Connect with us
Publicitate

Eveniment

Microbuz cu muncitori, cuprins de flăcări în timp ce se afla în mers

Publicat

Publicitate

Un microbuz s-a făcut scrum, după ce a fost cuprins de flăcări în timp ce se afla în mers, într-o localitate din Vaslui. Pasagerii aflați în autovehicul au reușit să iasă la timp.

Potrivit ISU Vaslui, în noaptea de duminică spre luni, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un microbuz.

Microbuzul efectua curse regulate la/de la un agent economic, pe raza localității Simila, comuna Zorleni.

Publicitate

În momentul izbucnirii incendiului, în microbuzul aflat in mers se aflau opt persoane, șoferul și cei șapte pasageri autoevacuându-se în siguranță.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, șoferul mijlocului de transport, dar și alți participanți la trafic au încercat să limiteze incendiul folosind mai multe stingătoare.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. Pompierii militari au lichidat incendiul în câteva minute.

Publicitate

Pasagerii și conducătorul auto au fost evaluați, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un motociclist din Botoșani și încă două persoane au decedat în urma unui accident produs pe DN 24 la Codăeşti, lângă Iași

Publicat

Publicitate

Trei persoane au decedat, duminică, în urma accidentului rutier produs pe drumul naţional DN 24, în zona localităţii Codăeşti, la limita dintre judeţele Vaslui şi Iaşi, relatează agerpres.ro.

În accident au fost implicate două motociclete şi un autoturism. Pe una dintre motociclete se afla doar conducătorul, un tânăr din Botoșani dar care era mutat de ceva vreme în zona Breazu Iași, iar pe cea de-a doua erau două persoane, ambii de loc din Galați, care locuiau de ceva timp în Iași, în timp ce în maşină se afla doar o conducătoare auto.

 

Publicitate

Sursa video: ISU Vaslui

“La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite patru victime, trei dintre acestea aflându-se în stare de inconştienţă. Atât motocicletele, cât şi autoturismul au fost cuprinse de flăcări. Ecihipajele de intervenţie au evaluat victimele, le-au evacuat şi au început manevrele de resuscitare pentru trei dintre acestea. Din nefericire, a fost confirmat decesul în cazul a trei dintre victimele accidentului. Pompierii militari au lichidat incendiul, iar acum asigură zona”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Publicitate

Femeia aflată la volanul autoturismului a suferit un atac de panică.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Din primele cercetări, se pare că una dintre motociclete a încercat să depăşească o altă motocicletă aflată în faţă şi a intrat în coliziune cu autoturismul. Maşina a intrat pe contrasens şi ar fi lovit cealaltă motocicletă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Lista ”românilor de pe cer”. Craterul Eminescu de pe Mercur a atras chiar atenția NASA

Publicat

Publicitate

Corpurile cereşti pot purta numele unor oameni care au avut o contribuţie importantă în ştiinţă, artă, sau alt domeniu. Puțină lume știe că printre aceștia se află și mulți români. Printre numele românești în spațiu, date unor corpuri cerești sau formațiuni de pe alte planete, Eminescu a dat numele unui crater de pe Mercur care a atras chiar atenția NASA, relatează alba24.ro.

”O mare onoare este ca numele tău să fie purtat o anumită formațiune de pe o planetă. Onoarea este mare, dar nu ai cum să te bucuri de ea, pentru că toate formațiunile de pe planete poarta numele personalităților decedate” precizează cei de la Astro Urseanu, care au realizat o listă a ”românilor de pe cer”.

Spre exemplu, din aprilie 2008, un crater de 125 km în diametru, situat pe planeta Mercur, a primit numele de Eminescu.

Publicitate

”Este un crater interesant pentru că pare că s-a format mai recent decât restul craterelor de pe Mercur.

Lanţuri de cratere mai mici se întâlnesc în jurul acestuia, formate de fragmentele ce s-au desprins de asteroidul care a produs craterul și de materia expulzată la impact” precizează Astro Urseanu.

NASA a prezentat o imagine uimitoare a craterului, asemănătoare unui ochi de pisică. ”Nebula? Nu, este craterul Ochiul Pisicii!” au scris cei de la NASA când au prezentat imaginea.

Publicitate

În centrul acestei imagini uimitoare se află craterul Eminescu de pe planeta Mercur, luminat de un halo luminos de material în jurul marginii sale.

Titlul imaginii face referire la Nebuloasa Ochiul Pisicii, o nebuloasă emblematică, bine studiată, care are caracteristici similare cu această imagine a lui Eminescu, cum ar fi în special albastrul, galbenul și forma sferică a formațiunii.

Publicitate

Această imagine a fost asurprinsă de nava spațială MESSENGER a NASA ca o observație color de înaltă rezoluție cu țintă precisă.

Nume românești în spațiu, date unor corpuri cerești sau formațiuni de pe alte planete

Pe Lună, există un crater numit ”Haret”, după numele matematicianului Spiru Haret. Tot pe Lună există un lanț muntos sub numele de Montes Carpatus.

Publicitate

FOTO: astro-urseanu.ro

Poeta Elena Văcărescu, născută în România, are și ea un crater cu numele ei, pe Venus.

Craterul, aflat în emisfera sudică a planetei, are un diametru de 31,5 de kilometri.

Un alt nume de pe Venus este „Darclée”, botezat în 2003 după soprana Hariclea Darclée (1860-1939). Acesta este dat unei formațiuni vulcanice, numită „patera”, cu un diametru de 15 kilometri.

Tot pe Venus mai există nume de formațiuni precum Irinuca, Natalia, Ștefania, Veta, Zina și Esterica.

Pe Marte regăsim Valea Rhabon, numele antic al râului Jiu. Este de fapt un tub prin care a curs lavă.

Există de asemenea multe nume ale unor localități românești. Chiar și două potențiale planete din Galaxia Adromeda au fost numite de astronomii români care le-au observat în premieră Galați V1 și Galați V2.

De asemenea, sunt foarte mulți asteroizi care poartă nume românești: Transylvani, Drăgescu, Piatra Neamț, Pârvulescu, Nedelcu, Marius Ioan, Curelaru, Enescu, Văduvescu și așa mai departe.

Lista lor și articolul complet poate fi citit pe Astro-Urseanu.

FOTO: NASA, grafic Astro-Urseanu

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani!

Publicat

Publicitate

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Bihor am văzut multe proiecte ambițioase, care fac dovada unei viziuni mărețe și a unei ambiții reale de a dezvolta. Privesc cu admirație către întreg județul Bihor și nu pot să nu mă gândesc la județul meu. Merităm mai mult și știu că putem să ne ridicăm de unde am căzut, pentru că, în prezent, administrația noastră este departe de modelul oferit de județele dezvoltate.

Cu sprijinul colegilor mei, majoritatea antreprenori de succes, care știu cu adevărat ce înseamnă să performezi în primul rând în viața profesională, nu avem cum să dăm greș!

Din 9 iunie, Botoșaniul are și el parte de un nou început și o nouă șansă la dezvoltare! Cei care l-au transformat într-un eșec trebuie să plece acasă!

Publicitate

C.M.F. 21240015

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de duminică, 19 mai 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, duminică, 19 mai 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 19 mai 2024:

Loto 6 din 49: 39, 22, 34, 46, 24, 19.

Publicitate

Loto 5 din 40: 2, 23, 15, 12, 36, 24.

Noroc Plus: 7, 2, 5, 1, 9, 5.

Noroc: 6, 8, 5, 9, 3, 9, 8.

Publicitate

Super Noroc: 3, 5, 1, 0, 9, 7.

Joker: 6, 19, 33, 28, 45 + 15.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending