Connect with us
Publicitate

Actualitate

Microsoft retrage de la vânzare Windows 10, din ianuarie. Cât timp va menține compania, actualizările de securitate

Publicat

Microsoft începe procesul de renunțare la Windows 10, sistemul de operare care se află astăzi pe majoritatea PC-urilor.

Vânzările directe pe site-ul Microsoft a versiunilor de Windows 10 se vor încheia pe 31 ianuarie 2023, potrivit unei informări transmise de companie.  

Potrivit notificărilor postate pe paginile Windows 10 Home, Pro și Workstation de pe site-ul Microsoft, descărcările digitale ale Windows 10 vor fi oprite începând cu data de 31 ianuarie 2023.

Decizia luată de Microsoft înseamnă că nu se vor mai putea cumpăra licențe Windows 10 decât prin intermediul magazinelor existente de licențe la comercianții terți.

„31 ianuarie 2023 va fi ultima zi în care descărcarea Windows 10 este oferită spre vânzare. Windows 10 va beneficia de actualizări de securitate care vă ajută să vă protejați computerul de viruși, spyware și alte programe malware până pe 14 octombrie 2025”, se arată pe pagina Windows 10 Home a Microsoft.

Suportul oficial pentru Windows 10 va continua până în octombrie 2025. Lansat în 2015, Windows 10 este programat să fie trecut pe linie moartă după 10 ani.

În ciuda vârstei sale mai înaintate, Windows 10 este un sistem de operare mult mai popular pentru utilizatori, cu o bază de instalare de peste 60%.

Între timp, Windows 11, în ciuda recenziilor bune, a atins doar o bază de utilizatori de aproximativ 20%.

Unul dintre motivele pentru care Windows 11 nu a reușit să găsească un public larg până acum este din cauza cerințelor sale minime de hardware, care sunt mai mari decât cele ale Windows 10.

Astfel, calculatoarele mai vechi ar putea să nu aibă procesoare suficient de rapide pentru a rula software-ul.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Marșul pentru viață” de la Botoșani va fi supravegheat atent de jandarmi

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter religios organizate în mai multe localități, în cooperare cu efective de poliție și poliție locală.

Sâmbătă, începând cu ora 13.00, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților la ,,Marșul pentru Viață”, organizat de Protopopiatul Botoșani în parteneriat cu Asociația Tineretului Ortodox Român – Filiala Botoșani, pe traseul Biserica Buna Vestire – str. Octav Onicescu – Blvd. Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – str. Cuza Vodă – str. Marchian – Blvd. George Enescu – Biserica Sfânta Treime.

În aceeași zi, jandarmii vor fi alături de cetățenii prezenți la ,,Marșul pentru Viață” desfășurat în municipiul Dorohoi, de la ora 12.00, la evenimentele cu aceeași denumire din orașele Săveni și Ștefănești, precum și la manifestările similare din comuna Dângeni.
De asemenea, efectivele de jandarmerie vor lua măsurile necesare pentru ca liniștea enoriașilor de la Biserica Romano-Catolică din municipiul Botoșani să nu fie tulburată pe timpul slujbei religioase prilejuite de sărbătorirea Învierii Domnului.

Nu în ultimul rând, jandarmii botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău la misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării partidei de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani – Poli Iași și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale în zona Sălii Polivalente ,,Elisabeta Lipă”, la Concursul național ,,Tărâmul Dansului”.

Având în vederea că deplasarea coloanelor la aceste manifestări religioase se va efectua și pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, în vederea prevenirii unor incidente nedorite.
Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la aceste marșuri și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul sesizării unor fapte antisociale să solicite sprijinul acestora în mod direct, în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Eveniment

Transport de lemne confiscat de polițiști în comuna Mihai Eminescu

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit, joi, pentru control, pe drumul public din comuna Mihai Eminescu, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Botoșani, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a avea aviz de însoțire a mărfii.

 

Față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale,  cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Acțiune amplă a polițiștilor și jandarmilor în municipiul Dorohoi. Ce au căutat oamenii legii

Publicat

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni, nr. 6 Pomârla, jandarmi și polițiști de frontieră au organizat o acțiune, cu efective mărite în zona de competență, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru identificarea conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența substanțelor psihoactive sau droguri.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, 36 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament.

 

Totodată, au fost controlate 133 de autovehicule, iar 43 dintre conducătorii auto au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor rutiere, cu amendă în valoare totală de peste 3.000 de lei.

 

De asemenea, în cadrul activităților au fost confiscate bunuri în valoare de 3.500 de lei, constând în peste 100 de articole de îmbrăcăminte și aproximativ 400 de țigarete de proveniență Duty Free.

Citeste mai mult

Economie

Conferința „Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene”, ediția a II-a. Antreprenorii din Botoșani sunt așteptați

Publicat

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru antreprenorii din județul Botoșani

BCR în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani invită antreprenorii să participe la conferința Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ediția a II-a, care va avea loc joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 10:30, la Salon Luceafarul, Popas Cucorani.

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru antreprenorii din județul Botoșani:

  • Ce finanțări europene sunt disponibile și când vor fi lansate apelurile de proiecte?
  • Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească IMM-urile pentru a accesa fondurile disponibile?
  • Care sunt alternativele de finanțare pentru contribuția proprie?
  • Ce trebuie să ai in vedere atunci când întocmești un plan de afaceri pentru finanțări din fonduri europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde cei 7 speakeri în cadrul evenimentului.

Instrumentele financiare și cum susține BCR antreprenorii care apelează la resurse nerambursabile sunt, de asemenea, puncte de interes pe lista discuțiilor.

Avem convingerea că temele care vor fi puse in discuție și notorietatea celor care vă vor fi parteneri la aceste dezbateri, conform Agendei, vă vor trezi curiozitatea și veți fi alături de noi la acest eveniment important pentru mediul de business din Botoșani.

 

Save the date – joi, 18 aprilie 2024, ora 10:30

Remember the place – Salon Luceafarul, Popas Cucorani

 

Vă rugăm să confirmați prezența până pe data de 10 aprilie 2024 la:

tel 0744434961, e-mail secretariat@cciabt.ro  – Carmen Panțiru, CCIA Botoșani,

tel 0730044283, e-mail liviu.tului@bcr.ro  – Liviu Țului, Director Grup Retail, BCR

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending