scris Marius Budăi.

Astfel, conform datelor publice, din cele 7.827 de contracte cu bani publici pe care le-au avut în ultimii trei ani firmele sale (7 entități), 6.988 au fost obținute prin atribuire directă și doar 839 a fost încheiate în urma unei licitații.

Cum rămâne cu mitul antreprenorului eficient care vine cu oferte imbatabile în licitații?De ce nu sunteți transparent domnule Iftime? 15 miliarde de lei noi încasați din taxele și impozitele românilor vă obligă să răspundeți la întrebările de care fugiți! Cine sunt acum beneficiari reali ai firmelor dumneavoastră? Sunt sau nu membri ai familiei dumneavoastră? Și câte contracte ați avut pe bani publici în județul pe care îl conduceți și cu administrațiile conduse de partidul în care aveți o funcție de conducere?” s-a întrebat retoric Budăi.

Publicitate

 

https://www.facebook.com/share/15N52N2Maf/

 

Publicitate

CMF11240017

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 52 de ani, din municipiul Botoșani, beat criță, oprit de polițiști. Ce alcoolemie avea

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au identificat pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism care prezenta avarii la partea din față. Ulterior, a fost identificat și conducătorul auto, un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Botoșani, care emana halenă alcoolică.

 

Fiind testat cu aparatul etilotest, valaorea rezultată a fost de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO cu caracter generic

Publicitate

 

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Bărbați din Broscăuți, reținuți pentru loviri sau alte violențe        

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați de 36 și 40 de ani, din comuna Broscăuți, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că, la data de 10 noiembrie 2024, în timp ce aceștia se aflau într-un imobil, din comuna Broscăuți ar fi agresat un alt bărbat, de 42 de ani,  provocându-i leziuni pentru care a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Publicitate

 

Conflictul s-ar fi produs pe fondul unor discuții în contradictoriu dintre cei doi bărbați și victimă.

 

Publicitate

Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Locatarii care fumează în bloc riscă amenzi uriașe. Gătitul cu ușa deschisă la bloc poate avea consecințe neașteptate

Publicat

Publicitate

Noua legislație interzice categoric fumatul în toate spațiile publice închise, inclusiv în blocuri. Astfel, fumatul pe holuri, în lifturi sau în orice alt spațiu comun al blocului este strict interzis și se pedepsește cu amenzi substanțiale, scrie ADEVĂRUL.

Potrivit unei legi recente, oamenii care fumează în spațiile comune ale blocurilor, riscă să fie amendați cu 500 lei. În cazul companiilor, fumatul în spațiile deținute în bloc atrage după sine sancțiuni financiare semnificative, care pot ajunge până la 15.000 de lei pentru prima încălcare.

Fumatul în bloc este permis doar în zone special amenajate în exterior. În interiorul clădirii, pe holuri, în lifturi sau în alte spații comune, fumatul este strict interzis. Astfel, locatarii de bloc trebuie să iasă din clădire și să utilizeze zonele special amenajate în acest scop.

Publicitate

Deși legea prevede posibilitatea amenajării unor spații de fumat în exteriorul blocului, acestea trebuie să fie bine delimitate și să nu afecteze vecinii. Din păcate, multe asociații de proprietari nu au implementat încă această măsură.

Gătitul cu ușa deschisă la bloc poate avea consecințe neașteptate. O nouă lege prevede amenzi substanțiale pentru cei care deranjează vecinii cu mirosuri puternice de mâncare. Astfel, dacă un locatar gătește cu ușa deschisă și face miros pe scara blocului, riscă să fie amendat. Această măsură se aplică atât persoanelor fizice, cât și companiilor, subliniind importanța respectării liniștii și confortului celorlalți locatari.

Sancțiunile pentru poluare sunt din ce în ce mai drastice. Acum, persoanele fizice pot fi amendate cu până la 30.000 de lei, iar firmele cu până la 80.000 de lei.

Publicitate

Sursa : ADEVĂRUL

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending