Connect with us

Eveniment

Minune de anul acesta a Sfintei Parascheva. Un copil de 7 ani a început să vorbească după ce s-a închinat. ,,Te iubesc mami”

Publicat

Publicitate

Nu este creștin care să nu fi simțit macar o data binecuvantarea Sfintei Cuvioase Parascheva după ce s-a închinat la sfintele sale moaște. Dacă ceri cu credință ajutorul lui Dumnezeu, rezolvarea nu întârzie să apară.

Așa s-a întâmplat și anul acesta în viața unei femei de carieră din Constanța care face o mărturisire extrem de emoționantă, relatată de părintele Alexandru Lungu din Suceava, care a slujit la Catedrala mitropolitană in aceste zile, un adevărat vector de opinie, extrem de iubit de creștini din toată țara.

Relatăm minunea trăită de femeia căreia Sfânta Parascheva i-a salvat copilul și sufletul.

,, Închei iua cu o mărturie emoționantă așa cum am promis . Este vorba despre o familie care zilele acestea a ajuns să urmărească pagina de Facebook și în doar câteva ore și-au făcut bagajele și Sfânta Parascheva le-a făcut un miracol . Citiți și dați Slavă lui Dumnezeu!

” Cum să încep părinte aceste rânduri, eu necredincioasa, card ani de zile nu am vrut sa mai aud de Dumnezeu, sfinți, preoți. Nu am fost niciodată ușă de Biserică. Să ne înțelegem, mergeam la Înviere, la Crăciun eventual, și odată pe an la spovedit. Știam că există un Dumnezeu, dar toate celelalte aspecte ale credinței nu le luam în seamă. Nu post , nu rugăciune, nu Liturghie. Era o relație rece , mai evadam într-un weekend pe la munte și atunci din curiozitate, vizitam câte o mănăstire. Lăsam eventual un pomelnic, dar atât tot .

Necazul meu a început în urma cu 4 ani. Am născut un băiețel perfect sănătos. Vioi, plin de energie, lumina ochilor mei. Fiind o femeie de cariera, recunosc că am neglijat mult partea mea de responsabilitate in ce privește creșterea lui. Am angajat o bonă care din nefericire , mult mai târziu am aflat , că tot ceea ce făcea în lipsa mea era să îl propească pe cel mic în fața televizorului și a telefonului, iar ea stătea liniștită pe canapea . Practic copilul meu de doar doi ani, a crescut cu televizorul. Zi de zi , 8 ore . Adormea la televizor și se trezea cu televizor. Am depistat în timp faptul că era foarte agitat , plângea noaptea inexplicabil , până când a început să facă crize din ce în ce mai mari.

Publicitate

Când vă scriu acest mesaj baietelul nostru are deja 7 ani . Până joi nu s spus niciodată Mama, Tata , Apa . Părinte, l-am dus la zeci de specialiști, am cheltuit mii de euro, fără nici un folos. Am fost de câteva ori pe la biserică, dar trebuie să recunosc , superficial, fără așteptări. Săptămâna aceasta o prietenă din lista mea v-a distribuit postarea și am început să citesc. Apoi ați tot postat și a început să se nască în inima mea o mică speranță. I-am soțului că eu plec la Iași, noi fiind din Constanța. Zis și făcut. Am pus câteva haine într-un bagaj improvizat și ne-am găsit în Iași pentru prima dată. Da , într-adevăr, Iașiul este într-o vibrație aparte . Iar apropierea de catedrală îți dă un sentiment dumnezeiesc .

Ne-am așezat la rândul format , cred ca totul a durat aproximativ 4 ore . În timpul acesta copilul meu a fost pentru prima dată în viața mea liniștit. I-am dar câteva cărticele, l-am ținut în brațe, dar se purta de parca ar fi fost sedat . Părinte, atât am spus când am ajuns in fața raclei : Doamne dacă iubești acest copil și poți să-mi dai o șansă, ajută-mă! Părinte, am plecat de acolo încărcați, dar totuși încă nedumeriți dacă am procedat corect.

Mulți veneau cu haine , cu vată, eu doar am pus palma mea peste vesmântul Sfintei și l-am atins cu fruntea pe baietelul meu. Bineînțeles, ca după toată această experiență am mâncat ceva și ne-am urcat în mașină, întrucât nu se mai găsea cazare .

Băiețelul meu a adormit și înainte sa ajungem în Constanța s-a trezit Părinte spunând exact aceste cuvinte: „Sfânta Parascheva, îți mulțumesc!” Părinte, copilul meu nu a spus niciodată Mama, iar pentru prima dată în viața lui a spus o frază. Va scriu aceste rânduri și sunt plină de lacrimi și nu pot să vă aștern în scris ce înseamnă pentru mine acest miracol. Astăzi a început după ce s-a trezit să repete această frază de câteva ori : Sfânta Parascheva îți mulțumesc! În această după amiaza a venit la mine în bucătărie, m-a luat în brate și mi-a spus : Te iubesc , mama !

Părinte , copilul meu nu a vorbit niciodată până la 7 ani și în doar 24 de ore a spus mai mult decât în toată viața . Este mult mai liniștit, privirea pare alta , eu cred că Sfânta Parascheva este un miracol pentru oameni . Părinte, dau mărturie că viața mea s-a schimbat într-o secundă. Eu nu am fost o Credincioasă, un om fidel lui Dumnezeu, dar Știu că Dumnezeu atât de mult ne iubește încât are răbdare și lucrează în asa fel încât nimic nu este cu neputință la El. Sunt convinsă că mărturia mea va atinge multe mame care sunt poate într-o situație asemănătoare. Va mulțumesc și datorită postărilor dumneavoastră, astăzi mi-am recăpătat copilul și sufletul înapoi. Vă voi purta veșnic în rugăciune și abia aștept sa ajungem la biserica unde slujiți. Va îmbrățișez!”.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

„Povestea unui om de zăpadă”, la Teatrul „Vasilache”

Publicat

Publicitate

Micuții botoșăneni în această săptămână la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” la cea mai recentă premieră, „Povestea omului de zăpadă” , adaptare după H.C. Andersen.

Spectacolul poate fi vizionat în zilele de:

– joi – 9 ianuarie 2025, începând cu ora 18:00

– duminică – 12 ianuarie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30

 

Regia artistică este realizată de:  Florin Iftodescenografia îi aparţine lui:  Gelu Rîșca.

Publicitate

În distribuţie  Renata Voloşcu, Andrei Bordianu, Ioana Buta, Oana-Marilena Asofiei, Ana-Maria Apetrei, Alin Gheorghiu, Adelina Cojocariu şi Cristian Fluerariu

Vă plac oamenii de zăpadă, nu-i aşa? Dar ştiţi cum se nasc oamenii de zăpadă? Se nasc din jocul copiilor, la fel ca şi omuleţul de zăpadă din spectacolul nostru.

 

Spectacolul este recomandat copiilor peste 3 ani.

Preţ bilet 20 lei

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de miercuri şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Rădăuți Prut, după ce mai multe materiale combustibile s-au aprins de la soba supraîncălzită

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, ieri, într-o gospodărie din localitatea Rădăuți Prut. O anexă, lipită de casă, a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, după ce mai multe materiale combustibile s–au aprins de la soba supraîncălzită. În momentul producerii evenimentului, proprietara nu era acasă. Când s-a întors, aceasta a observant că bunurile din bucătăria de vară ard mocnit și a sunat după ajutor.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere, dar și pompierii voluntari din Rădăuți Prut. Aceștia au constatat faptul că ardea anexa și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU Botoșani vă recomandă:

▪ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

▪ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

▪ nu lăsați ușa sobei deschisă;

Publicitate

▪ nu supraîncălziți soba;

✔ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

▪ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

✔ stingeți focul pe timpul nopții;

▪ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Citeste mai mult

Eveniment

România achiziționează sisteme de luptă anti-dronă: Opt sisteme israeliene în valoare de 60 de milioane de dolari

Publicat

Publicitate

Ministerul Apărării Naționale a anunțat achiziția a opt sisteme de luptă anti-dronă de la o companie israeliană, pentru suma de 60 de milioane de dolari. Aceste sisteme vin în sprijinul eforturilor de modernizare a apărării României, fiind capabile să detecteze, localizeze, neutralizeze și, dacă este necesar, să aducă la sol drone ostile, scrie alba24.ro.

Detalii tehnice despre sistemele achiziționate

Potrivit TVR sistemele cumpărate sunt de tip multimisiune, modulare și sunt dotate cu un radar performant care poate detecta și monitoriza simultan până la 10.000 de obiecte – atât în aer, cât și la sol și pe apă. Acestea funcționează în orice condiții meteorologice, zi și noapte, și pot fi instalate de o singură persoană în doar 20 de minute.

Schimbarea legislației anti-dronă în România

Achiziția vine într-un context în care România dezbate modificarea legislației privind utilizarea dronelor. În prezent, legislația actuală nu permite atacarea aeronavelor fără pilot care intră ilegal în spațiul aerian al țării. Noua legislație ar urma să creeze competențe clare pentru autorități și să stabilească modalități concrete de contracarare a dronelor ostile.

Această achiziție face parte dintr-un plan amplu al Ministerului Apărării, care are active aproximativ 70 de programe de înzestrare pentru toate categoriile de forțe armate. Dintre acestea, 30 de programe sunt deja în derulare, iar alte 10 urmează să fie lansate în 2025.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul

Publicat

Publicitate

Sfântul Gheorghe a trăit în Hozeva pe la sfârşitul secolului al VI-lea şi începutul secolului al VII-lea. Numele de „Hozevitul” provine după acela al chinoviei sale, Mănăstirea Hozeva.

Mănăstirea este săpată într-un perete de stânca, pe locul unei străvechi aşezări monahale, de la începutul veacului al V-lea, situată la apus de Ierihon, pe valea pârâului Horat – Cherit – numit azi Hozeva, în preajma căruia a trăit Proorocul Ilie, în timpul prigonirii lui de către regele Ahab. Sfântul Gheorghe s-a născut în insula Cipru din părinţi binecredincioşi, având un frate care a intrat în monahism şi care a trecut la cele veşnice la vârsta de 70 de ani, în mănăstirea Koloman, din apropierea Iordanului. Sfântul Gheorghe, rămânând orfan, a fost luat în grijă de o rudă mai îndepărtată care îl dorea ca şi ginere.

Acesta a fugit la o mănăstire din Creta a cărui stareţ era o altă rudă de a sa, apoi de aici s-a îndreptat la Locurile Sfinte, şi în cele din urmă la fratele său, la Mânăstirea Koloman. Însă, stareţul de aici nu l-a primit în obştea mănăstirii, dar l-a încredinţat stareţului mănăstirii Hozeva unde s-a nevoit în rugăciune şi ascultare. La o vreme a plecat de la Hozeva şi s-a îndreptat din nou spre Mănăstirea Koloman, unde a vieţuit alături de fratele său, Iraclid, până la trecerea la Domnul a acestuia.

După ce fratele său s-a mutat la viaţa veşnică, Sfântul Gheorghe a mers iarăşi la Mănăstirea Hozeva, mănăstire pe care a mai părăsit-o o singură dată până la moartea sa, în timpul împăratului Focas (602-610), când perşii au cuprins Palestina. După ce împăratul Heraclis (610 -641) i-a înfrânt pe perşi, Sfântul Gheorghe s-a reîntors la Mănăstirea Hozeva. Mănăstirea Hozeva, care acum îi poartă numele Sfântului Gheorghe, adăposteşte moaştele sale şi pe cele ale Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ – Hozevitul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending