Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ministrul Educaţiei: Mi-am asumat introducerea șahului în şcoli

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a avut, joi, o întâlnire cu marele maestru Garry Kasparov, a declarat, într-o conferinţă de presă, că şi-a asumat introducerea şahului în şcolile din România ca materie opţională.

‘Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti’, a afirmat ministrul.

Întrebat când va începe să fie predată în şcoli această nouă disciplină, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ‘Există deja un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul. Este un curs de formare susţinut de Federaţia Română de Şah cu un număr de 100 de ore. Aceşti profesori sunt formaţi în mare parte, avem de asemenea în lucru şi planurile cadru, care vor fi valabile începând cu septembrie 2023. Şi vom căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei să găsim un loc cât mai potrivit acestei discipline pe care şi eu o doresc în şcolile româneşti’.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cazul Alexandra Ivanov: Asistenta care a fost de gardă în noaptea în care tânăra a murit va primi despăgubiri.Va reveni la muncă

Publicat

Asistenta care a a fost de gardă în noaptea în care ALexandra Ivanov a murit în dureri crunte va fi despăgubită de spital, scrie realitatea. net.

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit în chinuri la Spitalul Județean din Botoșani. Asistenta care a fost de gardă în seara fatidică va primi despăgubiri și i se va permite să revină la muncă.

După tragedie, medicul, asistenta și infirmiera care au fost de gardă în seara în care Alexandra și-a pierdut viața, au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile.

Asistenta însă a contestat decizia în instanță și a avut câștig de cauză. Judecătorii au decis ca aceasta să își primească salariile aferentei perioadei în care a fost suspendată, dar și actualizarea acestora la zi.

Medicul care a fost de gardă în acea seară a fost concediat.

Citeste mai mult

Eveniment

Un părinte ieromonah din Botoșani a trecut în veșnicie la 49 de ani. A fost intendentul Patriarhului Teoctist

Publicat

Este doliu la Mănăstirea Cernica după ce un viețuitor a trecut în veșnicie, informează basilica.ro.

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la Domnul luni, la vârsta de 49 de ani. A fost intendent al Patriarhului Teoctist.

Părintele Ioachim Enea s-a născut în data de 20 februarie 1975, primind la botez numele Ioan. A avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah.

După absolvirea școlii gimnaziale din satul natal Cerchejeni, județul Botoșani, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea, la vârsta de 14 ani.

A fost tuns în monahism în anul 1995, la vârsta de 20 de ani, de părintele stareț Iosif Grigore.

Între anii 1996-1997, efectuează stagiul militar obligatoriu, fiind încorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurământului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, unde îl întâlnește pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care, remarcându-l îi oferă funcția de intendent.

În perioada petrecută la Patriarhie, își continuă studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, pe care le aprofundează apoi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

A fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Cernica în anul 2007 de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica, începând cu ora 12:00.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending