Connect with us

Eveniment

O femeie de 51 de ani, din municipiul Botoșani, parcă a intrat în pământ. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 51 de ani, din municipiul Botoșani, care astăzi dimineață, a părăsit domiciliul plecând în loc necunoscut. Aceasta nu poate fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia.

MUNTEANU MIHAELA are următoarele semnalmente: 1, 67 m înălțime, păr șaten deschis, ochi verzi.
La momentul plecării purta o geacă gri scurtă, pantaloni închiși la culoare, iar pe spate poartă un rucsac.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

ISU Botoșani: Măsuri de siguranță la împodobirea bradului

Publicat

Publicitate

Împodobirea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai frumoase momente.

Pentru a vă bucura de această tradiție, vă reamintim că lemnul de brad este ușor inflamabil, iar atunci când se usucă, se aprinde și mai repede. Același lucru este valabil și pentru brazii artificiali, confecționați din materiale plastice.

Pentru a evita producerea unui incendiu în locuință, vă sfătuim să aveţi în vedere următoarele reguli la împodobirea bradului de Crăciun:

– nu aprindeţi artificii sau lumânări în brad. Indiferent că este natural sau artificial, bradul se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei;

– nu utilizaţi instalaţii / decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii!;

– nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură (sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire) sau a unor materiale combustibile (perdele, draperii, feţe de masă etc.);

Publicitate

– nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră;

– nu folosiți lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea bradului sau a materialelor combustibile sau inflamabile;

– nu lăsaţi copiii să se joace cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale. Explicaţi-le riscurile la care se expun şi consecințele pe care le pot avea acțiunile acestora.

Bradul de Crăciun, instalat în casă şi împodobit cu accesorii tradiţionale, poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut!

Dacă se produce un astfel de eveniment, întrerupeți energia electrică, acoperiţi bradul cu o pătură udă pentru a stinge focul şi sunaţi la 112!

Citeste mai mult

Eveniment

Urmărit internațional pentru furt, depistat de polițiștii de frontieră la Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat internațional pentru săvârşirea  infracțiunii de furt.

 

În data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, un cetățean al R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de autoritățile germane, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de furt.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Noi reguli pentru cei care închiriază imobile de la 1 ianuarie 2025

Publicat

Publicitate

Noi reguli pentru cei care închiriază imobile intră în vigoare de la 1 ianuarie și devin obligatorii, după o serie de modificări în Codul Fiscal. Toate contractele vor trebui declarate la ANAF însoțite de o cerere, care va trebui depusă de contribuabili, dar documentul este încă în faza de proiect, scrie alba24.ro.

Codul fiscal a fost recent modificat prin OUG 128/2024, stabilind noi reguli pentru contractele de închiriere încheiate începând cu 1 ianuarie 2025, precum și pentru actele de modificare a acestora.

În cazul în care bunul este deținut în comun, va trebui desemnat un proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal care să îndeplinească obligația de înregistrare a contractului încheiat între părți.

În acest context, ANAF a pregătit un model al cererii ce va trebui depusă de contribuabili. Deocamdată, cererea este disponibilă în varianta de proiect.

Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal au obligația de a înregistra contractul încheiat între părți și orice modificări survenite ulterior, în termen de cel mult 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestuia.

Noi reguli pentru cei care închiriază imobile, de la 1 ianuarie 2025

Conform proiectului de Ordin, cererea de înregistrare a contractelor de chirie va trebui completată și depusă de:

Publicitate
  • persoanele fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor și care au obligația de a înregistra contractul la ANAF,
  • locatorii care solicită înregistrarea contractului pentru a constitui titlu executoriu pentru plata chiriei, fie conform termenelor stabilite în contract, fie conform legislației.

Cererea se poate depune direct, prin împuternicit, la registratura ANAF, prin poștă cu scrisoare recomandată sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Citeste mai mult

Eveniment

15 decembrie: „Luna Rece”, fenomenul astronomic rar, care aduce un aer misterios pe cerul nopții

Publicat

Publicitate

Fenomenul astronomic „Luna Rece” va avea loc în data de 15 decembrie 2024. Aceasta este a 12-a lună plină din 2024 și mai poartă denumiri precum „Luna Nopților Lungi”, „Luna Stejarului”.

Fenomenul este un moment special în calendarul astral și adaugă o atmosferă de mister în preajma Crăciunului.

Denumirea provine de la faptul că acest fenomen se produce exact cu o săptămână înainte de solstițiul de iarnă.

Luna plină va avea loc pe 15 decembrie, la ora 4:01 EST, creând fenomenul cunoscut sub denumirea de „Luna Rece”.

Acesta va fi vizibil cu ochiul liber, iar în apropiere se va putea observa și planeta Jupiter, potrivit livescience.com.

Pe măsură ce luna se va alinia cu soarele, va reflecta mișcările acestuia pe cer. Când soarele ajunge în punctul său cel mai jos pe cerul sudic, Luna Rece va fi la cel mai înalt punct al său.

Publicitate

 

Astfel, luna va părea să urmeze un traseu propriu, în contrast cu soarele, care se află la cea mai joasă poziție a cerului

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending