Connect with us
Publicitate

Eveniment

O tânără de 22 de ani a preluat conducerea Fundației Județene pentru Tineret Botoșani

Publicat

Publicitate

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și-a schimbat conducerea, odată cu Adunarea Generală care a avut loc ieri, a anunțat organizația într-un comunicat de presă. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții asociațiilor de tineret din județul Botoșani, care împărtășesc scopul fundației, s-au reunit și au ales un nou Consiliu de Conducere.

Cristina Carciuc, în vârstă de 22 de ani, a devenit președinta Fundației Județene pentru Tineret Botoșani. Este absolventă în științe economice și ocupă și funcția de președinte al Centrului Județean pentru Voluntariat Botoșani.

Cu peste 7 ani de experiență în voluntariat, Cristina a coordonat numeroase proiecte cu sute de voluntari, având ca motto “a servi mai presus de sine”. Printre realizările sale se numără fondarea Eddison Clubs, primul club de Antreprenoriat și Tehnologie din zonă și conducerea clubului Interact Botoșani, unde a format tineri capabili să reprezinte țara în viitor. De asemenea, a luptat împotriva problemelor educaționale prin implicarea în Asociația Mereu pentru Educație.

Publicitate

Echipa beneficiază și de experiența Ionelei Petieanu, actual vicepreședinte a Fundației Județene pentru Tineret, după ce a fost membru în Consiliu de Conducere timp de 2 ani.

Ionela are 29 ani și este licențiată atât în Științele Educației cât și în Psihopedagogie Specială, profesor pentru învățământul preșcolar și logoped, având o activitate susținută în mai multe asociații de și pentru tineret din județul Botoșani. De asemenea, deține certificarea de lucrător de tineret.

Publicitate

Vasile Halasanu este noul secretar general al Fundației Județene pentru Tineret Botoșani. El aduce cu sine o experiență impresionantă în derularea de proiecte destinate tinerilor, la nivel local, regional, național și internațional, acumulată pe parcursul a peste 40 de ani de activitate dedicată acestui domeniu.

Acesta a fost la conducerea Fundației Județene pentru Tineret Botoșani pentru o perioadă lungă de timp, până la pauza pe care a luat-o în 2021. În această perioadă, a adus contribuții semnificative în dezvoltarea și implementarea proiectelor destinate tinerilor, câștigându-și astfel o reputație solidă în comunitate.

Publicitate

Din Consilul de Conducere mai fac parte: Șchiopu Florentin Cristian, Lavric Madalina, Ivanov Vladimir, Damean Flavius Alin, Anton Șerban, Bărboșelu Amalia și ca supleanți Vornicu Andrei Cristian și Aniță Matei.

Noua conducere își propune să continue programele de formare a voluntarilor și de calificare a lucrătorilor de tineret, care au fost implementate în ultimii ani. Aceste programe au ca scop dezvoltarea vieții asociative și a sectorului de tineret în județul Botoșani. Echipa se angajează să asigure continuarea acestor inițiative, oferind oportunități de învățare și dezvoltare pentru tineri, promovând astfel implicarea activă a acestora în comunitate și susținând creșterea și progresul sectorului de tineret din regiune.

Publicitate

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani a fost înființată la data de 1 august 1990 și își are sediul în municipiul Botoșani, pe Bulevardul Mihai Eminescu, numărul 48. Fundația deține Casa de Cultură, Știință și Tehnică pentru Tineret, precum și Hotelul Tineret, care se află în incinta acesteia. În plus, fundația mai deține și Baza Sportivă și de Agrement Botoșani, oferind astfel tinerilor o varietate de facilități și opțiuni în domeniul cultural, științific, tehnic, turistic și sportiv, se mai menționează în comunicatul de presă.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Tânără rănită, dusă cu ajutorul pompierilor la ambulanță

Publicat

Publicitate

O tânără, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Cătămărăști Deal, rănită după ce a căzut de pe bicicletă, a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a ajunge la ambulanță. Evenimentul a avut loc în pădurea Ipotești, într-o zonă greu accesibilă dintre Lacul cu Nuferi și Observator, în această după-amiază.

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat sprijinul pompierilor.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o șenilata a ajuns, în cel mai scurt timp, la tânăra rănită și a adus-o, în siguranță, la ambulanța SAJ. Ulterior, pacienta a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Publicitate

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani

Publicat

Publicitate

Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani.
Ioan Butnaru a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat de primar al acestei comune, dar și despre investițiile care se fac în această zonă din Nordul României prin Programul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR), Programul Național „Anghel Saligny”, proiectele care se desfășoară prin AFM, PIM, POR sau cu bani de la Compania Națională de Dezvoltare. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Incendiu la Flămânzi. Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc. Două ore au luptat pompierii cu flăcările

Publicat

Publicitate

Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc, cel mai probabil, din cauza suprasolicitării. S-a întâmplat în această după-amiază, la un punct de trasformare din orașul Flămânzi. Localnicii au observat că iese fum din clădire și au sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au constatat faptul că ardea violent transformatorul și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se se extindă la celelalte încăperi ale clădirii, dar și la alte construcții din apropiere, inclusiv la Casa de Cultură din orașul Flămânzi. După stingerea incendiului, pompierii au răcit transformatorul, eliminând astfel pericolul de explozie care putea să apară că urmare a supraîncălzirii celor aproximativ 1000 de litri de ulei.

Intervenția a durat mai bine de două ore.

Publicitate

Specialiștii furnizorului de energie electrică urmează să remedieze defecţiunile.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending