Connect with us
Publicitate

Actualitate

O nouă destinație de la Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava: Karlsruhe/Baden Baden

Publicat

Publicitate

Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat astăzi deschiderea unei noi rute pe care o va opera compania Bees Airlines de pe aeroportul de la Salcea.  

Este vorba de ruta Suceava – Karlsruhe/Baden Baden, practic a treia destinație din Germania pentru pasagerii care aleg să zboare de la Suceava, și, tot a treia destinație pe care compania Bees Airlines o operează de la Suceava, după Tel Aviv și București-Otopeni.

“Ne-am cuplat centurile de siguranță către o nouă destinație de la Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava. Bees Airlines devine un partener stabil pentru Aeroportul din Suceava și o companie de încredere pentru pasagerii care își doresc noi oportunități flexibile de călătorie din regiunea noastră. Totodată, rămâne devotat accesibilității și siguranței pe care o oferă pasagerilor săi, dar și eforturilor continue de a oferi noi destinații cu zboruri directe de la Suceava”, a transmis Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava.

În prezent Bees Airlines operează zboruri Suceava – București-Otopeni, cu două frecvențe pe săptămână pentru început, iar din Decembrie cu cinci, Suceava – Tel Aviv, iar de acum pe ruta Karlsruhe/Baden Baden, cu două zboruri directe pe săptămână.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la Rădăuți -Prut. Voiau să ajungă într-un într-un stat din vestul Europei

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au identificat şi reţinut, cu ajutorul aparaturii de observare pe principiul termoviziunii, doi bărbați, care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea unei misiuni cu ajutorul aparaturii de observare pe principiul termoviziunii, au observat pe direcția localității de frontieră Mitoc doi cetățeni care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat peste râul Prut, cu intenţia de a intra pe teritoriul național.
Imediat un echipaj din cadrul sectorului a identificat și reținut bărbații, iar în urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că aceștia sunt cetățeni indieni, cu vârste de 32, respectiv 34 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetățean român.
Bărbații erau coordonați prin telefon de către cetățeanul român, un bărbat din județul Iași, care a fost identificat de polițiștii de frontieră în momentul în care urma să îi preia pe cei doi indieni cu autoturismul proprietate, pentru a-i transporta spre Iași.
Cercetările sunt în curs de desfășurare, în vederea stabilirii întregii arii infracționale.

Citeste mai mult

Eveniment

De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate

Publicat

Publicitate

De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate. Principalul element care trebuie luat în calcul este cel care ține de siguranță. Este o mare diferență între încărcătoarele omologate, de calitate, și cele foarte ieftine, fără măsuri de siguranță, care pot provoca accidente grave, informează alba24.ro

Lăsarea încărcătoarelor în priză poate prezenta riscuri de siguranță, cum ar fi supraîncălzirea, care în cazuri extreme poate duce la incendii.

În plus, unele încărcătoare de calitate inferioară nu sunt dotate cu sisteme de protecție adecvate împotriva supratensiunilor, scrie howtogeek.com.

Chiar dacă nu sunt conectate la un dispozitiv, încărcătoarele consumă o cantitate mică de energie (așa-numitul consum în stand-by).

Acest consum este redus, dar dacă multe încărcătoare sau dispozitive sunt lăsate constant în priză, poate crește factura de energie în timp.

Publicitate

De ce să nu lași încărcătoarele în priză: uzura

De luat în calcul este și uzura lor. Chiar și atunci când nu este conectat la un dispozitiv, încărcătorul poate suferi o uzură lentă a componentelor interne, ceea ce îi reduce durata de viață.

Consumul de energie, chiar și în mod pasiv, contribuie indirect la creșterea cererii de energie și, în consecință, la poluare.

Deconectarea încărcătoarelor atunci când nu sunt folosite poate contribui la reducerea consumului global de energie.

Publicitate

Prin urmare, este o practică mai eficientă și mai sigură să deconectezi încărcătoarele atunci când nu sunt utilizate.

De știut atunci când împrumutați un cablu de la un străin: 

Ați putea presupune că un cablu de încărcare este un accesoriu inofensiv. La urma urmei, este doar un cablu care furnizează energie telefonului tău, nu? Din păcate, aceasta nu este imaginea completă.

Hackerii au dezvoltat instrumente sofisticate pentru a manipula ceea ce pare a fi un cablu de încărcare obișnuit. Aceste cabluri aparent nevinovate pot fi armate cu software rău intenționat care oferă hackerilor acces la dispozitivul dvs. în câteva secunde.

Citeste mai mult

Eveniment

13 octombrie – Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor (ONU)

Publicat

Publicitate

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor este marcată în fiecare an la 13 octombrie. În 2024, Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor se concentrează pe rolul educaţiei în protejarea şi împuternicirea copiilor pentru un viitor fără dezastre, potrivit www.un.org.

Multe dezastre, adesea agravate de schimbările climatice, reprezintă ameninţări semnificative la adresa bunăstării copiilor şi tinerilor. UNICEF raportează că aproximativ un miliard de copii din întreaga lume sunt expuşi unui risc extrem din cauza impactului climatic şi a dezastrelor asociate. În 2022, numărul copiilor afectaţi de inundaţii în Ciad, Gambia, Pakistan şi Bangladesh a fost cel mai mare din ultimii 30 de ani. Pe lângă riscul de deces şi rănire, copiii se confruntă cu alte provocări: întreruperi în şcolarizare, nutriţie, îngrijire medicală şi probleme de protecţie în urma unui dezastru, arată sursa citată.

Pentru a proteja copiii de dezastre, ţările trebuie să ia în considerare vulnerabilităţile şi cerinţele acestora atunci când elaborează strategii naţionale şi locale de reducere a riscului de dezastre. Este la fel de important să împuternicim copiii şi tinerii şi să le oferim oportunitatea de a contribui la reducerea riscului de dezastre, aşa cum este subliniat în Cadrul Sendai pentru reducerea riscului de dezastre (2015-2030), arată www.un.org.

Împuternicirea copiilor, în special prin educaţie, îi poate echipa să se protejeze şi să devină agenţi ai schimbării în familiile şi comunităţile lor, împărtăşind ceea ce au învăţat. Acest lucru este relevant în special în contextul efortului global de extindere a sistemelor de avertizare timpurie în cadrul iniţiativei Secretarului General al ONU “Avertizare timpurie pentru toţi”, potrivit sursei citate.

În 2023, Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a abordat legătura dintre dezastre şi inegalitate. Dezastrele şi inegalitatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede. Fiecare adversitate o întăreşte pe cealaltă: accesul inegal la servicii îi lasă pe cei mai vulnerabili expuşi pericolului dezastrelor, în timp ce efectele dezastrelor exacerbează inegalităţile şi îi împing pe cei mai expuşi riscurilor şi mai mult în sărăcie, potrivit www.un.org.

În 2022, Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a avut în vedere punctul G al Cadrului Sendai: “Creşteţi în mod substanţial disponibilitatea şi accesul la sistemele de avertizare timpurie pentru mai multe pericole cu informaţii şi evaluări privind riscurile de dezastre pentru oameni până în 2030”.

Publicitate

Marcarea Zilei internaţionale pentru reducerea riscului dezastrelor a devenit necesară în urma unui apel al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1989, pentru a promova o cultură globală a conştientizării riscurilor şi reducerii dezastrelor. Cu acest prilej este sărbătorit modul în care oamenii şi comunităţile din întreaga lume îşi reduc expunerea la dezastre şi sporesc gradul de conştientizare cu privire la importanţa reducerii riscurilor cu care se confruntă.

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a fost desemnată prin rezoluţia 64/200 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care a decis, în 2009, marcarea acestei zile în fiecare an la 13 octombrie.

Înaintea acestei decizii, o altă rezoluţie a Adunării Generale a ONU, 44/236 din 22 decembrie 1989, stabilea ca Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale să aibă loc în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie. Ziua trebuia să fie marcată în fiecare an în cadrul Deceniului internaţional pentru reducerea dezastrelor naturale, 1990-1999.

Publicitate

La cea de-a treia Conferinţă mondială a ONU privind reducerea riscului de dezastre, care a avut loc în martie 2015, în Sendai, Japonia, comunitatea internaţională a fost avertizată asupra faptului că dezastrele afectează cel mai mult la nivel local şi au un mare potenţial în a provoca pierderi de vieţi omeneşti şi serioase probleme sociale şi economice. Dezastrele cu debut brusc generează deplasarea a milioane de oameni în fiecare an. Este necesar, în această situaţie, ca la nivel local, capacităţile să fie consolidate de urgenţă.

Cadrul Sendai are în vedere desfăşurarea de acţiuni orientate pentru reducerea riscului dezastrelor, a riscului de dezastre la scară mică şi la scară largă, cauzate de accidente provocate de om sau din cauze naturale, precum şi a celor legate de mediu, a pericolelor şi riscurilor tehnologice şi biologice. (sursa: https://www.un.org) AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatodor și Agatonica

Publicat

Publicitate

Acești sfinți mucenici ai lui Hristos au trăit pe vremea împăratului Deciu (249-251) și a lui Valerian, proconsulul Asiei și au pătimit în cetatea Pergam. Sfântul Mucenic Carp a fost episcopul Tiatirei iar Sfântul Papil a fost diaconul lui Carp. Au fost prinși și îndemnați să aducă ofrande zeilor. Refuzând să jertfească zeilor, au fost supuși la multe chinuri.

Au fost legați de cai și târâți de la Tiatira până la Sardia, însă un înger al Domnului le-a vindecat rănile. Agatodor, servitorul lui Carp a mărturisit că și el este creștin și a fost supus și el torturii. Au fost legați din nou și târâți de cai. Sfântul Carp a fost atât de rău bătut, încât tot trupul îi era o rană. Cu toate acestea el zâmbea, mărturisind că face acest lucru pentru că a văzut cerurile deschise și pe Domnul șezând pe tron, înconjurat de heruvimi și serafimi. Sfântul Papil, deși era supus chinurilor, a vindecat un orb, minune care i-a făcut pe mulți să primească credință în Hristos. Aceștia au fost aruncați la fiare, dar au ieșit nevătămați. Apoi au fost puși într-un cuptor de foc.

În flăcări a sărit și Agatonica, sora Sfântului Carp, însă, focul nu s-a atins de ei. După multe alte chinuri, toți cei patru mucenici au fost decapitați cu sabia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending