Connect with us
Publicitate

Eveniment

O fetiţă în vârstă de 13 ani este considerată principalul suspect în cazul dublei crime din satul Poiana

Publicat

Publicitate

O fetiţă în vârstă de 13 ani este considerată principalul suspect în cazul dublei crime din satul Poiana, comuna botoşăneană Cristineşti, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, minora nu răspunde penal pentru faptele sale. Ea a fost ridicată de poliţişti şi internată într-un centru de minori al DGASPC.

Potrivit acestora, minora nu răspunde penal pentru faptele sale. Ea a fost ridicată de poliţişti şi internată într-un centru de minori al DGASPC.
Două femei au fost găsite decedate, duminică, ele prezentând plăgi înjunghiate în zona gâtului, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, femeile au vârste de 82 şi, respectiv, 53 de ani, şi locuiau singure într-o casă dintr-o zonă retrasă a localităţii.

“Au fost găsite cu plăgi în zona gâtului, decedate amândouă, una în casă, una în curte”, a precizat Chihaia.

Anchetatorii nu cunosc, până în acest moment, mobilul crimei.

Publicitate

Numeroşi poliţişti şi jandarmi se află în zonă pentru a găsi urme care să ducă spre autorul faptei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Sursa: AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer de 53 de ani, din comuna Răchiți, prins beat la volan pe Calea Națională din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Răchiți.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge .

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Peste 3.200 de animale și 14.000 de păsări au murit în Vaslui și Galați! Cifrele dezastrului după inundațiile fără precedent

Publicat

Publicitate

Un număr de 3.203 animale, 14.066 de păsări şi 291 de familii de albine au murit în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi, până la data de 19 septembrie 2024, informează vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), informează realitatea.net.
 

Din numărul total de animale, 75 sunt vaci, 27 cai, 1.888 oi, 364 capre şi 564 porci. Suplimentar au mai fost raportate ca mortalităţi şi 159 de câini, 128 iepuri precum şi 291 de familii de albine.

Potrivit monitorizării realizate de Celula de Criză din cadrul ANSVSA, cele mai afectate zone se regăsesc în 28 de localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, unde există peste 6.500 de gospodării care deţin animale.

Pentru a veni în sprijinul acţiunilor, ANSVSA a mobilizat medici veterinari din cadrul DSVSA limitrofe pentru a desfăşura operaţiunile complexe de ecarisare, neutralizare şi dezinfecţie.

Conform datelor din Baza Naţională de Date – Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (BND), în cele 6.388 de exploataţii din localităţile afectate de inundaţii se regăsesc 10.384 de bovine, 2.002 de ecvine, 107.647 de ovine, 30.281 de caprine, 11.124 de suine şi 80.464 de păsări.

Autoritatea menţionează că toate localităţile afectate de inundaţii sunt acoperite din punct de vedere al acţiunilor sanitar veterinare de câte o Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru asistenţă.

Publicitate

În funcţie de concluziile comisiilor de inventariere şi de analiza de risc, DSVSA va dispune măsuri/restricţii sanitar veterinare suplimentare, în vederea asigurării unui status epidemiologic liber de boli infecto-contagioase la nivelul judeţului.

Situaţia mortalităţilor şi a dispariţiilor este în dinamică şi, în funcţie de datele colectate de la medicii veterinari împuterniciţi, vom reveni cu informaţii actualizate.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bătăuș de 38 de ani, din municipiul Botoșani, reținut pentru lovire sau alte violențe 

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul  poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au reținut un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 18 septembrie a.c., în timp ce se afla într-un imobil de locuințe, din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, ar fi lovit victima, un bărbat, de 61 de ani, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

 

Având în vederea modul de comitere a faptei, intensitatea loviturilor și zona vizată de acestea, polițiștii au înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani,  în vederea declinării competenței și schimbării încadrării juridice în infracțiunea de tentativă la omor.

 

Publicitate

Urmează ca astăzi, persoana bănuită de comiterea faptei să fie prezentată în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Pompierii botoșăneni alături de oamenii din localitatea Slobozia Conachi, județul Galați

Publicat

Publicitate

Pompierii botoșăneni și-au început, în această dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, în localitatea Slobozia Conachi, pentru evacuarea apei și mâlului din locuințe și gospodării și fac tot posibilul pentru a salva și bunurile oamenilor.

O parte dintre pompierii din Botoșani au mai avut astfel de misiuni și știu că în aceste situații, sprijinul moral este la fel de important ca ajutorul material. Pe lângă efortul fizic, aceștia oferă suport emoțional și daruri pentru copii.

Prin acțiunile pe care le desfășoară, cei 32 de salvatori botoșăneni, alături de colegi din alte 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, CJ, CT, DJ, GR, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL, BIF) și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, contribuie la efortul comun de a restabili normalitatea în zonele afectate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Publicitate

 

Informare preventivă

Publicitate

 

În fața naturii dezlănțuite fiecare dintre noi trebuie să știe cum să reacționeze, iar cele mai importante sunt măsurile de protecție, luate din timp. Așadar, aveți grijă să curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Nu aruncaţi peturi, alte ambalaje sau resturi vegetale în albiile apelor curgătoare și nici în şanţurile sau canalele de colectare a apei.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

Pe platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII PREGĂTIT” pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteţi proteja în diverse situaţii de urgenţă, generate de fenomene meteo extreme.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending