Connect with us

Eveniment

OPINII. Cătălin Silegeanu: E timpul ca managerii de la Eltrans să învețe pe propria piele că fiecare act are consecințe

Publicat

Publicitate

Managementul defectuos al companiei Eltrans, subjugat directivelor politice în detrimentul interesului public, încălcarea flagrantă a principiilor administrative, conduita iresponsabilă și deciziile ilicite ale directorului mă obligă să mă adresez organelor judiciare și instanței în vederea tragerii la răspundere a celor care, în opinia mea, abuzează de funcții.

În speranța că nu va fi necesar să recurg la astfel de demersuri, am inițiat dialogul cu managerul societății, în vederea soluționării litigiului pe cale amiabilă. Sunt necesare o serie de răspunsuri și clarificări din partea conducerii, care prezintă relevanță pentru toți contribuabilii.

Conducerea Eltrans preferă să cerșească subvenții din bugetul local, decât să valorifice oportunitățile și să beneficieze de sume considerabile provenite din partea unor agenți economici privați, care ar fi îmbunătățit substanțial bilanțul financiar al instituției. Contractul publicitar pe care l-am în luna aprilie stipula un venit anual de 7250 de euro fără TVA. Pe mâini pricepute, acești bani ar fi remediat o serie de lacune ale societății. Dar miza politică a cântărit mai mult decât binele companiei alimentată de fonduri publice. În acest moment, autobuzele sunt în aceeași stare în care se aflau în momentul importării acestora din Turcia. Autovehiculul pe care s-a aplicat reclama Hidroplasto, în curtea Eltrans, a fost decolantat, după câteva zile în care a fost ținut în parcare, tot în detrimentul cetățenilor.

Am explicat pe larg mai multe aspecte care țin de legalitate, etică și morală cu referire la această situație. Am sperat că managerul Eltrans va avea o reacție, însă tăcerea sa confirmă faptul că este marioneta aleșilor din Primărie. Am informații că o persoana din cadrul Primariei i-ar fi dictat să rezilieze contractul pe 12 mai, în jurul orei 20:25, cu puțin timp înainte ca Andrei Turcoman să mă contacteze pentru a-mi da vestea denunțării înțelegerii, pe care o aprobase o comisie specializată și despre care avea toate informațiile pe mail anterior perfectării.

Pentru că nu tolerez o astfel de conduită, pentru că aleșii politici folosesc funcțiile ca pe niște mijloace de a-și asigura bunăstarea, pentru că nu mai vreau ca decidenții să privească banii cetățenilor și instituțiile publice ca pe niște bunuri care li se cuvin, voi întreprinde toate acțiunile necesare corectării acestui derapaj.

Pentru că am fost întotdeauna un om al dialogului, militez pentru comunicare și consens, i-am cerut domnului Andrei Turcoman o discuție deschisă. Vreau să înțeleg motivele care stau la baza nerespectării obligației de a face, prevăzută juridic, să cunosc raționamentul din spatele deciziilor contradictorii în ceea ce privește proiectul publicitar, să aflu de ce sunt refuzate venituri substanțiale, în condițiile în care cheltuielile cu autobuzele diesel seacă bugetul local. Și cred că aceste informații sunt utile întregii comunități, conturând mecanismul prin care se administrează o companie publică și banii cetățenilor. De aceea i-am sugerat directorului că prezența presei ar fi oportună, dacă nu are în plan să se sustragă dării de explicații.

Publicitate

Dacă această discuție este lipsită de argumente, iar atitudinea managerului este în continuare influențată politic, nu voi ezita să solicit organelor competente să facă dreptate. Voi acționa în instanță societatea Eltrans pentru neîndeplinirea obligațiilor specificate în contractul. De asemenea, voi cere daune pentru prejudiciul de imagine creat companiei mele și voi sesiza parchetul pentru a verifica dacă acest contract a fost reziliat conform legislației în vigoare.

Hidroplasto este una dintre companiile reprezentative pentru județul Botoșani, așa cum a notat inclusiv Ziarul Financiar. Am construit un brand de la zero și am reușit, împreună cu echipa, să devenim un reper pe harta regională a reciclării deșeurilor și pe mapa internațională a fabricilor de profil.

Punem umărul la bugetul local și cel de stat, ne extindem și creăm noi locuri de muncă, încercăm să ne implicăm în comunitate cum putem. Timpul nu îmi permite un ping-pong instituțional și nici risipă de energie, de aceea nu tolerez bătaia de joc, îndeosebi din partea unora care întorc foaia de pe o parte pe cealaltă, pe salarii nemeritate.

Fiecare act are consecințe. E timpul ca managerii plătiți din bani publici să învețe asta pe propria piele.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Spectacolul „Frumoasa şi Bestia, la Teatrul „Vasilache” Botoșani

Publicat

Publicitate

În această săptămână în zilele de joi, 8 mai 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 11 mai 2025, de la orele 11:00 și 12:30, micuții sunt așteptați să vizioneze spectacolul  „Frumoasa şi Bestia”.

„Frumoasa şi Bestia“ este un spectacol de Valentin Dobrescu,  după o poveste engleză. Regia artistică este semnată de Valentin Dobrescu, scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de  Alin Macovei-Moraru.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Andrei Iurescu, Marius Rusu, Ioana Buta, Anamaria Chelaru, Alin Gheorghiu şi Ana Apetrei

 

„V-aţi întrebat, ce e povestea ? Nu e uşor s-o defineşti.

Pot să vă spun că o poveste este doar ceea ce-ţi doreşti.

Publicitate

E ce visezi cu ochii minţii, e gândul tău neîmplinit,

E-o lume-n care-ai vrea să fii, şi-n care-acuma te-ai trezit.

Vreţi o poveste ? Da ? Prea bine. Ştiu una care v-ar plăcea,

Şi-n care veţi vedea cu toţii ce poate face dragostea.” (Valentin Dobrescu)

 

Spectacolul este recomandat copiilor peste 3 ani.

 

Prețul biletului este de 20 lei.

 

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Izvor de credință, cuvânt și jertfă: Revista religioasă săptămânală „Izvorul Tămăduirii”, la numărul 2000. Primul mesaj al părintelui Ioan Alupoaiei, în urmă cu 22 de ani

Publicat

Publicitate

Într-un colț al Botoșaniului, unde odinioară doar liniștea unui parc acompania pașii celor grăbiți, s-a născut, din jertfă și rugăciune, o biserică. Nu doar din piatră și cupru, ci și din cuvânt. De 22 de ani, Parohia „Izvorul Tămăduirii și Sfântul Haralambie” scrie, cu suflet și condei, o pagină vie a credinței: „Foaia religioasă săptămânală Izvorul Tămăduirii”.

Această publicație nu este doar o simplă revistă parohială. Este un glas al Bisericii care, număr după număr, cheamă la lumină, la comuniune și la trăirea tainelor dumnezeiești. Încă din 15 februarie 2004, când a apărut primul număr – mai degrabă un program liturgic decât un material editorial – s-a simțit nevoia unui dialog profund cu sufletul credinciosului. De atunci și până astăzi, cu peste 2000 de apariții, foaia religioasă a devenit o cronică a trăirii, o punte între altar și inimile celor care caută mântuirea.

Inițiativa a fost semnul unei viziuni profunde, născute în inima preotului Ioan Alupoaiei, cel care a zidit nu doar pereți sfințiți, ci și o comunitate. În anii când Parohia „Izvorul Tămăduirii” își făcea pașii timizi în viața liturgică, totul părea fragil. Într-un tramvai dezafectat, devenit loc de rugăciune, s-a rostit pentru prima dată numele lui Dumnezeu într-un lăcaș improvizat, dar plin de Duh. Era 13 martie 2003. Și până la 25 noiembrie același an, „biserica din tramvai” a fost loc de închinare, de început și de nădejde.

Încercările nu au lipsit. Două incendii – unul la capelă, altul la acoperiș – au pus la încercare rezistența credinței. Dar focul jertfei nu s-a stins. Astăzi, în locul tramvaiului, se înalță o biserică de zid, cu turlă spre cer și catapeteasmă din stejar, cu icoane care privesc din veșnicie. Sfântul Altar este pictat, iar sufletele celor ce pășesc în acest spațiu se simt mai aproape de Împărăție.

Dar dincolo de ziduri, rămâne cuvântul. Foaia religioasă săptămânală a devenit altarul scris al parohiei. A transmis, cu răbdare și inspirație, chemarea lui Hristos: „Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați…” A vorbit despre evenimentele bisericii, despre sărbători, despre viețile sfinților, dar mai ales despre viața trăită în comuniune. A devenit un glas pentru cei ce nu puteau rosti și o lumină pentru cei ce căutau sens.

Această publicație este, fără îndoială, dovada că Biserica nu este o clădire. Este o familie. Este o respirație comună. Este iubirea care lucrează, în fiecare duminică, o nouă înviere în suflete. Nu este egocentrică, ci misionară. Nu este rece, ci lucrătoare, în duh și adevăr.

Publicitate

După 22 de ani, „Foaia religioasă Izvorul Tămăduirii” nu este doar o arhivă. Este un document viu, care pulsează cu fiecare rugăciune rostită în taină, cu fiecare lacrimă ștersă în tăcere și cu fiecare bucurie împărtășită în credință. Este un dar. Un izvor.

La ceas aniversar, să le spunem celor ce au scris, editat, tipărit și răspândit această lucrare: La mulți ani binecuvântați! Și la cât mai multe suflete atinse de cuvânt!

La mulţi ani şi la cât mai mulţi cititori!

Citeste mai mult

Eveniment

COD RUTIER 2025: Șoferii își pot recupera mai rapid permisul! Află noua condiție

Publicat

Publicitate

Parlamentul a aprobat o modificare a Codului Rutier 2025, care le oferă șoferilor posibilitatea de a reduce perioada de suspendare a permisului auto dacă achită amenda contravențională.

Parlamentul a adoptat marți proiectul legislativ care introduce o condiție suplimentară pentru șoferii care doresc să își reducă perioada de suspendare a permisului de conducere, respectiv plata amenzii contravenționale.

Modificare Cod Rutier 2025. Noua condiție pentru reducerea suspendării permisului

Conform noii legislații, pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, șoferii trebuie să îndeplinească trei condiții:

  • admiterea la testul de verificare a cunoștințelor rutiere
  • deținerea permisului auto de cel puțin un an
  • dovada achitării amenzii contravenționale ce a dus la suspendarea dreptului de a conduce.

Proiectul a fost inițiat de USR. Inițiatorii susțin că măsura va contribui la reducerea numărului de accidente rutiere și la îmbunătățirea sistemului de colectare a amenzilor, potrivit Mediafax.

Citeste mai mult

Eveniment

„Părintele Cleopa, mare mărturisitor și duhovnic”. Întâlnirea Cercului Pastoral Misionar „Sfântul Spiridon” Botoșani

Publicat

Publicitate

Biserica Militară Botoșani va găzdui în data de 8 mai 2025, începând cu ora 17:00, întâlnirea Cercului Pastoral Misionar „Sfântul Spiridon”.

Din acest cerc fac parte parohiile din partea de sud-est a municipiului Botoșani și prin rotație, la fiecare Biserică parohială se oficiază în sobor câte o slujbă și se prezintă o temă misionară.

În cadrul întâlnirii de joi, se va oficia Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema „Părintele Cleopa, mare mărturisitor și duhovnic”, de către Preot Teodor Cenușă, slujitor la Biserica Militară Botoșani.

Dumnezeu, în marea Sa iubire de oameni, binecuvântează lumea, din vreme în vreme, cu genii ale sfinţeniei destinate a arăta pământenilor calea către o vieţuire adevărată întru dobândirea Împărăţiei Cerurilor. Părintele Cleopa, adică Sfântul Cuvios Cleopa de Sihăstria, a fost un astfel de om. Dumnezeu l-a rânduit să vieţuiască în vremuri grele pentru a fi călăuză celor ce caută calea spre Împărăţia Cerurilor.

CERCUL PASTORAL MISIONAR „SF. SPIRIDON”

Parohii, lăcașuri de cult și slujitori:

Publicitate

 

  1. Biserica „Sfântul Ilie”, Preot Lucian Leonte, paroh, Pr. Constantin Leonte, co-slujitor;
  2. Biserica „Duminica Mare”, Preot Florin Marcu, paroh;
  3. Biserica „Înălțarea Domnului”, Preot Thoader Pețenchea, paroh;
  4. Biserica „Izvorul Tămăduirii”, Preot Daniel Țăranu, paroh;
  5. Biserica „Sfântul Pantelimon”, Preot Constantin Iordache, paroh;
  6. Biserica Militară „Sfântul Voievod Ștefan”, Preot Teodor Cenușă, slujitor;
  7. Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, Preot Ionuț Moise, misionar de caritate;
  8. Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” II, Preot Mihail Ulman, paroh.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending