Connect with us
Publicitate

Administratie

Nova Apaserv va cheltui peste 1,1 milioane de euro pentru refacerea străzilor și trotuarelor după intervenții la rețeaua de apă

Publicat

Publicitate

Operatorul de apă de la Botoșani, Nova Apaserv SA, a scos la licitație lucrările de refacere a carosabilului și a trotuarelor în caz de intervenții la rețelele edilitare de apa și canal din municipiul Botoșani precum și din comunele limitrofe reședinței de județ, respectiv comuna Mihai Eminescu și Răchiți.

Valoarea totală pe care vrea să o cheltuiască Nova Apaserv în următoarea perioadă pentru refacerea străzilor și trotuarelor în cele trei zone după reparațiile la rețeaua de apă nu ar trebui să depășească 5475066.2 lei(Ron), echivalentul a ceva mai mult de 1,1 milioane de euro, însă câștigătoare va fi firma care va oferi prețul cel mai mic.

Cea mai mare parte din această sumă ar urma să fie cheltuită pentru municipiul Botoșani și comuna Mihai Eminescu, iar diferența de 941.877,90 lei ar fi necesari pentru zona Răchiți, însă toate deconturile se vor face doar în funcție de devizele de lucrări după eventualele intervenții.

Nova Apaserv SA a făcut anunțul de achiziție pe SEAP, platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, în partea a doua a lunii decembrie 2021, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru data de 17.01.2022, ora 15:00.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Panică la Uvertura Mall din Botoșani, unde s-a simțit miros puternic de gaz. Cauza, scurgeri de gazolină de la o mașină

Publicat

Publicitate

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că se simte un puternic miros de gaz. Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și au decis evacuarea preventivă a tuturor persoanelor aflate în clădire. Totodată, s-au aerisit spațiile, la nivelul tuturor etajelor. În urma verificărilor efectuate la fața locului, s-a constat faptul că mirosul provenea de la demisolul clădirii, din parcarea interioară, unde erau scurgeri de gazolină de la o mașină care a aprovizionat un magazin din interiorul obiectivului.

La acțiunile de evacuare au participat polițiști și jandarmi, precum și personalul obiectivului cu responsabilități în domeniu. Polițiștii și jandarmii au blocat traficul pe Calea Națională, între străzile Grivița si Victoriei, asigurând și măsurile de ordine și siguranță publică. La fața locului au ajuns și echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora.

Au intervenit și angajații societății de distribuție a gazelor, care au constatat că nu există niciun pericol, obiectivul putându-și relua activitatea.

Citeste mai mult

Eveniment

Liderul Organizației municipale AUR Botoșani, Cătălin Silegeanu, invită botoșănenii să adere la mișcarea politică pe care o reprezintă

Publicat

Publicitate

Președintele organizației AUR din municipiul Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, invită botoșănenii să adere la mișcarea politică pe care o reprezintă. El afirmă că AUR nu este doar un alt partid pe scena politică, ci o inițiativă menită să restabilească respectul față de cetățeni în procesele decizionale și administrative.

„Alianța pentru Unirea Românilor nu a fost creată pentru a suplimenta lista partidelor de dragul varietății. Este o mișcare politică menită să restaureze respectul față de cetățeni în procesele decizionale și administrative, este o alternativă pentru oamenii care își doresc să ofere comunității fără să urmărească avantaje necuvenite. Proiectul politic se centrează pe integritate și bună credință, pentru că își propune să promoveze profesioniști care nu râvnesc și nu acceptă foloase asigurate prin truda și încrederea cetățenilor”, a declarat Cătălin Silegeanu.

Liderul AUR din Botoșani a punctat că toate proiectele susținute de partid sunt în favoarea cetățenilor și împotriva clasei politice corupte.

„Inițiativele propuse în Parlament, măsurile de guvernare locală înaintate și cerințele noastre către autorități sunt cât se poate de viabile și benefice comunității. Nu sunt însă pe placul celor care se cred stăpâni pe instituții și veșnici în funcție, iar aceasta este cauza numeroaselor prejudecăți cu care ne-am confruntat în încercarea de a reforma sistemul”, a explicat el.

Cătălin Silegeanu anunță că AUR își deschide porțile către toți cei care vor să trăiască într-o țară normală, unde instituțiile aparțin cetățenilor și deciziile sunt transparente.

„Proiectul nostru politic are nevoie de oameni de calitate, care să promoveze idei sănătoase și să stea departe de compromisuri rușinoase. AUR are nevoie de minți independente, cu dreaptă judecată,” a adăugat acesta.

Publicitate

Un aspect esențial al mișcării politice AUR este încurajarea libertății de exprimare și a dialogului intern.

„Pentru noi, democrația nu este o lozincă pe care să o fluturăm de ochii lumii. Fiecare dintre membrii AUR este încurajat să își expună punctul de vedere, indiferent dacă este apreciativ sau critic. Fiecare contribuție și fiecare sugestie este binevenită în AUR, pentru că aici sunt valorizați și cei mai mari, și cei mai mici, și cei experimentați, și cei tineri expansivi”, a precizat Silegeanu.

În încheiere, președintele organizației AUR din municipiul Botoșani a lansat o invitație deschisă către toți cei care se regăsesc în valorile și principiile enunțate.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cei mai iscusiți pescari din Botoșani sunt…polițiștii. Concurs de pescuit sportiv cu pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de penitenciar

Publicat

Publicitate

Pompierii, polițiștii, jandarmii și polițiștii de penitenciar sunt, înainte de toate, oameni cu pasiuni și hobby-uri. Și, ori de câte ori timpul le permite, participă la tot felul de competiții. Pentru cei pasionați de pescuit, Asociația Sportivă a Pompierilor din România – filiala Botoşani a organizat ieri și astăzi, două concursuri de #pescuit sportiv la iazul Năvodul Star de pe raza comunei Răchiți.

Unii au fost mai norocoși decât alții, au urcat pe podium şi au fost premiați de ASPR Botoșani.
Cea mai mare captură a fost de 14, 700 kg, premiul fiind revendicat de echipa Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.
Clasamentul pe echipe se prezintă astfel :
La concursul “Cupa A.S.P.R la pescuit ”
– plutonier adjutant Vlăduț Grigoruță, plutonier adjutant Dorin Sobariu și plutonier Cezar Toma
– plutonier Andrei Ochian, sergent major Mircea Musteață și soldat Ovidiu Groza
– plutonier adjutant Ionuț Honciuc și sergent major Cosmin Tâmpău
Echipa clasată pe primul loc va reprezenta ISU Botoșani la ediția națională a concursului “Pescuit la crap”, ediția 2024, care se va desfășura la Botoșani, în august.
La concursul “Cupa pescuit la crap”
– ISU Botoșani
– Penitenciarul Botoșani
– IPJ Botoșani
La final, cel mai important a fost timpul petrecut împreună. Indiferent de culoarea uniformei, am rămas o #echipă pentru că întotdeauna ne bazăm unul pe celălalt.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Incendiu în comuna George Enescu. A vrut să scape de păduchii de găină, dar a dat foc la adăpostul de animale

Publicat

Publicitate

Un mod de dezinsecţie total greșit, folosit de o femeie din localitatea Dumeni, a provocat un incendiu care i-a distrus adăpostul de animale.

Incidentul a avut loc în această după-amiază. Proprietara, o femeie de 80 de ani, a vrut să scape de păduchii de găină și a dat foc mai multor frunze de nuc, în interiorul adăpostului de păsări. Într-un moment de neatenție, bunurile din interior s-au aprins. Când și-a văzut gospodăria amenințată de foc, femeia a cerut ajutor de la pompieri.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constat faptul că ardeau anexa, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, dar și patru tone de furaje, depozitate lângă clădire. Pompierii au intervenit rapid și au stins flăcările înainte ca acestea să se extindă la casă și alte construcții din gospodărie. Proprietara a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SMURD.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii au intervenit mai bine de două ore.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending