Connect with us
Publicitate

Eveniment

O femeie din Botoșani, găsită de jandarmi rătăcind pe stradă

Publicat

În această dimineață, un jandarm care execută serviciul de pază și protecție instituțională la Tribunalul Botoșani a observat o femeie dezorientată în apropierea obiectivului unde își desfășoară activitatea.
Comportamentul femei, dar mai ales îmbrăcămintea subțire, nepotrivită temperaturii de la acea oră, precum și faptul că era încălțată cu șlapi, l-a determinat pe subofițer să o întrebe dacă are nevoie de ajutor.
Femeia în vârstă de 67 de ani i-a povestit că a plecat de la un cămin de bătrâni din municipiul Botoșani fără să anunțe personalul care o îngrijește și fără un motiv anume, iar acum nu știe unde se află.
Jandarmul a luat legătura cu căminul de bătrâni, astfel că un reprezentant al acestuia a venit în scurt timp și a condus-o la centrul de cazare.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani execută misiunea de pază și protecție instituțională la 18 obiective din zona de competență, concomitent cu asigurarea ordinii interioare necesare desfășurării în condiții de siguranță a activităților la instanțele judecătorești în 17 săli de judecată.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Programele Rabla Plus și Rabla Clasic încep mâine, 19 martie. Cele mai importante schimbări din 2024, ce trebuie să știe românii

Publicat

O nouă etapă a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus va demara mâine, marcând un moment important pentru cei interesați de achiziția de autovehicule noi, mai prietenoase cu mediul.Ministerul Mediului, Apelor și Pădurii (MMAP) a publicat recent modificările aduse ghidurilor de finanțare pentru ambele programe, punând accentul pe optimizarea utilizării bugetului și pe promovarea vehiculelor cu emisii reduse, informează playtech.ro.

Rabla Clasic – Optimizări și praguri valorice

Pentru programul Rabla Clasic, prin Ordinul MMAP 597/2024, s-au introdus câteva schimbări semnificative care vizează atât pragul valoric al mașinilor ce pot fi achiziționate, cât și limitele de emisii permise. În acest an, prețul de achiziție pentru un autovehicul nou prin Rabla Clasic este plafonat la 60.000 de euro, inclusiv TVA, o decizie menită să asigure că fondurile sunt distribuite eficient, favorizând achiziția unui număr cât mai mare de vehicule eco-friendly.

Mai mult, limita emisiilor de CO2 a fost redusă de la 155 g/km la 150 g/km, consolidând orientarea programului către vehiculele mai puțin poluante. Aceste ajustări reflectă angajamentul autorităților de a răspunde nevoilor de mediu și de a promova sustenabilitatea în transporturi.

Rabla Plus – Încurajarea mobilității electrice

Programul Rabla Plus a fost, de asemenea, ajustat prin Ordinul MMAP 598/2024, cu scopul de a încuraja și mai mult achiziția de vehicule electrice și hibride. Una dintre cele mai notabile schimbări este ajustarea valorii ecotichetelor, conform OUG nr. 115/2023, care reduce cuantumul acestora la 25.500 lei pentru mașinile electrice și 13.000 lei pentru cele hibride. În plus, limita maximă de preț pentru achiziționarea unui autovehicul electric a fost redusă de la 75.000 la 70.000 de euro, încurajând astfel accesul la opțiuni mai accesibile de mobilitate electrică.

Autocolantele – O nouă cerință de monitorizare

Atât pentru Rabla Clasic, cât și pentru Rabla Plus, a fost introdusă o nouă cerință: aplicarea unui autocolant pe autovehiculele achiziționate prin aceste programe. Acest autocolant trebuie menținut pe luneta mașinii pe durata perioadei de monitorizare, de obicei un an, timp în care vehiculul nu poate fi vândut. Această măsură are scopul de a promova programele Rabla și de a spori vizibilitatea lor publică.

În concluzie, începerea programelor Rabla în data de 19 martie aduce cu sine schimbări importante menite să stimuleze interesul românilor pentru vehicule mai puțin poluante și să consolideze eforturile de protecție a mediului. Cu noile reguli de finanțare și cu ajustările recent anunțate, se așteaptă ca ediția 2024 a programelor Rabla să fie una dintre cele mai eficiente și bine primite de până acum.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani .
Fost primar al municipiului Botoșani timp de mai mai multe mandate, Cătălin Flutur a intrat din nou în lupta pentru câștigarea celei mai importante funcții din administrația publică local de la Botoșani. Cătălin Flutur a vorbit astăzi despre proiectele lăsate în urmă cu patru ani și despre ce s-a ales de ele în mandatul actualului primar de Botoșani, Cosmin Andrei, dar și despre ce va însemna pentru administrația locală pierderea fondurilor aduse la Botoșani în mandatul său care s-a terminat în 2020.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Manu, Laur și Ionuț, ,,îngerii” care au salvat viața copilului de doi ani. Eroi sunt și voluntarii și forțele MAI

Publicat

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei!

Cei trei polițiști l-au găsit pe Aryan în pădure dupa 24 de ore de cand a fost sesizată dispariția.

Acesta stătea lângă un copac, când unul dintre cei trei l-au auzit și au pornit toți în fugă spre locul din care se auzea copilul.

Aryan era speriat, dar a acceptat imediat să-i însoțească pe polițiști.

,,Mulțumim tuturor celor care au participat la activitățile de căutare, a fost un efort comun al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne voluntari și jurnaliști!”, au transmis polițiștii.


Citeste mai mult

Eveniment

SUPERLIGA – Programul etapelor a doua și a treia play off-out. Când joacă FC Botoșani

Publicat

Potrivit unui comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal, partidele vor fi transmise în direct de DIGI SPORT, PRIMA SPORT și ORANGE SPORT.

Etapa a doua

Vineri, 29 martie

Ora 17.30 FC Voluntari – FC Hermannstadt

Ora 20.30 Sepsi OSK Sf, Gheorghe – CFR 1907 Cluj

Sâmbătă, 30 martie

Ora 15.45 FC Botoșani – Politehnica Iași

Ora 18.00 Universitatea Cluj – UTA Arad

Ora 21.00 Universitatea Craiova – FC Rapid 1923

Duminică, 31 martie

Ora 14.00 FC U Craiova 1948 – Oțelul Galați

Ora 21.00 Farul Constanța – FCSB

Luni, 1 aprilie

Ora 20.30 Dinamo București – Petrolul Ploiești

Etapa a 3-a

Vineri, 5 aprilie

Ora 17.30 UTA Arad – FC Botoșani

Ora 20.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Farul Constanța

Sâmbătă, 6 aprilie

Ora 17.30 Petrolul Ploiești –  FC Voluntari

Ora 20.30 FC Rapid 1923 – CFR 1907 Cluj

Duminică, 7 aprilie

Ora 14.30 FC Hermannstadt – Universitatea Cluj

Ora 20.30 FCSB  – Universitatea Craiova

Luni, 8 aprilie

Ora 17.30 Politehnica Iași – FC U Craiova 1948

Ora 20.30 Oțelul Galați – Dinamo București

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending