Connect with us
Publicitate

Eveniment

NOVA APASERV va deschide casieria din municipiul Botoşani de pe strada Piaţa 1 Decembrie

Publicat

S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani anunță că începând cu data de 15.12.2021, se va deschide casieria din municipiul Botoşani, de pe strada Piaţa 1 Decembrie nr. 15.

Aceasta va avea programul de lucru între orele 09:00-17:00, de luni până vineri, sâmbăta și duminica fiind închis.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Pietoni indisciplinați amendați pe capete, după o acțiune a polițiștilor în municipiul Botoșani

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră, fiind vizați pietonii indisciplinați.

 

Astfel, activitățile au fost desfășurate atât în municipiul Botoșani, cât și în zona rurală aflată în competență, fiind legitimate 85 de persoane și verificate 54 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.000 de lei, 17 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale pietonilor.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Parfumuri și bijuterii „de firmă”, găsite de polițiștii din Hlipiceni asupra unei tinere de 23 de ani

Publicat

Polițiștii din Hlipiceni au identificat miercuri asupra unei tinere, de 23 de ani, mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

 

Astfel, în timp ce polițiștii se aflau în serviciul de patrulare au observat, pe trotuarul din apropierea unui local public, o tânără, care la vederea forțelor de ordine a avut un comportament suspect, motiv pentru care a fost interceptată de acestea. În urma verificărilor efectuate au fost identificate asupra tinerei mai multe bunuri constând în parfumuri și bijuterii, care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

 

Bunurile au fost confiscate, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Citeste mai mult

Eveniment

Un tânăr de 33 de ani, din comuna Răchiți, și-a terorizat familia. Polițiștii l-au scos din casă cu forța

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu față de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Răchiți, pentru faptul că a provocat scandal la domiciliu și a avut un comportament agresiv la adresa familiei.

 

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a păstra o distanță de 50 de metri față de soția sa. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

Sesizarea polițiștilor cu privire la faptele de violență în familie este de o importanță majoră în protejarea victimelor și prevenirea unor consecințe mai grave.

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit prevederilor art.23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;

obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.

interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Când se virează următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale

Publicat

Ministerul Muncii anunță faptul că s-a finalizat baza de date cu beneficiarii de Carduri sociale pentru alimente și, în perioada următoare 2.537.758 de carduri vor fi alimentate. În acest an, banii vor intra în 6 tranșe, prima fiind în februarie, iar următoarea în luna aprilie, stiripesurse.ro.

”Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de #carduri sociale pentru alimente:

614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
3.130 familii monoparentale;
192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
1.714.246 de pensionari
528 de persoane fără adăpost.
„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru #alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending