Connect with us
Publicitate

Eveniment

Obiceiul la care românii sunt codașii Europei. Autoritățile anunță schimbări importante de la 1 ianuarie

Publicat

Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, dar se pare că noi nu evoluăm odată cu ea. Raportul unei companii globale pentru soluții de plată arată că 40% dintre români nu au cont în bancă și nici card. Totodată, se pare că suntem codașii Europei la capitolul plăți digitale. Care este motivul și cum vor autoritățile să schimbe lucrurile? Se vor lua măsuri începând cu 1 ianuarie 2023!

România, codașa Europei, în ceea ce privește plata cu cardul

După cum am precizat și mai sus, 40% dintre români nu au cont în bancă și nici card, ceea ce este de-a dreptul îngrijorător. În schimb, cei care au renunțat la cash se lovesc de o altă problemă, mai exact de indisponibilitatea plăților digitale la anumite magazine sau la furnizori de servicii.

Prin urmare, autoritățile au decis să intervină. De la 1…

Citește mai mult pe impact.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Eveniment

O femeie din Păltiniș parcă a intrat în pământ. Polițiștii cer ajutorul populației

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani, din comuna Păltiniș, care, la data de 17 aprilie a.c. a părăsit în mod voluntar domiciliul iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Damian Elena are următoarele semnalmente: aproximativ 1.65 m înălțime, 50 kg, păr șaten tuns scurt, ochi căprui.

Vestimentația cunoscută:
Geacă de culoare maro, pantaloni de tip blue jeans negri, tricou roșu, în picioare avea ghete de culoare neagră.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

FOTO: Micuții de la Grădinița 22 din Botoșani și-au primenit sufletul în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului

Publicat

  Vineri, 19 aprilie 2024, mai mulți preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 22 Botoșani au vizitat Biserica „Izvorul Tămăduirii” și s-au închinat la sfintele icoane. Plini de emoție, copilașii de la grupa mare „Steluțele”, însoțiți de doamnele educatoare, au trecut pragul lăcașului de cult și s-au împărtășit cu Sfintele Taine spre sănătatea sufletului și a trupului. La această acțiune au fost prezenți și părinții.

 

  Parohia „Izvorul Tămăduirii” derulează împreună cu Grădinița nr. 22, pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, parteneriatul social-religios „Micul creștin”. Acest parteneriat are ca scop familiarizarea copiilor cu sistemul valorilor religioase: evlavie, adevăr, rugăciune, smerenie, iertare și milostenie.

 

Rezultate aşteptate  de la acest parteneriat:

– copiii vor învăța să-L iubească și să-L respecte pe Dumnezeu;

– vor ști să deosebească binele de rău, vor trăi creștinește, curați ca îngerii la trup și la suflet;

– apropierea copiilor cât mai mult de adevăratele valori spirituale ale neamului românesc;

– apărarea cu tărie a credinței ortodoxe strămoșești;

– împlinirea de fapte bune, iubirea de aproapele;

– respectarea părinților și a bătrânilor, ajutarea celor nevoiași.

 

„Educația religioasă a copiilor trebuie și poate fi începută de la cea mai fragedă vârstă, pentru că primii ani ai copilăriei sunt hotărâtori pentru evoluția ulterioară a individului. Una dintre sarcinile educației religioase rezidă în formarea bunului creștin capabil de a cunoaște și a venera valorile sfinte”, a precizat Părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Economie

Se pregătesc noi taxe. Care sunt cele două scenarii aflate pe masa Guvernului

Publicat

Guvernul recunoaște indirect că se pregătesc noi taxe pentru români! Se reaprind discuțiile despre cotă unică fără excepții și impozitul progresiv, iar ambele variante presupun biruri noi pentru populație.
 

Pe de o parte, PSD ar vrea impozite mai mici pentru săraci, dar mai mari pentru bogati, în timp ce PNL insistă ca impozitul să fie același pentru toată lumea.

 

CE NOI TAXE PREGĂTEȘTE GUVERNUL
*varianta 1: cota unică (sigla PNL)
*varianta 2: impozit progresiv (sigla PSD)

SURSA: Realitatea PLUS

 

PROMISIUNI ÎNCĂLCATE DE GUVERN
-eliminarea taxei pe boală
-eliminarea păcănelelor
-creșterea salariului minim la 3.700 de lei în vară

SURSA: Realitatea PLUS

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

ANAF va amenda operatorii care nu dotează automatele cu aparate de marcat electronice

Publicat

ANAF anunță că operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) vor fi sancţionaţi, începând din octombrie, cu amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activităţii.

„Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligaţia de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform prevederilor art. IV din Ordonanţa Guvernului nr. 11/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru modificarea unor termene”, se arată într-un comunicat al Fiscului, potrivit Agerpres.

Începând cu data de 1 octombrie 2024, operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu AMEF în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al ANAF, vor fi sancţionaţi cu: amendă de la 8.000 de lei la 10.000 de lei; confiscarea sumelor nejustificate; suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu AMEF şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

În plus, de la data de 1 iulie, operatorii economici care nu transmit facturile în mod electronic către ANAF prin sistemul național e-Factură vor fi și ei sancționați, prin amenzi de curpinse între 1.000 și 10.000 de lei, la care se va adăuga și un procent de 15% din valoarea totală a facturilor netransmise în cadrul sistemului digital de facturare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending