Connect with us
Publicitate

Eveniment

O avarie lasă fără apă trei localități și o bună parte din municipiul Dorohoi

Publicat

Publicitate

Nova Apaserv S.A., furnizorul de apă de la Botoșani, a anunțat astăzi că intervenția la o avarie lasă fără apă trei localități și o bună parte din municipiul Dorohoi până luni, după care restricțiile vor fi aplicate doar pe perioada nopții.

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele S.C. Nova Apaserv S.A., și având în vedere că umplerea rezervoarelor de la Dealu Mare și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei până luni 29 aprilie 2024, ora 08:00, către utilizatorii din localitățile, Broscăuți, Corlăteni, Șendriceni – Pascari, inclusiv în municipiul Dorohoi zonele: Gării, Titulescu, Trestiana și Satul Nou.

Ulterior, în perioada 29-30.04.2024 restricțiile se vor face doar pe perioada nopții.

Publicitate

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție accidentală produsă ca urmare a vechimii și uzurii conductei!”, a transmis S.C. Nova Apaserv S.A.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Inspectoratul de Jandarmi Botoșani la Târgul Expozițional de Ovine Popăuți: Respectați măsurile stabilite de organizatori

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a transmis astăzi că și în cea de-a doua zi a Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Taurine și Produse Traditionale de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Pop[uți, jandarmii botoșăneni, împreună cu partenerii instituționali, respectiv efectivele de poliție și pompieri, acționează pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță pentru participanți.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a făcut un apel la miile de vizitatori să respecte indicațiile organizatorilor pentru o bună desfășurare a activității.

“Respectați măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, acordați atenția cuvenită minorilor care vă însoțesc și bunurilor personale de valoare, iar în cazul producerii unor situații nedorite solicitați intervenția jandarmilor aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii și siguranței publice”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Pentru părinți și prichindei: Evaluare Națională 2024, clasa a II-a. Modele de subiecte și reguli la testările pentru elevi

Publicat

Publicitate

De mâine începe Evaluarea Națională 2024 la clasa a II-a. Practic, în perioada 13-17 mai, elevii de clasa a II-a vor susține testări de evaluare națională care vor avea loc în sălile de clasă în care au activități elevii în mod obișuit, relatează alba24.ro.

Este vorba despre evaluare cunoștințelor elevilor, la nivelul clasei a II-a. Pe baza rezultatelor, se fac planuri individualizate de învățare, de către cadrele didactice, acolo unde identifică probleme.

Notele nu vor fi trecute în catalog și nu vor fi făcute publice. Acestea vor fi comunicate părinților.

Publicitate

Calendar Evaluare Națională 2024 clasa a II-a

  • 13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română / Limbă și comunicare – scris Limba maternă
  • 14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română
  • 15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă
  • 16 mai – Matematică și Științe ale naturii
  • 17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Ce se testează

Testările la clasa a II-a vizează următoarele aspect

prima testare: Limbă și comunicare – scris – Limba română/ evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise

a doua testare: Limbă și comunicare – citit – Limba română/ evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite

Publicitate

a treia testare: Matematică și Științe ale naturii/ evaluarea competențelor de matematică.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea 30 de minute la dispoziție.

Evaluare Națională clasa a II-a. Modele de subiecte

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Incendiu URIAȘ la Salcea. Pompierii din Suceava și Botoșani intervin pentru stingerea unei hale de termopane

Publicat

Publicitate

Un puternic incendiu a cuprins, duminică, o secţie de producţie de tâmplărie PVC de pe raza oraşului Salcea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, relatează agerpres.ro.

Potrivit acestora, incendiul se manifestă generalizat, cu degajări mari de fum, şi s-a impus transmiterea unui mesaj de alertare către populaţie Ro-Alert.

Publicitate

Suprafaţa afectată este de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Până în acest moment, nu sunt înregistrate victime.

La faţa locului intervin pompierii militari şi civili din Suceava și Botoșani pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Liturghie arhierească la Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Albești

Publicat

Publicitate

După zeci de ani în care în altarul Bisericii „Sfînții Arhangheli” din comuna Albești s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sâmbătă a poposit în mijlocul credincioșilor un ierarh. Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul a fost primit cu mare bucurie de credincioși și cu o emoție copleșitoare. Mulți dintre credincioșii prezenți nu-și amintesc să fi participat în satul lor la o Sfântă Liturghie arhierească și s-au pregătit  meticulos pentru popasul duhovnicesc. Biserica a fost înveșmântată cu flori, iar enoriașii au îmbrăcat straiele tradiționale.

Preafințitul Nichifor Botoșăneanul a săvârșit Sfânta Liturghie alături de părintele protopop Petru Fercal , de starețul Mănăstirii  Cozancea, arhimandrit Cleopa Străchinaru și un sobor numeros de preoți și diaconi.  Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, cunoscut deja pentru misiunea nobilă care o face în parohiile județului.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Nichifor a ținut un emoționant cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța cinstirii Sfintei Cruci.  „După Sfânta Liturghie, iată, ne stă înainte sfințirea unei troițe ce s-a înălțat aici, în curtea bisericii. Cinstirea crucii este pomenită  atât în Săptămâna patimilor cât și în Săptămâna Învierii:  Crucii Tale ne închinăm, Hristoase Dumnezeule și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim! Crucea care era semnul biruinței răului, în sensul că aceia care săvârșeau răul erau pironiți pe cruce, a devenit prin Învierea lui Hristos semnul biruinței de către Domnul. Prin cinstirea crucii cinstim pe Domnul Hristos care a luat asupra Sa durerea și boala și moartea noastră” , a spus în cuvântul său PS Nichifor.

Publicitate

Părintele paroh Fredolin Drobotă, vizibil emoționat, a ținut să mulțumească ierarhului pentru prezență, dar și sătenilor care au contribuit cu mic cu mare la frumusețea evenimentului religios.

„Scuzați-mi emoțiile, pentru că de mulți…zeci de ani…nu a mai poposit în mijlocul nostru la o Sfântă Liturghie  un ierarh și mulțumim pe această cale Preasfințitului Nichifor Botoșăneanul pentru că a avut bunăvoința să poposească în mijlocul nostru, să ne binecuvânteze, să binecuvânteze această lucrare, realizată la inițiativa și efortul familiei Gavrilescu, domnul Gheorghe și domnul Ovidiu, cărăra le mulțumim și mulțumim întregului sat pentru participare, pentru cheltuială, pentru florile care s-au adus. Să dea Bunul Dumnezeu ca să treacă mult timp să ne bucure Preasfinția sa sau altcineva cu o nouă binecuvântare arhierească”, a spus preotul paroh Fredolin Drobotă. Părintele a oferit ierarhului o icoană frumoasă cu Învierea  Domnului, din partea enoriașilor și a familiei sale.

A urmat sfințirea unei troițe impunătoare în curtea bisericii, realizată la inițiativa și cu efortul financiar al unor fii ai satului, Gheorghe și Ovidiu Gavrilescu.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending