Connect with us

Eveniment

O tânără dispărută dintr-un centru de plasament a fost identificată în municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

O tânără de 34 de ani, dispărută dintr-un centru de plasament, din municipiul Botoșani, și care a plecat, în data de 20 martie, fără a anunța personalul centrului, a fost găsită de polițiștii de la Botoșani.

Anunțul a fost făcut astăzi de polițiști, care au mai adăugat că femeia a fost identificată în municipiul Botoșani.

“Aceasta a declarat faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni în această perioadă”, au mai adăugat polițiștii de la Botoșani.

Ieri, polițiștii au făcut un apel la populație să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție dacă dețin informații despre această femeie, iar rezultatele au fost cele scontate.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Pompierii ISU Botoșani, apel la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor provocate de lumânări de Bobotează și Sfântul Ioan

Publicat

Publicitate

Pompierii ISU Botoșani a făcut un apel la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor provocate de lumânări de Bobotează și Sfântul Ioan.

La începutul săptămânii, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Botezului Domnului şi pe Sfântul Ioan Botezătorul, foarte multe persoane se vor îndrepta spre lăcaşurile de cult pentru a participa la slujbele religioase. Pentru a fi în siguranță, pompierii le recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

–              accesul în biserici se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcașul. Se urmărește prevenirea producerii unor evenimente nedorite și asigurarea evacuării credincioșilor în condiții de siguranță, în cazul producerii unei situații de urgență;

–              pe durata serviciului religios, ușile de acces / evacuare în / din biserică se vor menține în permanență deschise;

–              lumânările aprinse vor fi supravegheate și ținute la distanță de persoanele din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă;

–              parcarea autoturismelor în vecinătatea bisericilor și a mănăstirilor se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.

Publicitate

În zilele de sărbătoare, în multe locuințe se aprind lumânări sau candele, în amintirea celor dragi. Pentru un plus de siguranţă, sfătuim cetățenii să țină cont de următoarele recomandări:

–              asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

–              nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

–              amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

–              nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

–              stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

–              nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiuni de amploare la Botoșani: Peste 50 de conducători auto scoși din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din județul Botoșani, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, au desfășurat o serie de acțiuni integrate pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră. Acțiunile, derulate de la începutul anului, au vizat prevenirea faptelor cu violență, combaterea consumului de alcool și droguri, precum și reducerea riscurilor rutiere.

În cadrul celor 11 razii organizate, forțele de ordine au intervenit prompt pentru prevenirea și descurajarea situațiilor de risc. De asemenea, polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor rutiere, acordând o atenție deosebită conducerii sub influența alcoolului și depășirii limitelor de viteză.

Forțele de ordine au intervenit la peste 240 de evenimente, 200 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

De asemenea, au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 260.000 de lei și au fost reținute 34 de permise de conducere, majoritatea pentru conducere sub influența alcoolului sau viteză excesivă și 18 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: Intensificări ale vântului cu rafale puternice și formarea de polei în zonele de munte

Publicat

Publicitate

Mai multe localități din țară, în special în zonele muntoase, sunt vizate de mai multe fenomene meteo, în următoarele zile. Este vorba despre intensificări ale vântului cu rafale puternice dar și formarea de polei, anunță meteorologii.

O primă avertizare meteo va fi în vigoare de duminică, 5 ianuarie de la ora 20.00, până marți 7 ianuarie, la ora 10.00.

Rafale puternice de vânt

În intervalul menționat vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu rafale de 50-70 kilometri la oră, iar la altitudini de peste 1700 de metri, temporar și de 80-90 kilometri la oră, precum și în Banat și Crișana, unde vor fi viteze de 40-50kilometri la oră.

În cursul nopții de duminică spre luni (5/6 ianuarie) și în primele ore ale zilei de luni (6 ianuarie) în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și pe alocuri în Moldova vor fi precipitații slabe, la început ninsori, apoi lapoviță și ploi ce vor depune pe arii restrânse polei.

Intensificări puternice ale vântului în zona de munte

Publicitate

De asemenea o avertizare meteo va fi valabilă de duminică, 5 ianuarie, de la ora 23:00 și va rămâne în vigoare până marți, 7 ianuarie la ora 10:00.

Zone afectate: Munții Apuseni, Carpații Orientali și jumătatea de vest a Carpaților Meridionali.

În Munții Apuseni, Carpații Orientali și jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, în special la altitudini de peste 1700 m, temporar, vântul va prezenta intensificări, cu rafale de 90-110 kilometri la oră.

Citeste mai mult

Eveniment

Ce amenzi vor plăti cei care vorbesc la telefon în timp ce conduc mașina

Publicat

Publicitate

Șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul condusului riscă o amendă mai mare decât cea care a fost până la finele 2024. Practic aceasta ajunge până la 1.620 de lei. De asemenea, cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise pot primi sancțiuni de 4.000 de lei sau chiar mai mari.

În 2025, șoferii care încalcă regulile de circulație vor plăti mai mult, în urma majorării punctului de amendă și a creșterii salariului minim pe economie. Guvernul a renunțat la plafonarea punctului de amendă, care acum reprezintă 5% din salariul minim brut, stabilit la 4.050 de lei de la 1 ianuarie 2025.

Astfel, punctul de amendă, care în 2024 era plafonat la 165 de lei, a crescut la 202,5 lei în 2025.

Amenzi pentru utilizarea telefonului mobil sau conducerea sub influența alcoolului sau drogurilor

Clasele de sancțiuni și valorile amenzilor în 2025

Clasa I: 2-3 puncte de amendă – între 405 lei și 607,5 lei

Publicitate

Clasa II: 4-5 puncte de amendă – între 810 lei și 1.012,5 lei

Clasa III: 6-8 puncte de amendă – între 1.215 lei și 1.620 lei

Clasa IV: 9-20 puncte de amendă – între 1.822,5 lei și 4.050 lei

Clasa V (pentru persoanele juridice): 21-100 puncte de amendă – între 4.252,5 lei și 20.250 lei

Majorarea punctului de amendă, corelată cu creșterea salariului minim, va avea un impact semnificativ asupra șoferilor care nu respectă regulile de circulație.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending