Connect with us
Publicitate

Actualitate

Oficial: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Anunțul premierului

Publicat

Publicitate

Oficial: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Premierul Marcel Ciolacu a făcut acest anunț miercuri, înaintea ședinței de Guvern, informează alba24.ro.

“Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de Guvern pentru ca pensionarii să primească pensiile cu noul plafon de impozitare începând cu luna octombrie.

Publicitate

 

YouTube video

Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Situația de acum

În prezent, pentru pensia încasată din fondul public de pensii, suma care depășește pragul de 2.000 de lei este impozitată cu 10%. De asemenea, pensionarii cu pensii mai mari de 2000 de lei nu primesc tichete sociale.

Publicitate

Luni, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că i-a cerut ministrului de Finanţe să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor. De asemenea, s-a referit și la eventuale schimbări privind acordarea voucherelor pentru alimente pe care le primesc pensionarii. Ideea este ca beneficiarii de pensie să nu piardă bani în urma recalculării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sfântul Apostol Andrei – cel Întâi Chemat, Apostolul Românilor

Publicat

Publicitate

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, sâmbătă 30 noiembrie 2024, hramul principal, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe vineri 29 noiembrie 2024, ora 1700, când se va oficia slujba Vecerniei unite cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

A doua zi, începând cu ora 700, se vor săvârși Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie, precum și slujba parastasului. De la ora 1700, se va oficia Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

Publicitate

 „În anul 1997, Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat ocrotitorul spiritual al României, deoarece el a adus creştinismul pe meleagurile noastre, fiind numit şi „Apostolul Românilor”. Fiind unul din cei 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos el ne îndeamnă, și în prezent, să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu ,lăsând pe planul al doilea grijile de zi cu zi. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să ni se alăture  în aceste clipe de sărbătoare.” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

 

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orasel pe malul lacului Ghenizaret, fiind fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

Publicitate

El  a propăvăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, în tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunăre și Scitia (adica Dobrogea noastra), si pana in Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în forma de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei”.

Preot paroh Marius Ciobanu

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Programe de conversie profesională pentru cadrele didactice din preuniversitar, organizate de universitățile acreditate. PROIECT

Publicat

Publicitate

Instituţiile de învăţământ superior acreditate pot organiza programe de conversie profesională pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar fundamentate doar pe programele de studii universitare de licenţă acreditate, prevede un proiect pus în consultare publică de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere un proiect privind normele metodologice de organizare şi funcţionare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, scrie Agerpres.ro.

Programe de conversie profesională pentru cadrele didactice

Programele de studii postuniversitare de conversie profesională sunt programe de formare profesională a adulţilor care se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar cu definitivare/licenţiere în învăţământ, titulare sau suplinitoare, absolvente cu diplomă de licenţă sau echivalentă, care doresc să dobândească o nouă specializare.

Publicitate

„Programele de conversie profesională se pot organiza numai în limbile şi la formele de învăţământ în care sunt şcolarizate programele de studii universitare de licenţă pe care se fundamentează. Programele de conversie profesională pentru specializarea <Educaţie tehnologică> pot fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au programe de studii universitare de licenţă acreditate în domeniul fundamental <Ştiinţe inginereşti>”, prevede proiectul.

Potrivit actului normativ, programele de conversie profesională se finalizează cu examen de absolvire care se susţine numai la instituţia de învăţământ superior care a asigurat şcolarizarea.

Absolvenţilor programului de conversie profesională, care au promovat inclusiv examenul de absolvire, li se eliberează, de către instituţia de învăţământ superior organizatoare, diploma de conversie profesională, însoţită de suplimentul la diplomă.

Publicitate

„Diploma de conversie profesională conferă titularului dreptul de a ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar în concordanţă cu noua specializare. Cadrele didactice care finalizează programe de conversie/reconversie profesională, după finalizarea cu diplomă a ciclului I de studii universitare de licenţă se pot încadra numai în învăţământul antepreşcolar, preşcolar, primar, gimnazial, profesional sau pe catedre de pregătire-instruire practică, după caz”, mai stipulează proiectul.

Totodată, cadrele didactice care finalizează programe de conversie profesională, după finalizarea cu diplomă de studii universitare de lungă durată sau cu diplomă a ciclului II de studii universitare de master, absolvite în domeniul diplomei de licenţă (ciclul I), se pot încadra la orice nivel al învăţământului preuniversitar, inclusiv în palate/cluburi ale copiilor şi cluburi sportive şcolare.

sursa: agerpres.ro

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Modernizarea Stadionului Ion Bordeanu și transformarea sa în Arenă de nivel UEFA este o prioritate a administrației PSD Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Modernizarea Stadionului Ion Bordeanu și transformarea sa în Arenă de nivel UEFA este o prioritate a primarului Cosmin Andrei și a parlamentarilor PSD Botoșani.

 

Una dintre prioritățile mele în acest mandat este noul Stadion Ion Bordeanu, pe care îl vom aduce la nivelul unei Arene cu standarde UEFA. Vom crește capacitatea la 12.000 de locuri, vom avea tribune acoperite și vom amenaja săli de antrenament și recuperare, birouri și spații comerciale, magazine de articole sportive, parcări subterane inclusiv pentru locuitorii din zonă. Noul stadion va găzdui și alte evenimente ale orașului: concerte, conferințe, târguri, expoziții. Toate realizările mele din primul mandat au fost posibile cu sprijinul parlamentarilor PSD. La fel va fi și cu construcția noului stadion municipal. Vă rog să mai faceți un pas pe 1 Decembrie și să votați echipa PSD Botoșani pentru Camera Deputaților și Senat pentru că ne vor susține proiectele orașului nostru”, a declarat Cosmin Andrei.

Publicitate

Orașul Botoșani va beneficia de un stadion ultramodern.

Așa cum l-am susținut alături de colegii mei și de guvernul PSD pe Cosmin Andrei pentru stingerea datoriilor Primăriei către lichidatorul Termica, care a permis deblocarea fondurilor pentru finalizarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani și a altor investiții, la fel îl vom susține și cu proiectul noului Stadion Municipal. Pe 1 decembrie vă rog să votați echipa PSD pentru alegerile parlamentare, ca să avem aceeași echipă PSD la municipiu și în Parlament și Guvern”, a subliniat deputatul Marius Budăi.

CMF11240017

Publicitate

https://www.facebook.com/share/v/15cgFEoWaY/

https://www.facebook.com/share/v/18ERghuoWg/?mibextid=WC7FNe

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Filtre de poliție la Durnești, Santa Mare, Românești, Ripiceni, Mihălășeni, Dobârceni și Manoleasa

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au organizat, recent, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru verificarea legalității conducătorilor auto, acționând pe raza comunelor Durnești, Santa Mare, Românești, Ripiceni, Mihălășeni, Dobârceni și Manoleasa.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost depistați doi conducători auto care aveau asupra lor peste 100 de pachete de țigarete, de proveniență Republica Moldova, pentru care nu dețineau documente legale. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 40.000 de lei, conform legii 227 din 2015 privind Codul fiscal.

Publicitate

 

De asemenea, în cadrul aceleași acțiuni, polițiștii au identificat în trafic, o autoutilitară care transporta aproximativ cincu metri cubi de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

 

Publicitate

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

 

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending