Connect with us

Eveniment

Ministrul Sănătății: E posibil să avem un sezon mai serios de gripă

Publicat

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, 9 septembrie, la Timișoara, că măsurile prin care putem ține școlile deschise sunt unele „universale”. Aceste măsuri previn atât COVID-19, cât și gripa, mai ales că e posibil ca valul de gripă din acest an să fie unul „serios”.

Întrebat ce măsuri au fost luate pentru a păstra școlile deschise în cazul în care se va mări incidența COVID-19, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că este un plan similar celui utilizat în 2022.

„La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educației. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor școlare, directorilor de unități de învățământ.

Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toții la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a spus Rafila.

Minsitrul a precizat că este vorba de măsuri universale, care previn și gripa.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecția cu COVID-19, ci și gripa.

Publicitate

Să nu uităm că e posibil să avem și un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani și nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reușit să țină școlile deschise.

În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, școlile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidența dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate.

Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila.

(sursa: Mediafax)

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Biroul Electoral Central a centralizat, până la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare

Publicat

Publicitate

Biroul Electoral Central a centralizat, până luni dimineața, la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare.

Conform acestora, primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent, a obținut, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr de 6.165.741 voturi (53,61%), iar contracandidatul său, liderul AUR George Simion – 5.335.752 de voturi (46,39%).

Din totalul de 19.945 de secții de votare au fost centralizate datele din 19.924 de secții de votare, reprezentând 99,89%.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 11.635.741, reprezentând 64,72% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Totalul voturilor valabil exprimate este de 11.501.493, reprezentând 98,85% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Totalul voturilor nule este de 134.178, reprezentând 1,5% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Din 20 mai, Vodafone trece de la 3G la 4G. Ce schimbări apar pentru clienți

Publicat

Publicitate

Începând cu data de 20 mai, Vodafone România va începe migrarea serviciilor de voce, date și comunicații machine-to-machine (M2M) din rețeaua 3G către rețeaua 4G. Această tranziție tehnologică are ca obiectiv principal îmbunătățirea performanței și a calității serviciilor oferite clienților.

Procesul de înlocuire a tehnologiei 3G se desfășoară în etape la nivel național și este planificat să fie finalizat până la data de 1 iulie 2025.

Operatorul evidențiază multiplele avantaje ale rețelei 4G, descriind-o ca fiind mai modernă, mai fiabilă și capabilă să ofere servicii mai stabile, cu mai puține discontinuități. În plus, migrarea va contribui la reducerea consumului de energie în rețea și a amprentei de carbon, sprijinind astfel eforturile pentru un mediu mai curat.

Un aspect important subliniat de companie este faptul că trecerea de la rețeaua 3G la 4G nu va implica nicio modificare a contractelor existente cu abonații sau a valorii serviciilor aferente acestora.

Pentru clienții Vodafone care utilizează deja rețelele 4G sau 5G, închiderea rețelei 3G nu va avea niciun impact asupra funcționării serviciilor lor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

A început prima ediție a Conferinței „Zilele Spitalului Județean de Urgență Mavromati” Botoșani

Publicat

Publicitate

Botoșani, 20 mai 2025 – Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță startul primei ediții a Conferinței „Zilele Spitalului Județean de Urgență Mavromati”, un eveniment de amploare dedicat profesioniștilor din domeniul medical. Manifestarea are loc în perioada 20 – 24 mai 2025, în municipiul Botoșani.

Conferința este organizată sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani și Colegiul Medicilor Botoșani.

Evenimentul se desfășoară ONSITE, cu participarea directă a medicilor, cercetătorilor și specialiștilor din întreaga regiune, dar oferă și transmiterea ONLINE a lucrărilor, pentru a facilita accesul unui public cât mai larg interesat de temele abordate.

„Această conferință reprezintă un pas important pentru dezvoltarea profesională și schimbul de experiență între specialiștii din domeniul sănătății. Este un prilej de colaborare, dialog științific și consolidare a rețelei medicale regionale,” a declarat conducerea Spitalului Județean „Mavromati”.

Agenda conferinței include prezentări științifice, sesiuni tematice și dezbateri interdisciplinare pe teme actuale din medicina de urgență, managementul spitalicesc, cercetare clinică și politici de sănătate publică.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vânt pentru județul Botoșani

Publicat

Publicitate

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vânt pentru județul Botoșani

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vânt pentru județul Botoșani valabil astăzi, între orele 10:00 – 21:00.

În intervalul menționat, în toată țara, vor fi intensificări ale vântului și vijelii, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mari de 90…110 km/h. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, jumătatea sudică a Moldovei, nordul Munteniei și al Dobrogei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va
manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp
sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și pe arii restrânse de 30 – 35 l/mp.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

✔️fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
✔️ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt;

✔️ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
✔️ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;
✔️ nu atingeți firele căzute la pământ;

Publicitate

✔️ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
✔️ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending