Connect with us

Eveniment

O ocupație din România, eliminată. Ce trebuie să facă angajatorii. Termen limită, 30 septembrie

Publicat

Publicitate

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale radiază din Clasificarea Ocupațiilor din România COR ocupația de juristconsult, informează alba24.ro

”În atenția angajatorilor care au salariați încadrați cu ocupația de jurisconsult: întrucât Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va radia, din COR, ocupația de jurisconsult, cod COR 261102, angajatorii care au angajați în această funcție trebuie să înlocuiască această ocupație, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103” a transmis Inspecția Muncii, pe contul de Facebook.

”La data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2.205 de contracte de muncă aferente ocupării funcției de jurisconsult.

Dintre acestea, 1544 sunt cu normă întreagă, 661 cu timp parțial, iar această funcție este ocupată de 2000 de salariați care figurează înregistrați la un număr de 2010 angajatori.

Modificarea funcției se poate efectua prin întocmirea unui act adițional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Informăm, pe această cale, toți angajatorii aflați în situația menționată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 și transmisă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2017” a declarat Dantes Nicolae Bratu (foto), inspector general de stat.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Bucecea

Energie verde la Bucecea: Cel mai mare parc fotovoltaic care se construiește la Botoșani va alimenta Spitalul Județean

Publicat

Publicitate

Vechea conducere a Consiliului Județean Botoșani a plecat la alegerile locale de anul trecut, 2024, însă proiectele întocmite de fostul președinte, Doina Elena Federovici, și echipa acesteia, continuă să primească finanțări pe bandă rulantă, confirmand practic faptul că perioada 2020 – 2024 a fost perioada cu cea mai bună administrație a județului din ultimii 35 de ani. 

Acestea sunt condițiile în care Orașul Bucecea devine punct strategic pe harta energiei verzi din județul Botoșani. Aici va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din județul Botoșani, în cadrul unui proiect finanțat prin Fondul pentru Modernizare, gestionat de Ministerul Energiei. Investiția are o valoare totală de 8,5 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei provin din fonduri nerambursabile.

Parcul fotovoltaic de la Bucecea va furniza energie verde pentru Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din județ. Astfel, investiția nu doar că va reduce costurile de funcționare ale unității medicale, dar va contribui și la un mediu mai curat și la tranziția spre surse regenerabile de energie.

Terenul necesar pentru realizarea proiectului a fost pus la dispoziție de Primăria Orașului Bucecea, prin implicarea directă a primarului Angel Gheorghiu, iar proiectul a fost conceput de Cristian Nistor, în perioada în care acesta a activat ca administrator public în echipa Consiliului Județean Botoșani.

„Este o investiție importantă pentru județ, dar mai ales pentru comunitatea din Bucecea, care devine un exemplu de bună practică în direcția sustenabilității și eficienței energetice”, a transmis senatorul Doina Elena Federovici, cea care a condus în perioada 2020 – 2024 Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul din Bucecea face parte dintr-un pachet mai amplu de șapte inițiative verzi, în valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro, din care 3 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. Pe lângă Bucecea, alte șase comune botoșănene – Albești, Broscăuți, Coțușca, Nicșeni, Sulița și Trușești – vor beneficia de centrale fotovoltaice destinate consumului propriu.

Publicitate

Prin aceste investiții gândite în perioada 2020 – 2024, județul Botoșani face pași concreți spre un viitor cu facturi mai mici, independență energetică și protecția mediului pentru generațiile următoare.

Citeste mai mult

Economie

Avrămeni, campioană județeană la Cupa Satelor 2025. O echipă mică, cu suflet mare, va reprezenta din nou Botoșaniul

Publicat

Publicitate

Bucurie imensă pentru fotbalul din mediul rural botoșănean. Echipa de fotbal a comunei Avrămeni a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, faza județeană a competiției Cupa Satelor 2025, organizată sâmbătă, 5 aprilie, la Hudești.

Tinerii jucători s-au impus categoric în fața echipelor din Broscăuți, Șendriceni și Hudești, demonstrând că munca, seriozitatea și pasiunea pentru fotbal pot duce la performanțe frumoase.

După trei meciuri intense, pline de emoții și răsturnări de scor, copiii din Avrămeni au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, spre mândria antrenorilor, părinților și comunității. Golgheterul competiției a fost David Cobuz, un tânăr talentat care a înscris cele mai multe goluri ale turneului, confirmând forma excelentă a echipei.

„Suntem mândri de voi! Copiii de la Avrameni au demonstrat ca munca, pasiunea si determinarea aduc succesul. Ambiția si dorința au facut diferența. Ne bucurăm pentru rezultatele lor si suntem mandri de ei ca prin astfel de activități sportive punem in valoare comunitatea noastra. Mult succes in faza următoare a competiției”, au transmis coordonatorii echipei, profesorii Sorin Ignătescu și Tudor Grădinaru, care s-au ocupat îndeaproape de pregătirea echipei.

Competiția organizată în parteneriat cu Federația Română de Fotbal a adunat la Hudești cele mai bune echipe din comunele județului. Locul al doilea a fost adjudecat de echipa gazdă, comuna Hudești, iar locul trei a revenit copiilor din Broscăuți. Echipa din Șendriceni s-a clasat pe locul al patrulea, câștigând totodată și trofeul Fair Play, o recunoaștere a spiritului sportiv.

Alte distincții importante ale turneului au fost:

Publicitate
  • Cel mai tehnic jucător: Gușilă Ștefan – comuna Broscăuți
  • Cel mai bun portar: Sîsîiac Juan Fernando – comuna Hudești

Evenimentul s-a desfășurat în condiții excelente, grație implicării administrației locale din Hudești. Organizatorii au adus mulțumiri specialeautorităților locale care s-a asigurat că micii fotbaliști beneficiază de tot confortul necesar.

Din păcate, ploaia căzută în timpul finalei a împiedicat desfășurarea unei festivități de premiere așa cum merita fiecare participant, însă zâmbetele și aplauzele au spus totul: la Hudești, fotbalul a adus din nou copiii care iubesc acest sport rege împreună.

Iar dacă vreți să vedeți cum arată cel mai frumos strigăt al victoriei, vă învităm să o faceți aici:


Citeste mai mult

Eveniment

Vremea rea ține până joi. Brumă şi îngheţ la sol. Vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge din nou

Publicat

Publicitate

Vremea rea ține aproape toată săptămâna care urmează, iar mai exact, meteorologii spun că se va încălzi abia de vineri, relatrează mediafax.ro.

De duminică dimineaţă, la ora 9.00, valorile termice au început să scadă semnificativ, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie; temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat.

„În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. La munte rafalele vor fi de 75…85 km/h, iar la peste 1700 m de 90…100 km/h şi temporar va fi viscol. Vor fi precipitaţii mixte în sudul teritoriului, iar în rest vor predomina ninsorile, care local şi temporar vor fi viscolite. Se va depune strat nou de zăpadă de 5…10 cm la munte, în sudul şi estul Transilvaniei, vestul şi nordul Moldovei, precum şi în nordul Munteniei”, se arată în atenţionarea Cod Galben emisă de ANM, valabilă duminică, până la oora 23.

De asemenea, meteorologii au emis o informare, valabilă până joi dimineaţă, la ora 10.00. În acest interval va fi vreme deosebit de rece, brumă şi îngheţ la sol, precipitaţii mixte, precum şi intensificări ale vântului.

„Vremea va fi deosebit de rece, atât ziua cât şi noaptea. Temperaturile maxime se vor stiua în general între 2 şi 10 grade, iar în cursul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi preponderent negative, cuprinse între -7 şi 2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -10 grade. Local se va produce brumă şi ngheţ la sol. Vor fi intervale cu precipitaţii, ninsori la munte şi în jumătatea de nord a ţării şi mixte în sud. Temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…50 km/h în cea mai mare parte a ţării.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

Performanță remarcabilă pentru handbalistele de la Școala Gimnazială Nr.1 Săveni: Locul II la faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

Publicat

Publicitate

Echipa de handbal feminin a Școlii Gimnaziale Nr.1 Săveni a obținut un rezultat excepțional la faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, desfășurată la Vaslui, clasându-se pe locul al II-lea. Performanța este cu atât mai valoroasă cu cât echipa botoșăneană a fost, cel mai probabil, cea mai tânără din competiție, având în componență doar două jucătoare de clasa a VIII-a.

În ciuda experienței limitate – fetele practică handbalul de doar doi ani și jumătate – au reușit să ajungă până în finala turneului, unde au fost învinse de LPS Suceava, o echipă consacrată în campionatul național de juniori. Adversarele au fost recunoscute pentru experiența, pregătirea și omogenitatea lotului, iar victoria lor a fost una meritată. Totuși, drumul fetelor din Săveni până în finală a fost marcat de ambiție, muncă și determinare.

„Este o performanță foarte bună, având în vedere nivelul competiției și vârsta jucătoarelor noastre. Fetele au muncit enorm în această perioadă și s-au autodepășit. Sunt mândru de ele”, a transmis coordonatorul și antrenorul echipei, profesoara Gabriela Răducanu.

Reușita sportivelor a fost posibilă și datorită sprijinului constant oferit de comunitate în ultimii ani. După investițiile realizate în ultimii ani de Primăria Orașului Săveni și primarul Relu Tîrzioru pentru creșterea condițiilor puse la dispoziția echipei, rezultatele încep să se vadă, mai ales când tinerele din Săveni se bucură și de sprijinul părinților și susținătorilor care au fost alături de ele pe tot parcursul acestei etape.

Fetele de la Săveni demonstrează că, prin muncă și perseverență, se pot obține rezultate remarcabile chiar și în fața unor adversari cu tradiție și resurse mult mai mari. Performanța lor deschide perspective promițătoare pentru viitorul handbalului juvenil în județul Botoșani.

Iată și momentul premierii acestei preformanțe:

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending