Connect with us

Actualitate

Modern Calor SA Botoșani se pregătește de umplerea instalațiilor de încălzire și probele de etanșeitate din blocurile de locuit

Publicat

Publicitate

Furnizorul de energie termică din municipiul Botoșani, Modern Calor SA, a anunțat astăzi că începând de luni, 12 septembrie 2022, după un grafic eșalonat pe puncte termice, va proceda la umplerea instalațiilor de încălzire din blocurile de locuit și efectuarea probelor de etanșeitate ale acestora.

Compania a explicat într-o poziție oficială că operațiunea de umplere a instalațiilor de încălzire în întreg municipiul Botoșani este programată a se finaliza pe data de 30 septembrie.

“Pentru a beneficia de confort termic pe timpul sezonului rece, proprietarii care doresc să se rebranșeze la sistemul centralizat de termoficare sau care sunt deja branșați, însă au de efectuat reparații la instalațiile interioare de încălzire, o pot face în perioada de până la umplerea instalațiiilor.

La fiecare scară de bloc va fi afișată data exactă la care se va face operațiunea de umplere, conform graficului.

Din momentul respectiv, instalațiile rămân sub presiune și nu se mai pot face intervenții asupra lor, decât dacă persoana care solicită acest lucru suportă cheltuielile pentru golire. Menționă că societatea noastră nu aprobă debranșări”, a precizat Modern Calor SA.

Compania a mai adăugat că în cazul în care, la momentul umplerii instalațiilor, consumatorii vor constata avarii la instalații, sunt rugați să sesizeze Dispeceratul termic al S.C. Modern Calor S.A., la numerele de telefon 0231.535.340, 0231.515.959

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor pentru siguranța pietonilor

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii.

 

Astfel, activitățile s-au desfășurat în municipiul Botoșani, fiind vizate zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere ale căror victime au fost pietonii.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost purtate discuții cu pietonii identificați în zonele cu risc ridicat, fiindu-le explicate riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, dar și consecințele acestor comportamente.

 

Publicitate

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.400 de lei, dintre care 27 au fost aplicate pentru abateri comise de pietoni, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric, de către un conducător auto.

Citeste mai mult

Eveniment

Urmărire ca în filme pe un drum din Vorona. Un șofer beat nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor

Publicat

Publicitate

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Vorona.

Acesta se deplasa pe drumul comunal DC56A, în comuna Vorona, când polițiștii au efectuat semnal de oprire, însă nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2,5 km, când s-a reușit oprirea sa. Ulterior, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unuii bărbat, de 44 de ani, din comuna Vorona.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0, 92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Mai mult decât atât, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Corni arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecție și distrugerea sistemului de monitorizare electronică

Publicat

Publicitate

Joi, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr, de 34 de ani, din comuna Corni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție și distrugere.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta și-a scos brățara de monitorizare electronică, distrugând astfel sistemul, ceea ce a condus la generarea unei alerte în cadrul Dispeceratului SIME.

 

Tânărul avea ordin de protecție față de fosta concubină, din comuna Tudora, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 

Publicitate

Atât la locuința acestuia, cât și la locuința persoane protejate au fost direcționate mai multe patrule de poliție, concomitent fiind contactate ambele părți. Victima a fost instruită de către polițiști, cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a fi în siguranță până la sosirea acestora.

 

Tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost identificat la domiciliul său, constatându-se că acesta nu mai avea montat dispozitivul electronic de monitorizare. A fost imobilizat și condus la sediul poliției.

Citeste mai mult

Educație

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați din toamnă. Măsuri anunțate de ministrul Educației

Publicat

Publicitate

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați începând cu 1 septembrie. Anunțul a fost făcut joi seara de ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, în cadrul unei emisiuni la Antena 1.

Potrivit ministrului, decizia vine pe fondul măsurilor de criză economică și vizează în special cadrele didactice angajate pe perioadă determinată sau cu plata cu ora, contracte care expiră în vară. Daniel David a precizat că profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați deoarece numărul de norme va fi redus, iar clasele vor avea un efectiv mai mare de elevi, scrie Mediafax.ro.

„Nu va pleca nimeni care are contract valabil pe mai mult de un an. Avem oameni angajați pe un an sau cu plata cu ora, contracte care oricum se încheiau în vară”, a declarat Daniel David.

Profesorii suplinitori nu vor mai fi reangajați din toamnă
În sistemul educațional românesc, profesorii suplinitori reprezintă o categorie importantă. Majoritatea dintre aceștia sunt cadre calificate care lucrează pe perioade determinate din cauza lipsei posturilor viabile sau a numărului redus de ore într-o singură școală.

Măsura anunțată ar putea afecta zeci de mii de cadre didactice.

Ministrul a subliniat că profesorii rămași în sistem vor avea mai mult timp de predare pentru același salariu. De asemenea, plata cu ora va fi redusă considerabil.

Publicitate

„Avem în sistem oameni care sunt angajați pe un an de zile sau pe plata cu ora, contracte care în vară se încheie. Nici dacă n-ar fi fost aceste măsuri nimeni nu avea garanția că acele contracte în toamnă vor fi continuate, fiindcă se făceau contracte noi în funcție de câte ore libere rămâneau, câte din acele ore au fost ocupate de titulari între timp având concursuri de titularizare. Deci ce am spus este că nimeni care a avut și are contract în derulare nu pierde, fiindcă noi avem 30.000 peste chiar peste 30 de mii de norme la plata cu ora, s-ar putea să fie mai puțini, o să fie sigur, dar nu era garanția nici dacă nu erau aceste măsuri”, a precizat Daniel David.

Referitor la protestele anunțate de sindicate și posibilul boicot al începutului de an școlar, ministrul a menționat că „sindicatele au dreptul să protesteze”. Totuși, el a atras atenția că lipsa acestor măsuri ar duce inevitabil la concedieri masive: „Dacă nu luăm aceste decizii, alternativa este disponibilizarea. Trebuie să înțelegem vremurile în care trăim”.

Ministrul a încheiat declarând că, în cazul în care România primește o evaluare economică negativă în luna august, efectele se vor resimți sever din toamnă, inclusiv în sistemul educațional.

sursa: mediafax.ro, observatornews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending