Connect with us

Actualitate

O mamă din Botoșani are nevoie de sprijin. Apelul făcut de o preoteasă

Publicat

Publicitate

Luna martie este dedicată vieții și din ce în ce mai multe structuri se implică
în salvarea pruncilor încă nenascuti. Astăzi, de Ziua mamelor crestine, este oportun să dăm o mana de ajutor unei femei din Botoșani, care pe lângă cei doi copii pe care îi are, Dumnezeu i-a mai dăruit un suflet. Perspectiva i-a părut devastatoarea tinerei mămici care s-au gândit că ar fi bine sa scape de copilul din burtică, insa..nu a avut bani pentru intreruperea de sarcină. De povestea ei a auzit preoteasa Ana Maria Macuc, neobosită militantă pentru dreptul copiilor de a veni pe lume. Are însă nevoie de ajutor pentru că nu poate susține singura aceasta cauză.
Relatăm integral apelul făcut de preoteasa Ana Maria Macuc pe pagina de facebook.
,, De ZIUA MAMEI CRESTINE, de BUNAVESTIRE, imi doresc, IMPREUNA cu dv, sa putem SPRIJINI FINANCIAR, o MAMICA INSARCINATA, ca sa dea nastere PRUNCULUI DIN PANTECE.

Imi doresc sa nu mai simta ca este impovarata de anumite probleme si lipsuri care o determinau sa faca AVORT.

Avem o mamica, din Botosani, care, din fericire, nu a avut bani SA FACA AVORT, atunci cand multi faceau presiuni asupra ei sa faca acest lucru si apoi ne-a intalnit pe noi…

O vom sprijini cu tot ceea ce are nevoie material: hainute pentru intreaga familie, carut, patut s.a., consultatii medicale gratuite si timp de 2 ANI DE ZILE ii vom oferi UN AJUTOR de 500 lei/luna.

De cele materiale facem rost mai usor, dar pentru ajutorul financiar APELEZ LA DV.

Cine doreste si are posibilitatea, o poate ajuta lunar cu O ANUMITA SUMA DE BANI sau o poata ajuta doar o singura data.

Publicitate

O puteti contacta direct pe mamica la nr de TELEFON +40750866804 sau ii puteti trimite bani in NUMARUL ei DE CONT REVOLUT RO55BREL0005531230900100.

Este o mama minunata, care mai are doi copii dragalasi, o fetita de 2 ani si un baiat de 5 ani, pe care-i iubeste foarte mult.

Locuiesc CU CHIRIE.
La inceputul sarcinii mama si-a pierdut locul de munca si nu s-a mai putut angaja in alta parte, fiind insarcinata, iar sotul, recent si-a gasit un nou loc de munca.

Acum se bucura foarte mult de bebele din burtica si asteapta cu nerabdare, ca peste cateva luni, sa-l tina in brate.

Cu ajutorul lui Dumnezeu si a oamenilor cu suflet mare, avem peste 70 de copii salvati de la avort si nici o mama nu regreta ca i-a nascut.

Vreau sa cred ca aproape NICI O MAMA NU AR FACE AVORT, daca ar avea cine sa o sustina moral sau material, in momentele dificile.

DACA CUNOASTETI MAME INSARCINATE care din „n” motive se gandesc sa faca avort, va rog sa le indrumati spre noi, spre Biserica Pacea si le vom spriji cu tot ceea ce vom putea.
Este important ca aceste mame sa stie ca nu sunt singure si mai ales ca exista rezolvari la multe probleme cu care se confrunta.

IMPREUNA PUTEM SALVA VIETI!

FIECARE COPIL este un dar si MERITA O ZI DE NASTERE!

Va multumesc!

P.S. Va rog, daca doriti, sa-mi scrieti IN PRIVAT, cu ce suma o puteti sprijini si cate luni pentru a sti pe cat timp va avea asigurata aceasta suma.

Pastram ANONIMATUL MAMICII, daca aveti nevoie de numele mamicii pentru numarul de cont vi-l pot da in privat sau o puteti contacta telefonic, direct pe mamica”, a scris preoteasa Ana Maria Macuc.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: La Biserica „Sfântul Ilie” din municipiul Botoșani a fost instalat preotul coslujitor, într-o atmosferă emoționantă

Publicat

Publicitate

Duminică, după Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, la Biserica „Sfântul Ilie” Botoșani, a avut o ceremonie care i-a emoționat până la lacrimi pe enoriașii parohiei. 

Noul părinte coslujitor Constantin Leonte a fost instalat de părintele protopop Petru Fercal în fruntea unui sobor numeros de preoți care au fost părtași la bucuria tânărului slujitor al bisericii, eveniment care fost onorat și de prezența fiilor săi duhovnicești. Emoția enoriașilor a fost peste măsură, mai ales pentru că și-au văzut dorința împlinită, de a-l avedea în parohia lor pe părintele Constantin, pe care îl cunosc de mic.

Emoții mari au fost și pentru fostul protopop Lucian Leonte, actualul paroh al Bisericii „Sfântul Ilie”, care de acum are un ajutor de nădejde, care vine cu forțe proaspete și credință puternică.

 

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Tulbureni. Un solar a fost cuprins de flăcări

Publicat

Publicitate

Un incendiu a izbucnit, seara trecută, într-o gospodărie din localitatea Tulbureni. Un solar a fost cuprins de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere. Aceștia au constatat faptul că ardea o parte din solar și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la întreaga construcție. Suprafața afectată a fost de aproximativ 160 de metri pătrați. S-au salvat și protejat de foc un alt salar și alte construcții din apropiere.

Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de o sobă lăsată nesupravegheată pe timpul funcționării.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

▪ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

Publicitate

▪ nu lăsați ușa sobei deschisă;

▪ nu supraîncălziți soba;

✔ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

▪ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

✔ stingeți focul pe timpul nopții;

▪ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Săptămâna Albă sau săptămâna brânzei – ultima săptămână dinaintea Postului Mare

Publicat

Publicitate

Înainte de începerea Postului Mare sau „al Păresimilor”, Biserica a rânduit o perioadă de trecere numită în popor săptămâna albă, a brânzei ori a untului.

În această perioadă nu se mai consumă carne (a nu se confunda, deci, cu harți) iar în zilele de miercuri și vineri se face dezlegare la ouă, lapte, brânză şi peşte. Saptămâna albă are, de asemenea, și un sens profund pedagogic.

Pe de o parte, această perioadă îl întărește din punct de vedere duhovnicesc, pe credincios, pentru zilele de post care urmează, fie prin cântările de la strană, fie prin ansamblul rânduielilor liturgice specifice acestei săptămâni. Important de menționat este faptul că, din ziua de miercuri a săptămânii albe și până în pana în miercurea Săptămânii Mari se rostește rugăciunea Sfântului Efrem Sirul – „Doamne și Stăpanul vieții mele”, însoțită de metanii – o altă formă de familiarizare cu nevoinţa pe care o vom săvârşi de-a lungul întregului post.

Pe de altă parte, înțelegem aceste dezlegări și ca pe o pregătire fizică sau trupească a creştinilor pentru postul care va veni. Îngrijindu-se de cele ale trupului, Biserica îi obișuiește pe credincioși cu practica postirii (prin abținerea de la consumul de carne), permițându-le, totuși, să se întărească pentru cele 40 de zile în care se vor osteni, cu produse din lapte, ouă şi peşte. Albul acestor alimente simbolizează haina luminoasă a postului pe care urmează să-l începem.

Săptămâna albă ne mai amintește și de viețuirea primilor oameni în Rai, unde ei nu consumau carne. Consumul cărnii şi al sângelui începe în neamul omenesc abia după momentul căderii în păcat. De aceea, aceste șapte zile sunt și un chip al înălțării, al întoarcerii noastre la starea cea dintâi și în Împărăția Cerurilor.

O altă particularitate a acestei perioade este și faptul că, în zilele de miercuri și vineri nu se săvârșește Sfânta Liturghie, fiind zile aliturgice.

Publicitate

Sursa:  Doxologia

Citeste mai mult

Eveniment

Plafonarea facturilor la gaze și energie electrică. Nouă schemă propusă după data de 1 aprilie. Anunțul ministrului Energiei

Publicat

Publicitate

Plafonarea facturilor la gaze și energie electrică. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat noua schemă de plafonare la energie electrică și gaze naturale, după 1 aprilie. Potrivit acestuia, la energie electrică, plafonarea se prelungeşte până la 1 iulie, iar la gaze naturale până în 1 aprilie 2026, informează alba24.ro.

Măsurile de prelungire a plafonării prețului pentru energie și gaze au fost supuse dezbaterii publice.

Plafonarea facturilor la gaze și energie electrică

„Așa cum am promis, am pus astăzi în transparență propunerea Ministerului Energiei privind schema de compensare-plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. În fața instabilității regionale, având în vedere creșterile semnificative de prețuri la energie pe piața europeană, Guvernul României și-a asumat să îi protejeze pe români și să susțină competitivitatea companiilor românești.

Astfel, prețul la energie electrică și la gaze rămâne în aceleași condiții de până acum. La energie electrică, schema se prelungește până la 1 iulie, iar la gaze ea acoperă 12 luni, până la 1 aprilie 2026. Astfel, facilităm reumplerea depozitelor de gaz la costuri rezonabile pentru iarna următoare.

Mai mult, am propus măsuri pentru creșterea lichidității pieței prin facilitarea tranzacțiilor între producători și furnizori și o serie de măsuri pentru creșterea transparenței. Toate acestea au scopul de a încuraja concurența pe piață și de reduce prețul energiei”, a explicat ministrul Economiei, pe pagina de Facebook.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending