Connect with us

Eveniment

Metoda loverboy și recrutarea în mediul online, explicate de polițiști elevilor din Botoșani

Publicat

Publicitate

Miercuri,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de  elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani, de cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Bălușeni și de cei ai Liceului Tehnologic Elie Radu Botoșani. 

Participanților  le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale sau a exploatării prin muncă, în baza acestuia tinerii primind mai multe recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Si siguranţa pe Internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu elevii din cadrul unităților  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Prevenirea victimizării minorilor prin intermediul infracțiunilor circumscrise traficului de persoane reprezintă o prioritate a Poliției Române în anul 2023, motiv pentru care activități similare vor avea loc în perioada următoare și la nivelul altor unități de învățământ din județ.

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

A început înscrierea pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Calendarul probelor scrise din luna august

Publicat

Publicitate

Elevii care nu au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2025 se pot înscrie la cea de-a doua, care va avea loc în luna august, scrie alba24.ro.

Înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe luni, 14 iulie şi se încheie pe 21 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit calendarului, proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în zilele de 4 și 5 august.

Marți, 5 august este programată proba B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Miercuri, 6 august va loc evaluarea competențelor digitale, iar joi, 7 august și vineri, 8 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă – cea la Limba şi literatura română peste programată luni, 11 august, iar marți, 12 august, va avea loc proba obligatorie a profilului.

Publicitate

Miercuri, 13 august va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi, 14 august, proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Când vor fi afișate rezultatele la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2024

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor la probele scrise, vizualizarea lucrărilor scrise şi depunerea contestaţiilor vor avea loc luni, 18 august.

În zilele de marți, 19 august şi miercuri, 20 august va continua vizualizarea lucrărilor scrise şi se vor putea depune contestaţii.

Afișarea rezultatelor finale este programată marți, 26 august.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Peste 70 de permise de conducere reținute de polițiști în weekendul care a trecut

Publicat

Publicitate

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 13 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste de sancțiuni contravenționale, în valoare de 360.000 de lei. Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 72 de permise de conducere, 38 dintre acestea fiind reținute pentru viteză excesivă.

Citeste mai mult

Eveniment

Zeci de șoferi sancționați pentru viteză excesivă, la Darabani

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

 

Astfel, activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 07:00-12:00, prilej cu care au fost depistați 42 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză. Doi dintre aceștia au depășit viteza legală cu peste 50 de km/h, motiv pentru care au rămas fără permis de conducere.

 

În total, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Stagiul de pregătire „Prim respondent și incluziune socio-profesională”, destinat celor 30 de agenți de poliție nou încadrați – promoția iunie 2025

Publicat

Publicitate

STAGIU DE PREGĂTIRE PENTRU INTEGRAREA ÎN ACTIVITATEA OPERATIVĂ A POLIȚIȘILOR DEBUTANȚI

 

Timp de două săptămâni, polițiștii din cadrul Biroului Pregătire Profesională au organizat stagiul de pregătire „Prim respondent și incluziune socio-profesională”, destinat celor 30 de agenți de poliție nou încadrați – promoția iunie 2025.

 

Stagiul a fost structurat pe două componente esențiale: teoretică și practică.

 

Publicitate

Componenta teoretică a inclus sesiuni de instruire susținute de ofițeri cu experiență din diverse structuri operative. Discuțiile au vizat rolul polițistului ca prim respondent, modalități eficiente de intervenție și integrare în activitatea de zi cu zi.

 

Componenta practică a fost una dinamică și intensă, axată pe tactica polițienească, tehnici de autoapărare, trageri cu armamentul din dotare, instrucția tragerii.

 

Scopul acestui stagiu a fost atât dezvoltarea abilităților de intervenție rapidă, cât și facilitarea integrării socio-profesionale a noilor colegi în structurile operative.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending