Connect with us

Eveniment

Miturile despre munca la stat și diferența față de cea la privat. Dezbatere virală

Publicat

Publicitate

Posturile de bugetar sunt cele mai vânate la noi în țară. Mulți români sunt convinși că munca la stat este mai puțin solicitantă decât cea din privat, iar beneficiile mai numeroase, inclusiv mai mult timp liber și o siguranță sporită a locului de muncă, relatează ADEVĂRUL

În România, o slujbă la stat, este un vis pentru mulți români. De altfel, sunt destui corporatiști care caută posturi de bugetar, mai ales după vârsta de 40 de ani. Deși salariile se pot dovedi mai mici decât la marile companii, comfortul vieții de bugetar se dovedește a fost mai prețios, spun mulți români pe rețelele sociale. În special este vorba despre numărul mare de zile libere și cumva siguranța mai mare a job-ului. În plus, în societatea românească persistă ideea că în domeniul bugetar munca este mai lejeră și stresul mai mic decât la privat, mai ales în corporații.

Pe platformele de rețele sociale, părerile sunt însă împărțite. Unii români spun că nu există viață de bugetar și că de fapt sunt mai multe dezavantaje decât beneficii, în timp ce alții ar face orice numai să ajungă să lucreze la stat, doborâți de stresul din privat.

„După ce a plecat de la corporație poate să doarmă liniștită nopțile”

Discuția a pornit pe platforma de socializare Reddit. Un internaut a cerut părerea celorlalți privind o schimbare radicală de serviciu. Mai precis, acesta își dorește, ca mulți alți români, să obțină o slujbă la stat. „Am depus dosarul pentru un concurs la stat, dupa 13 ani de corporații, am zis sa îmi incerc norocul. Mai este cineva care a făcut miscarea asta?”, întreabă utilizatorul Reddit.

Răspunsurile nu s-au lăsat așteptate. Părerile sunt însă împărțite. Unii internauți spun că viața de bugetar este vis față de munca de corporatist și îl îndeamnă pe utilizator să nu mai stea pe gânduri. „O fostă colegă a plecat de curând la stat. Este aproape de pensionare. A zis ca în sfârșit acum, după ce a plecat de la corporație poate să doarmă nopțile, că e mai liniștită”, se arată într-un răspuns.

Publicitate

„Mama a făcut asta. Are mai puțin de muncă și salariul mai mare, vinerea program scurt. Îi pare rău că a stat atât în firme, că de-abia la 50 a făcut mișcarea”, spune un altul. Sunt totodată mulți români care spun că munca la multinaționale, corporații și în general în privat te poate secătui de puteri. Tocmai de aceea un post de bugetar este un adevărat scop în carieră. „Munca la corporație mă seacă de puteri și începe să-mi piară și ultimul dram de speranță că voi putea vreodată să mă culc noaptea fără să-mi doresc să nu mă mai trezesc niciodată”, mărturisește, pe același subiect, un alt utilizator Reddit. „I did it. Concurs, intrat la stat pe un post de executie din corporate. Pentru mine personal s-a meritat. Salariul a scazut considerabil, stresul si bătaie de cap mi se par în limitele normale, nu se compară cu ce era prin multinațional.”, își descrie experiența un alt român.

„Să nu faci greșeala asta, să lucrezi la stat”

De cealaltă parte sunt utilizatorii care spun că munca la stat este stresantă din cauza birocrației, fără posibilități reale de avansare dacă nu te pui bine cu șefii și nu ești foarte docil. În plus, unii utilizatori spun că munca la stat este plictisitoare și prost plătită față de companiile importante din zona privată. „Am fost bugetar o scurtă perioadă. Mi s-a părut oribil, foarte mult de muncă, niciodată programul nu era de 8 ore, niciodată nu erau fonduri să lucrezi cum trebuie și trebuia să mai aduc și eu lucruri, atmosferă de stres 90% din timp, salariul foarte mic, sporuri pauză. Când am ajuns în privat mă simțeam ca în rai”, recomandă un utilizator.

„Dacă este vorba de administrație numai este de ceva vreme o pâine de mâncat, nu-ți recomand, mult de lucru, birocrație maximă, plus mult „susu pusu” la șefi, că tu doar execuți”, completează un alt internaut.

Sunt și cei care spun că sistemul de stat este sufocat de pile și în condițiile acestea un specialist s-ar simți destul de stingher. „Cunosc un caz ce a plecat la o unitate teritorială după 5 ani de corporație, si singurul avantaj este experiența de lucru dobândită în timp. Salariul este la fel, totul în jur este pe pile și relații, condiții mizere de lucru, citez “m-am întors în 2005” și efectiv dacă nu pupi nu poți să te dezvolți…din ultima discuție, a spus că speră să mai reziste un an și apoi se reorientează ori spre mediul corporatist ori să devină antreprenor”, relatează un alt utilizator Reddit.

Niciun bugetar nu seamănă cu altul

Alți utilizatori cu experiență în domeniul bugetar spun că există multe mituri în legătură cu munca la stat. În primul rând niciun bugetar nu seamănă cu altul. Sunt diferite categorii. Dacă în unele domenii munca este mai lejeră, în alte ramuri se muncește mult și responsabilitatea este foarte mare. Salariile sunt la fel, așa că, spun o parte a internauților, contează foarte mult orașul în care lucrezi la stat și cât de scumpă este viața în acel loc. Dacă pentru un angajat din administrație la Vaslui sau Botoșani, de exemplu, salariul se poate dovedi decent, chiar bun, pentru un angajat, pe același post, de la București, Cluj sau Iași leafa se poate dovedi problematică, neîndestulătoare. La care se adaugă chiriile și cheltuielile cu transportul de la locul de muncă până acasă.

„Depinde, la central e mult mai mult de muncă și de obicei deficit de personal iar salariul nu e adaptat la piața din privat din localitatea unde ai activitatea (salariul la Vaslui e identic cu cel de la Cluj sau București). La instituțiile locale sau teritoriale e mai lejer față de ministere sau alte entități mai mari dar e și mult mai politizat și mai plin de pile. Nu există o „viată de bugetar”, sunt 1.300.000 de oameni în sistemul bugetar, cei ce lucrează la autorizații la Bucuresti au o viață total diferită față de cei de la casa de pensii din Tulcea”, precizează un utilizator. În plus, totul depinde de aspirațiile celui care dorește să se angajeze.

„Una dintre probele de la concurs este, deci, să ai pile”

O parte a celor care au răspuns postării inițiale spun că ai nevoie de pile pentru a obține un post la buget. Indiferent de cât de bine pregătit ești. Unii și-au împărtășit experiențele și spun că au pierdut vremea degeaba învățând pentru concurs fiindcă toate locurile erau ocupate de pilele cuiva. „Este posibil sa ajungi sa lucrezi la stat fără sa ai pile? Toate încercările mele de a lucra la stat au eșuat pentru ca mereu ma nimeream la concurs cu cineva care era pila cuiva și avea întâietate. Zile de concediu irosite și nopți nedormite învățând pentru concurs… degeaba”, se confesează un internaut. Alții au răspuns spunând că un concurs este la noroc. Dacă postul este important și foarte căutat, pilele sunt prioritare, dacă nu, atunci norocul este de partea celui care reușește să obțină notă mare la concurs.

Citește și: Câte salarii compensatorii cer bugetarii concediaţi: „Sunt lucruri normale, de bun simţ”
„Problema e că daca e o persoană cu pile în față și e doar un post diponibil poți să fii cel mai pregătit că tot nu o să iei postul. E cu hit & miss. Așa a prins și o prietenă concurs la stat și erau 2 locuri disponibile și vreo 9 candidati. Cele 2 erau pe pile asa că a învățat deageaba câteva săptămâni și s-a pregătit chiar intens cu toate mizeriile ce s-au cerut pentru postul ăla, inclusiv articole și Constituția României. Dacă e un post fără cerere și nu e nimeni cu pile, da poți intra altfel vorba lui Iohannis – GHINION”, adaugă un alt utilizator.

„Una din probele de la concurs este, deci, să ai pile. Te pregătești și pentru această probă din concurs. Tu ești ursu, să-nceapă concursu!”, concluzionează un altul. Și aici părerile sunt împărțite. Există și utilizatori care spun că de fapt sunt mulți care nu se duc bine pregătiți la aceste concursuri și că dacă materia din bibliografie este învățată din scoarță-n scoarță este imposibil să nu obții postul, chiar dacă sunt și pile.

„Se intră și fără pile. Nu mai scoateți scuze pentru fail-ul vostru. Că se folosesc și pile? Logic. Dar prinzi post și fără”, explică un utilizator. „Sfatul meu dacă ai depus dosarul este următorul. Ia și învață legislația din bibliografia de concurs ca pe Tatăl Nostru. Dacă ești bazat pe cunoștințe nu are ce să îți facă decât cine știe ce mama pilei să fie. Eu când am participat la concurs, mai era încă o tipă înscrisă care era de fapt „pila” și care pe bază că e pilă nu a învățat nimic. Și nu a intrat”, conchide o internaută de pe Reddit.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Esre oficial. Decontarea voucherelor de vacanță, după reguli noi: Declarație pe propria răspundere și factură de 1.600 de lei

Publicat

Publicitate

Guvernul a adoptat un noul mecanism pentru decontarea voucherelor de vacanță. Beneficiarii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere, prin care confirmă că au contribuit cu suma de 800 de lei din fonduri proprii, că au utilizat și cei 800 de lei oferiți de stat și să depună o factură de minimum 1.600 de lei, care urmează să fie decontată.

Modificări esențiale în sistemul de decontare a voucherelor de vacanță:

Valoarea voucherelor și condiții de eligibilitate

– Angajații din instituțiile publice cu salarii nete de până la 8.000 lei vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 800 lei.
– Voucherele pot acoperi maximum 50% din valoarea unui pachet turistic, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să achiziționeze un pachet de cel puțin 1.600 lei și să contribuie cu diferența de 800 lei din fonduri proprii

Cum se decontează voucherele de vacanță

Achiziționarea pachetului turistic: Angajatul achiziționează un pachet turistic în valoare de minimum 1.600 de lei.

Declarație pe propria răspundere: După achiziție, angajatul completează o declarație pe propria răspundere, confirmând că a contribuit cu 800 de lei din fonduri proprii și că a utilizat voucherul de 800 de lei oferit de stat.

Prezentarea facturii: Angajatul prezintă factura de minimum 1.600 de lei care atestă achiziția pachetului turistic.
Decontarea: Pe baza declarației și a facturii, angajatul primește suma de 800 de lei de la stat.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

COD GALBEN de vânt pentru județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Nu scăpăm de vânt ! Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o nouă atenționare meteorologică de tip cod galben de vânt, pentru județul Botoșani, valabilă mâine între orele 11:00 – 23:00. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

Publicitate

✔ nu atingeți firele căzute la pământ.

Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

Paște 2025: Când se prepară cozonacii și pasca de sărbători. Rețete și recomandări

Publicat

Publicitate

Paștele 2025: Care este momentul potrivit pentru prepararea cozonacilor și a pascăi. Joia Mare – o zi cu semnificație profundă în Săptămâna Patimilor. În această zi, credincioșii participă la denii, unde sunt evocate evenimente esențiale, precum Cina cea de Taină, scrie alba24.ro.

Tot în această zi, gospodinele vopsesc ouăle, de regulă în roșu – simbol al sângelui lui Hristos – și prepară pasca, cozonacul și alte bucate tradiționale. Joia Mare este, de asemenea, ultima zi în care se pomenesc morții.

Familiile vor continua pregătirile pentru masa de Paște sâmbătă. Așadar, cozonacii, pasca, drobul de miel și alte mâncăruri de sărbători pot fi pregătite joi sau sâmbătă.

Rețete de Paște 2025. Cozonaci cu nucă – varianta 1

Unele dintre preparatele tradiționale pregătite de sărbători sunt cozonacii. O rețetă este prezentată de Sanda Marin, pentru Mediafax.

Ingrediente:

1 kg făină, 7 gălbenusuri, 4 albusuri, 300 g zahăr, 250 g unt (80% grăsime), 2 linguri ulei, lapte cât se cere, (circa 1/2 litru), 1 lingură rom, vanilie, 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare, 100 – 200 g stafide (după gustul fiecăruia).

Publicitate

Mod de preparare:

Se înmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ și o bucăţică de zahăr. Se opăresc într-o oală mică 3—4 linguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecând bine. Când s-a răcorit, se amestecă cu drojdia și apoi se bate bine până se fac bășici mari. Se presară puţină făină, se acoperă cu un servet si se pune la un loc cald să crească.

În acest timp, se freacă gălbenușurile, întâi cu sare, ca să-se închidă la culoare, apoi cu zahărul tos sau zahăr pudră cernut printr-o sită fină.

Când plămădeala a crescut destul, se toarnă peste restul de făină cernută într-un vas larg si ţinut la cald. Se amestecă adăugând gălbenuşurile, puţin lapte călduţ si albusurile bătute spumă. Se frământă cel puţin o jumătate de oră, aducând aluatul de pe margini spre mijloc. Se pune uleiul, romul, puţin câte puţin, untul topit, cald. Dacă aluatul pare prea tare, se mai adaugă puţin lapte călduţ. La frământat se adăugă şi stafidele, după ce au fost alese, spălate şi şterse întrun şervet.

Se adună aluatul în vas, se acoperă cu un prosop uşor, se asază la cald şi se lasă să crească circa două-trei ore.

Când a crescut destul, se unge mâna cu unt, se iau bucăţi din el, se împletesc pe masa de aluat presărată cu făină și se pun în forme unse cu unt. Aluatul nu trebuie să ajungă la jumătatea formei. Se mai lasă să crească tot la cald, se unge cu ou, se presară deasupra zahăr tos şi nuci sau stafide. Se pun la copt la foc potrivit şi se ţin circa o oră. Când sunt gata, se scot din forme şi se lasă să se răcorească.

Rețete de Paște 2025. Cozonaci cu nucă – varianta 2

Ingrediente:

600 g făină, 1 cească lapte, 2 ouă întregi, 2 gălbenuşuri, 1/2 linguriţă sare, 140 g unt proaspăt, 2 linguri zahăr, 20 g drojdie, vanilie. Umplutura: 500 g nuci măcinate, 350 g zahăr pudră, un praf de sare, 1/2 cească lapte.

Mod de preparare:

Se înmoaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ. Se freacă untul spumă cu două linguri de zahăr. Se cerne într-un vas larg făina, se face loc la mijloc şi se toarnă plămădeală, o cească de lapte, două ouă întregi si două gălbenusuri frecate cu 1/2 linguriţă de sare; se frământă, adăugând şi untul frecat spumă, până face aluatul băşici şi se desprinde de pe mână. Coca trebuie să fie ceva mai tare decât la cozonacul obişnuit (simplu). Se lasă să crească.

Umplutura:

Se amestecă nucile măcinate cu zahărul pudră şi cu un vârf de linguriţă de sare. Se opăreşte cu 1/2 ceaşcă de lapte clocotit şi se freacă până se face pasta potrivit de consistentă (dacă este necesar, se mai adaugă lapte, dar cu grijă, deoarece pasta devine uşor prea moale). Aluatul crescut se desparte în două, se întinde prima foaie pe masa presărată cu făină, deasupra se întinde jumătate din nucă, într-un strat cât mai egal, se rulează şi se pune în forma  unsă cu unt. Acelaşi lucru se repetă cu a doua bucată de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fără să se lase aluatul în formă să crească, deoarece se fac goluri între nucă şi aluat. Se coace la foc potrivit.

Rețete de Paște 2025: pască cu brânză

Ingrediente: 400 g aluat de cozonac, unt pentru uns tava.

Umplutura: 500 g brânză de vaci, 3 ouă, 100 g zahăr, 50 g unt (80% grăsime), 40 g făină, 1 cească lapte, 1 linguriţă esenţă vanilie, coajă de lămâie, 25 g stafide, 1/2 linguriţă sare.

Din aluatul de cozonac se întinde o foaie groasă de circa 0,5 cm şi de forma tăvii în care se coace. Se unge tava cu unt, se asază foaia de aluat pe fund. Din alte două bucăţi se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se împletesc şi se asază de jur împrejur, lipite de marginea tăvii, apăsând capetele, ca să se unească între ele. Se lasă să crească.

Se freacă împreună brânza cu untul si zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, sare, apoi făina si laptele. La urmă se pune vanilia, coaja de lămâie si stafidele alese si spălate. Se toarnă în formă. Se ung cu ou atât aluatul, cât si brânza si se dă la cuptor. Când este gata, se scoate din formă după ce s-a răcit.

Rețete de Paște 2025: pască fără aluat

Ingrediente: 600g de brânză de vaci, 500 g de smântână grasă, 6 ouă; 150 g de unt, 150 g de zahăr, 50 g faină, 50 g de griş, 100 g stafide, coaja rasă de la o lămâie/portocală

Mod de preparare: Sparge ouăle şi amestecă-le cu mixerul. Topeşte untul într-o crăticioara pe foc, fără ca acesta să-şi schimbe culoarea. Adaugă zahărul şi untul şi mixează bine totul. Adaugă smântana, făina şi grişul. La final incorporează cu atenţie, la o viteză mică, branza, stafidele şi coaja rasă de lămâie sau portocală.

Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă cu fundul detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace pasca 40-45 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Lasă pasca să se răcească la temperatura camerei.

Rețete de Paște 2025: Pască italiană cu orez

Ingrediente:

Aluatul: 570 de grame de făină, o lingură de praf de copt, 60 de grame de unt, o jumătate de cană de zahăr, 3 ouă, două pliculeţe de vanilie;

Umplutura: o cană de apă, o jumătate de cană de orez, un litru de lapte, o cutie de 425 de grame de brânză ricotta, o cană şi jumătate de zahăr, o lingură de suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 6 ouă

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecaţi făina cu praful de copt. În alt bol mai mare, amestecaţi cu mixerul untul cu jumătate de cană de zahăr, până ce compoziţia devine pufoasă. Adăugaţi pe rând ouăle şi vanilia. Treptat, adăugaţi făina, pentru a obţine un aluat moale. Împărţiţi aluatul în două şi formaţi două mingi. Întindeţi fiecare minge de aluat pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, în formă de disc, astfel încât să încapă într-o formă de copt cu diametrul de 25 de centimetri.

Puneţi discurile de aluat în forme şi daţi la frigider.

Daţi apa în clocot într-o oală şi adăugaţi orezul. Daţi focul mai mic, acoperiţi oala cu un capac şi fierbeţi 20 de minute. Adăugaţi laptele şi fierbeţi ingredientele, amestecând încontinuu, până când amestecul se îngroaşă. Apoi luaţi oala de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Încălziţi cuptorul la 165 de grade Celsius.

După aceea, amestecaţi într-un bol brânza ricotta, zahărul, sucul şi coaja de lămâie şi 6 ouă, până ce obţineţi o compoziţie omogenă şi spumoasă. Adăugaţi amestecul rece cu orez şi amestecaţi până ce ingredientele se omogenizează. Turnaţi amestecul în forma de tartă, apoi acoperiţi-o cu discul de aluat din cealaltă formă.

Coaceţi pasca în cuptorul preîncălzit până ce aluatul de deasupra capătă o culoare aurie, aproximativ 60 de minute, apoi lăsaţi să se răcească pe un grătar.

Citeste mai mult

Eveniment

Moartea celor doi medici și a unui brancardier, angajați la un spital din Iași, bagă în priză inspectorii de Muncă

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași va demara ample controale în toate spitalele din județ pentru a verifica respectarea legii securității și sănătății în muncă.

‘Noi, ca Inspectorat Teritorial de Muncă, ne-am propus ca anul acesta să facem controale ample în spitale, controale privind securitatea și sănătatea în muncă, condițiile de muncă și controalele de fond privind relațiile de muncă, având în vedere anumite riscuri’, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul șef al ITM Iași, Costel Grojea.

Un prim control este deja în desfășurare la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iași, după ce conducerea ITM afirmă că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spațiul public privind decesele a trei persoane – doi medici rezidenți și un brancardier.

‘Vom face un control mai amplu privind respectarea regulilor din Legea 319/2006, legea securității și sănătății în muncă’, a declarat Costel Grojdea.

El a adăugat că de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ nu au fost primite sesizări în ultimul an.

‘Din zona Spitalului ‘Sf Spiridon’ nu am avut sesizări în ultimul an. Din alte spitale au fost sesizări în ceea ce privește condițiile de muncă și relațiile de muncă. Nu au fost multe’, a afirmat Grojdea.

Publicitate

Declarația a fost făcută în contextul în care, la Spitalul Clinic Județean de Urgență ‘Sf. Spiridon’ Iași, doi medici rezidenți la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie, în vârstă de 28 și 31 de ani, au murit la interval de aproximativ două săptămâni, în localități diferite, din cauze diferite.

Unul dintre medicii rezidenți decedați este George Ștefan Tilă, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Bârlad. Medic rezident în anul V fiind, acesta trebuia să facă gărzi la secția Medicină internă de la Spitalul ‘Elena Beldiman’ din luna martie. Acesta a murit la câteva zile după prima gardă, pe 28 martie.

Cel de-al doilea caz de deces înregistrat în rândul rezidenților de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie este al lui Emanuel Mirel Luca, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Darabani, județul Botoșani. Acesta a fost găsit mort, duminică, într-un apartament din Iași în care locuia cu chirie.

În urmă cu două zile, un brancardier în vârstă de 52 de ani, care lucra la același spital, a făcut infarct la scurt timp după ce a ieșit din tură.

După moartea celor doi, mai mulți rezidenți din cadrul Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie au postat pe grupurile de socializare mesaje conform cărora sunt suprasolicitați, iar programul de lucru nu este respectat. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending